Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mi a hit miért hiszünk?

Mi a hit miért hiszünk?

Figyelt kérdés
Akik hisznek az angyalokban tündérekben vámpírokban szellemekben , miért gondolják azt hogy léteznek ? Szeirntem az embereknek arra amire nem tud magától normális magyarázatot adni (fizikailag , biológiailag ,matematikalag ) annak nem egy másik lényben kell keresnie a választ egy olyan lényben amelyik valószínűleg nem létezik . De sok mindent elhiszünk , Mondhatjátok azt hogy azt is csak elhiszem hogy a föl gömb alakú közben én nem is láttam , ez is igaz , nem értem azt hogy aki hisz valamiben nincs-e benne kétely , hogy lehet az hogy valaki kételyek nélkül tud hinni bármiben szerintem ez lehetetlen de mikor papokat látok akik egész életüket egy nem bebizonyított ténynek szentelik akkor valahogy azt érzem hogy ez csak hit kérdése . Én nem vagyok vallás ellenes de érdekelnek azok az emberek akik hisznek-de nem tudnak csak hisznek . Mi a hit miért hiszünk ez lenne a kérdésem ?

2012. máj. 13. 14:29
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Azért írtam ebbe a témába mert igazság szerint az a sok idióta ember érdekel akik mindenféle hülyeségben hisznek . Miért kell ilyenekben hinni ez érdekel .

Miért kell öngyilkos merénylőknek lenni a hit érdekében (mint a muszlimoknál )

Ahogy Az újszövetségbe írták sokan életüket áldozták a vallásukért és amikor a reformáció és be jött Magyarországra a református lelkészek is meghaltak a hitükért mitől olyan nagy dolog az a hit ?

2012. máj. 13. 14:36
 2/11 x) ***** válasza:

Mert emberek vagyunk azért. A legtöbben azért hisznek istenben mert megnyugtatja őket hogy van valami/valaki aki vigyáz rájuk és nem hagyja hogy rossz történjen vele. Hogy van valaki aki utat mutat neki.

Meg persze reménykedünk hogy csodák igen is vannak, egyszerűen csak mert szeretnénk hogy a világ ne csak bizonyított tényekből és végletekig reális dolgokból álljon. Mennyivel jobb lenne a világ varázslényekkel meg csodákkal.

Amúgy meg a papok azért vannak hogy próbálják az embereket arra tanítani hogy normális életet éljenek és ne legyenek bűnözők. Ha ehhez az kell hogy egy talán nem létező dologban higgyenek, hát könyörgöm ne vegyük el tőlük.

(mondom ezt mint nem vallásos ember)

2012. máj. 13. 15:07
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem az iszlám mondja azt hogy robbantsd fel magad repülőgépeken , csak az a pár száz fanatikus . Ezek a fanatikusok szinte mindegyik vallásban jelen vannak . És nem minden ember hisz . Ugyanis a hit definíciója , hogy tények nélküli bizalom egy dologban . Na , vannak akik csak a tényekkel alátámasztott dolgokat fogadják el igaznak . Ezek az ateisták , illetve talán még az agnosztikusok . És rossz a példa . Isten , Allah vagy az érzékelhetetlen és láthatatlan manóval ellentétben a Föld gömbölyűségét be lehet bizonyítani tényekkel és az onnantól már nem hit hanem tudás . Azok akik pedig hisznek a tündérekben és vámpírokban pedig egyszerűen hülyék .
2012. máj. 13. 15:10
 4/11 anonim ***** válasza:
Második : miért is lenne jó a természetfeletti lények létezése ? Én például egyenesen nem szeretnék találkozni főnix-el mert az azt jelentené , hogy totál értelmetlen volt az elmúlt nyolc évemet tanulással tölteni , ugyanis azért tanultam hogy megismerjem az Univerzum törvényeit . Na , ha van egy olyan valami ami ezeket megszegi akkor az aszt jelenti hogy tanulás nélkül is annyit tudnék a dolgok működéséről mint így .
2012. máj. 13. 15:17
 5/11 x) ***** válasza:
Igen valóban ezért érdekes az univerzum törvényeiről tanulni.. bármikor jöhet egy felfedezés (nem hit kérdése) ami megváltoztat mindent és az eddig tanultak fölöslegessé válnak.
2012. máj. 13. 15:23
 6/11 anonim ***** válasza:

Szerintem a vallas azert alakult ki, mert az embereknek szukseguk volt valakire, aki orkodik folottuk, akitol segitseget kerhetnek, koszonetet mondhatnak stb. Maig meg lehet figyelni, hogy valsagos helyzetben az emberek ajtatosabbak lesznek. Egy masik ok, hogy sokan nem tudjak elfogadni a halal gondolatat, igy kialakult a tulvilagi let fogalma, es az ennek elnyeresere vonatkozo feltetelek, melyek tulajdonkeppen a vallasok fo pillereit alkotjak. Vagyis osszefoglalva, szerintem a hit egyfele vedekezesi mechanizmus a kilatastalansag es halalfelelem ellen.

Egyebkent van egy csomo ember, aki nem hiszi, hogy a fold gombolyu (ld Flat Earth Society). Fura az emberi elme.

2012. máj. 13. 15:35
 7/11 anonim ***** válasza:
Igazad van én sem hiszek még Chuck Norris-ban se! Nem is olyan nagy legény minruwuvvpubuivupiuvuripufsvuNOUFSBFSBFONOUNOUOUIIOJ
2012. máj. 13. 15:40
 8/11 anonim ***** válasza:

Az élet nehézségeivel egészen az őskortól szembe kellett, hogy nézzen az ember. Amint elkezdtünk nagyobb mértékben civilizálódni, és létünk kérdésén gondolkodni, nem találva választ, az emberiség olyan lényekbe kezdte vetni a hitét, amelyek megfoghatatlanságukkal egyfajta magyarázatot kínáltak nekik. Miközben szembe kellett néznünk sok nehézséggel, a vallásba menekülés volt az egyetlen lehetőség és mentsvár, ami segítséget, oltalmat, és megnyugvást, vigaszt jelentett.

Sok vallás azzal a célzattal nyugtatgatta a tömegeket, hogy azok ne forrongjanak. Akinek rossz volt a helyzete, arra biztatta, hogy nyeljen, hiszen ha tűr, akkor majd jobb lesz neki a túlvilágon, a következő életében. De valójában se túlvilág, se következő élet nem várta a szerencsétleneket, akik néha még az életüket is feláldozták az ilyen ígéretek miatt.

2012. máj. 13. 15:59
 9/11 A kérdező kommentje:
Ez mind világos de szerintem akkor sem érthető teljesen de szerintem akkro ezt nem is kell megértenünk . Csodás gyógyulások történtek amik tényleg csak a hittel biznyííthatók nem pont vallásokra gondolok hanem hitre ami segít nekünk legyőzni bajainkat . A Hit szrintem akkor nem fizika meg biológia hanem egyfajta megfogalmazhatatlan dolog amitől jobb emberek leszünk és értékesebbek . Fogalmam sincs mi lehet ez az erő de szerintem amit az emberek a hittel elértek az évezredek során azt a fajta erőt nevezték el istennek
2012. máj. 13. 20:09
 10/11 anonim ***** válasza:
Az agyunkban biokémiai lenyomatok és ingerek idézik elő a gondolatokat . A hitre is gondolni kellett amikor kieszelték . Tehát nem megfoghatatlan , hanem csak egy védekezési mód ami néha akár a gyógyuláshoz is vezethet . Ezeket tulajdonítják Istennek .
2012. máj. 14. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!