Hogyan kell meditálni?
Figyelt kérdés
(Különösen az az aura kitolós gyakorlat/meditáció érdekel.)
Valamiért nemtudok csukott szemmel elképzelni dolgokat :/
2012. febr. 6. 16:58
1/14 Hagenti válasza:
Nyitott szemmel is lehet.Az a lényeg,hogy gondolj rá és a fejedben legyen a kép.
2/14 anonim válasza:
És ha azt mondanám hogy nem is kell elhiszed? Figyelj a lényegedre ennyi az egész :) ne hidj könyveknek oldalakon keresztül leírt tecnikáknak mert az egész egy nagy félrevezetés. Egy mondattal el lehet intézni. Figyelj a lényegedre. .) sok sikert a felszabaduláshoz.
3/14 anonim válasza:
A meditáció lényege, hogy ne figyelj a gondolataidra, vagy próbáld azokat kizárni, figyelmen kívül hagyni, végül elengedni. Az előző hozzászóló is okosat mondd, csak ezt így nem biztos hogy érti az aki először próbálkozik. Tanácsom: Meditációhoz először válassz egy Mantrát, ez lehet egy mondat, egy emlék, egy számodra kedves, vagy épp teljesen átlagos tárgy, lényeg hogy ne kelljen másra gondolnod ha a Mantrádra gondolsz. Jól válassz, mert ez a legtöbb ember esetében örökre szól, vagy legalábbis egy életre. Ha eléred hogy csak a Mantrádra koncentrálsz a gondolataidban, azzal kiszűrted a többit és már csak egy maradt benned, így vigyázni is kell vele hogy ne szokj rá, mert ha csak Mantrával tudsz meditálni akkor könnyen lehet hogy nem tudod elengedni, így ez az egy gondolat folyton bentragad a fejedben, és képtelen leszel a teljes relaxációra. A körülmények és az időpont is fontos lehet a meditációnál, a legjobb ha megvan a magunk helye a tevékenységre, mondanom sem kell hogy olyan helynek kell lennie ahol nem zavarnak meg, illetve semmiképp ne az ágyadon végezd. Ha nem tudsz csukott szemmel "elképzelni" vmit, akkor a négy elem a segítségedre van. Egy gyertya lángja, víz, föld, (a levegőre nehéz lenne), ezekre tudsz koncentrálni nyitott szemmel is. Lámpa illetve más elektronikus készülék nem jó ha megy. A gond az hogy ezt nem lehet ennyiben összefoglalni, ajánlom hogy minél többet olvass ha érdekel a téma, Én pl. több helyről szedtem össze a tudást, hogy valami összejöjjön, attól pedig nem kell félni h félrevezetnek, mert ameddig kereső maradsz addig folyamatos velejárója lesz az hogy a "hamis" dolgok kiszűrődnek. Még egy fontos dologra kell figyelned, a légzésre. A teljes hasi légzés a következő sorrendben történik, (és így kéne lélegeznie egy egészséges embernek, nem pedig szájon át a tüdőbe és kész). Szóval a légzés: előszőr tölts meg a hasadat levegővel a lehető legmélyebre szívd, utána kell megtöltened a szegycsontod környékét, majd végül észreveszed hogy mennyi hely van még, egész a kulcscsontodig tudod szívni a levegőt. Ugyan ebben a sorrendben a kilégzés, előszőr hasból, mellkasból majd legfelülről kell kifújni. Arra figyelj hogy a belégzés orron keresztül történjen, illetve ennek az a lényege hogy minél inkább lelassítsd a légzési folyamatot. Persze soha ne kelljen ezt kényelmetlenül, megfeszült mellkassal csinálni, inkább fokozatosan. Fejlődni fogsz majd meglátod. Egyébként a légzés az egyik legfontosabb dolog, gondolj bele mit lehet véghez vinni vele.. Ha csak azokra az indiai emberekre gondolsz, akik akár egy hónapra eltemettetik magukat egy zárt koporsóba majd élve jönnek ki belőle:) De semmiképp ne ez utóbbi legyen a célod vele. A célod a kiegyensúlyozottság legyen inkább. Természetesen kezeld saját belátásod szerint az itt elmondottakat, mindennek utánanézhetsz, ha valami nem tetszik válogass kedvedre. Mindenki a saját útját járja:) Üdvözlet, Béke és Love!!:D
4/14 anonim válasza:
Azt elfelejtettem megemlíteni hogy az "aurakitolós" alatt nem tudom mit értesz. Rengetek név létezik sok fajta meditációra, különbőző hatásokkal. Ez nagyon sokrétű dolog, Én azt ajánlom hogy addig ne foglalkozz nehezebb meditációs gyakorlatokkal, amíg alapjában nem értél el valamilyen hatást, mert csak csalódást okozol Önmagadnak, és ez kedved szegheti. Arra mindig figyelj ha nem is tapasztalsz isteni magasztosságot egy egy ilyen gyakorlat után, akkor se add fel, idővel meg fogod tapasztalni hogy ez hogyan hat ki az életedre, és garantálom hogy pozitív lesz. Az időponttal kapcsolatban még annyit, hogy bizonyos Holdállásoknál az ember sokkal kapósabb az ilyen dolgokra, de mivel a legjobb napi rendszerrel csinálni így az óra is fontos lehet. Ha van időd akkor délben pl jó a meditáció, vagy este fél tizenegy felé is, de csak ha nem vagy túl fáradt. Vannak közösségek akik világ szinten meditálnak bizonyos időben, ilyenkor akárkinek könnyebben mehet a dolog. Még azt is le akartam írni Neked, hogy a hely állandósága azért fontos, mert akár úgyérzed h sikeres akár úgy h nem, a meditáció helyén hagysz egyfajta energia lenyomatot, ami a későbbi meditációk során csak erősödik, (amennyiben ugyanott végzed), és ez is nagyban könnyítheti az elmélyülést, relaxációt.
5/14 anonim válasza:
#2 vagyok. az #1 válaszolónak írtam hogy nem kell .)
#3 mire vki végig olvassa megunja az egészet :D felesleges dolgok vannak leírva meg ráadásul nem is meditáció. Neked is azt mondom hogy a sok info bezsúfolása helyett egyszerűen figyelj a lényegedre. .)
6/14 anonim válasza:
Bizony észrevettem, hogy az emberek manapság lusták olvasni.. Sajnos csak a rövid tömörre kíváncsiak, vagy hajlandóak, pedig vannak dolgok amiket nem lehet elmondani ennyivel. Amit írtam az még kevés is volt. :) De mint mondtam, mindenki a saját útján. Szerencsémre azok közé tartozom akik egyszer, talán kétszer sikeresen lebontották azt ami körénk gyűlik életünk során, és már tapasztaltam a "lényegemet". Ahogy Te mondod. De a Te megoldásodat is raktároztam, köszi:)
7/14 A kérdező kommentje:
Az aura kitolás alatt azt gondolom, legalábbis azt mesélték, hogy képzeljem el magamat egy üres térben és egy búrát magam körül ( ez lenne az aura ) és képzeljem el, hogy egy energia segítségével, ezt a búrát kitágítom egy bizonyos nagyságra, aztán összehúzom.És ez ismétlődne.
2012. febr. 6. 19:36
8/14 anonim válasza:
Erről a Mennyei próféciában is van szó.
9/14 anonim válasza:
A hosszú válasz nekem is nagyon tetszett, és köszi. Én is a meditálást szeretném megtanulni, vagy egy éve gyakorlatozom vele. Néha elérek valami különleges állapotot, amire azt godnolom, hogy "na ez az!" vagy legalábbis valami első lépcső. Engem még arra is tanítottak, hogy az időpont fontos, mégpedig napfelkelte előtt legyen kb. 1 órával, vagy pedig mindig reggel 5-től 6ig. Mert hogy még nyugalom van, nincsenek zavaró rezgések, stb. És hogy kell valami fény, és félig csukva a szem, vagy lehunyva, de néha kicsit ki kell nyitni, hogy lássuk a fényt, és valami "szent kép" is nagyon jó.
10/14 anonim válasza:
"És hogy kell valami fény, és félig csukva a szem, vagy lehunyva, de néha kicsit ki kell nyitni, hogy lássuk a fényt, és valami "szent kép" is nagyon jó."
Ebben a mondatban van, a lényeg szó alatt azt értettem .)
de már túl sokat segítettem de így is talán keveseknek sikerül, rájönni .)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!