Mennyire hisztek a boszorkányok/varázslók valamint a mágia létezésében (ne seprűn röpdöső pálcával hadonászó hp figurákra gondoljatok, sokkal inkább pl a vnaplókhoz hasonlókra)? Hülyeségeket NE!
Olyan emberek, akik hisznek benne és gyakorolják a különféle természetvallásokat (amilyen például a wicca vallás) sokan vannak, én is közéjük tartozom. Az ennek keretében elvégzett rituálékat, és a beléjük vetett hitet lehet mágiának nevezni. Asztrológiával is foglalkozom, igen aktívan. Régen a magunkfajtát hívták boszorkányoknak, varázslóknak. Szerintem csupán olyan emberek vagyunk, akik szeretik a természetet, nyitott gondolkodásúk és befogadóbbak.
Fontos látni, hogy a mai "elfogadott" vallások rituáléi (imádság, szenteltvízzel meghintés, ostyaevés, stb.) semmiben nem különbek vagy jobbak azoknál, mint amiket egy természethívő gyakorol, és ilyen értelemben ugyanúgy "varázslásnak" minősülnek, hiszen céljuk a megtisztítás, az isteni segítség, áldás kérése, stb. Szimplán annyi a különbség, hogy pl. a római katolikus vallás sokezerszer több hívőt számlál. Ezért nem tudom elfogadni azok érvelését, akik a vallás nevében ítélik el a "mágiát" vagy az asztrológiát.
#2: teljesen igazad van a hivatalos vallásokkal kapcsolatban. Hasonló mint a mágia. Megy a csávó a füstölővel, meg vizet fröcsköl... Ezek is az ókor és a középkor babonás világában keletkeztek. Méghozzá abból az okból, hogy az ember megpróbálja irányítani valahogy a "természetfelettit". Én ezt a lustaság manifesztációjának tartom, hiszen minimális befektetéssel (pörgetem az imamalmot, elmondom a miatyánkot stb) próbálunk megoldani valamit ahelyett, hogy elgondolkodnánk a probléma valódi okain, és megpróbálnánk tisztán látni. Az ugyanis erőfeszítést igényel, önismeretet, őszinteséget, bölcsességet. Egyszerűbb eltorzítani inkább a próféták és beszélők által átadott tudást olyan formára ami az aktuális hatalomnak hasznos, az embereknek meg elég kényelmes.
A mágia még ennél is tovább megy, hiszen itt már nem is egy közvetítőn/bírán keresztül (Isten) akarják kicsikarni egy bizonyos kívánatos esemény bekövetkezését, hanem direktben (Szerelmi kötés, átkok stb...) A mágia nem csak a lustaság, hanem az mérhetetlen egó és a hatalomvágy manifesztációja.
Tessék kérem lehurrogni! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!