Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Mennyire hisztek a boszorkányo...

Mennyire hisztek a boszorkányok/varázslók valamint a mágia létezésében (ne seprűn röpdöső pálcával hadonászó hp figurákra gondoljatok, sokkal inkább pl a vnaplókhoz hasonlókra)? Hülyeségeket NE!

Figyelt kérdés
ha ezzel kapcsolatos kérdésed van írj üzenetet.

2012. ápr. 4. 07:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%
Annyira, mint a mikulásban, a húsvéti nyusziban, istenben, a rézf*szú bagolyban, a vámpírokban, meg a vérfarkasokban. Semennyire.
2012. ápr. 4. 08:02
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
kezdjük ott, hogy a vámpírnaplók egy alkonyat szintű tini butító műsor
2012. ápr. 4. 09:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Olyan emberek, akik hisznek benne és gyakorolják a különféle természetvallásokat (amilyen például a wicca vallás) sokan vannak, én is közéjük tartozom. Az ennek keretében elvégzett rituálékat, és a beléjük vetett hitet lehet mágiának nevezni. Asztrológiával is foglalkozom, igen aktívan. Régen a magunkfajtát hívták boszorkányoknak, varázslóknak. Szerintem csupán olyan emberek vagyunk, akik szeretik a természetet, nyitott gondolkodásúk és befogadóbbak.

Fontos látni, hogy a mai "elfogadott" vallások rituáléi (imádság, szenteltvízzel meghintés, ostyaevés, stb.) semmiben nem különbek vagy jobbak azoknál, mint amiket egy természethívő gyakorol, és ilyen értelemben ugyanúgy "varázslásnak" minősülnek, hiszen céljuk a megtisztítás, az isteni segítség, áldás kérése, stb. Szimplán annyi a különbség, hogy pl. a római katolikus vallás sokezerszer több hívőt számlál. Ezért nem tudom elfogadni azok érvelését, akik a vallás nevében ítélik el a "mágiát" vagy az asztrológiát.

2012. ápr. 4. 09:33
 4/14 A kérdező kommentje:
utolsónak és elsőnek köszönöm a véleményét,2. válaszoló:a HASONLÓ szót ki kell emelnem?Nem azt kérdeztem hogy azok léteznek-e,ha nem hogy inkább ahoz hasonlók nem pedig a hp-hez...
2012. ápr. 4. 09:42
 5/14 anonim ***** válasza:
20%
voltak, vannak és lesznek.
2012. ápr. 4. 10:15
 6/14 anonim ***** válasza:

# 5

a fantasy könyvekben

2012. ápr. 4. 10:21
 7/14 anonim ***** válasza:
47%

#2: teljesen igazad van a hivatalos vallásokkal kapcsolatban. Hasonló mint a mágia. Megy a csávó a füstölővel, meg vizet fröcsköl... Ezek is az ókor és a középkor babonás világában keletkeztek. Méghozzá abból az okból, hogy az ember megpróbálja irányítani valahogy a "természetfelettit". Én ezt a lustaság manifesztációjának tartom, hiszen minimális befektetéssel (pörgetem az imamalmot, elmondom a miatyánkot stb) próbálunk megoldani valamit ahelyett, hogy elgondolkodnánk a probléma valódi okain, és megpróbálnánk tisztán látni. Az ugyanis erőfeszítést igényel, önismeretet, őszinteséget, bölcsességet. Egyszerűbb eltorzítani inkább a próféták és beszélők által átadott tudást olyan formára ami az aktuális hatalomnak hasznos, az embereknek meg elég kényelmes.

A mágia még ennél is tovább megy, hiszen itt már nem is egy közvetítőn/bírán keresztül (Isten) akarják kicsikarni egy bizonyos kívánatos esemény bekövetkezését, hanem direktben (Szerelmi kötés, átkok stb...) A mágia nem csak a lustaság, hanem az mérhetetlen egó és a hatalomvágy manifesztációja.

Tessék kérem lehurrogni! :D

2012. ápr. 4. 10:23
 8/14 anonim ***** válasza:
Soha nem hittem bennük. Ezek középkori babonák. Akik hisznek benne azok nem "nyitottak",hanem fanatikusok.
2012. ápr. 4. 10:26
 9/14 Salx Narval ***** válasza:
Olyan formában, mint ahogy a harmadik válaszadó írta, természetesen, sőt hinni sem kell, hiszen bárki találkozhat velük.Az már más kérdés, hogy én személy szerint, nem tulajdonítok semmiféle varázserőt ezeknek az embereknek.De teljesen nyitott vagyok,bármit hajlandó vagyok elfogadni, ha meggyőződhetek az igazáról.Véleményem esetleg van, hitem viszont nincs.
2012. ápr. 4. 10:31
 10/14 anonim ***** válasza:
51%
A mágia maximum félreértelmezett természeti jelenségek béna leírása lehet. Klasszikus értelemben lehetetlen, hogy létezzen. Nem csoda, hogy soha, senki, semmiféle épkézláb magyarázatra nem volt képes semmi ilyesmivel kapcsolatban...
2012. ápr. 4. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!