Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Hogyan tudnék megszabadulni...

Hogyan tudnék megszabadulni az okkultizmustól és minden átoktól, ami hozzá tartozik? Csak olyanok válaszát kérem, akik hisznek ebben, illetve nem gúnyolják ki!

Figyelt kérdés
Mikor gyermek voltam, az okkultizmust, amit használok, jónak állították be és még én is jó célokra használtam, mert azt hittem, ebben nincs semmi baj. Viszont én egy erős hívő vagyok és hallottam, hogy az okkultizmus súlyos bűn. Én nem vagyok az a fajta, aki jó életmódot él, sokszor verekszem meg egyebek, de ezektől az energiáktól meg szeretnék szabadulni, mert egyszer rossz útra tévedtem és rosszra kezdtem el használni az erőmet. Szükségem lenne segítségre, hogy hogyan szabadulhatnék fel egyszerűen! Az értelmes válaszokat köszönöm.
2011. dec. 23. 00:48
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Megszabadulni ugyan nem szabadultam meg, de nem is szükséges. Ha nem használom az erőt, nem lehet gond. A rontás is csak akkor teljesedik, ha van benne gyűlölet, harag és a beteljesülését semmi gátlás nem akadályozza. Egyik kommentelőnek mondom, hogy én nem akarok kifehéredni. Soha nem fogok olyan életet élni, hogy az teljesen dicséretre méltó legyen. Legfeljebb imádkozok és nem alkalmazok okkultizmust. Még egyszer köszönöm a válaszokat!
2011. dec. 23. 17:30
 12/30 anonim ***** válasza:
Sátán kihasználja az emberi kiváncsiságot az okkult dolgok, valamint a halottak állapota iránt. A teljesen Szentírás-ellenes eszközök révén — mint például a halottakkal való beszélgetés vagy spiritizmus, a jövendőmondás, az asztrológia és a fekete mágia — számtalan embert csalt csapdába. Tulajdonképpen egyre nagyobb érdeklődés tapasztalható az effajta dolgok iránt. Ez odáig fajult, hogy egyesek valóságban az Ördögöt imádják
2011. dec. 24. 11:16
 13/30 anonim ***** válasza:

Isten nézete az okkultizmusról

Pál apostol így intette a keresztényeket: „nem akarom, hogy részestársaivá legyetek a démonoknak.”

De kik azok a démonok, és miért veszélyes kapcsolatba lépni velük? Egyszerűen szólva a démonok korábban angyalok voltak, de úgy döntöttek, hogy Sátánt, az Ördögöt követik. A „Sátán” szó jelentése ’ellenálló’, az „Ördög” szóé pedig ’rágalmazó’. A Biblia szerint Sátán, aki korábban Isten angyali fia volt, ellenállóvá és rágalmazóvá tette magát azzal, hogy saját elhatározásából fellázadt Isten ellen. Idővel más angyalokat is rábírt, hogy csatlakozzanak hozzá a lázadó viselkedésben. Ezek a cinkosok így váltak démonokká.

Jézus „e világ uralkodójának” nevezte Sátánt.

Sátán és a démonai „nagy haragot” éreznek közelgő pusztulásuk miatt. Nem csoda, hogy akik már kapcsolatba kerültek a démonokkal, azok rosszindulatúnak találták őket. Suriname-ban egy asszony olyan családban nőtt fel, amely spiritizmust gyakorolt, és első kézből tapasztalta, hogy a démonok „örömüket lelik abban, ha vétlen áldozataikat halálra kínozhatják”. Így hát bármilyen úton-módon kerüljön is kapcsolatba valaki ezekkel a kegyetlen szellemteremtményekkel, óriási veszélybe sodorja magát!

Ezért Isten azt parancsolta ókori népének, az izraelitáknak, hogy kerüljenek mindenféle okkult gyakorlatot. „Mind útálja az Úr, a ki ezeket míveli” — olvasható a Bibliában.

A keresztények ugyancsak kaptak figyelmeztetést, mégpedig azt, hogy „a spiritizmust gyakorlókat” Isten el fogja pusztítani. Isten még azt is elítéli, ha valaki belekóstol az okkultizmusba. „Ne érintsétek többé a tisztátalant” — hangzik a Biblia parancsa (2Korintus 6:17).

2011. dec. 24. 11:31
 14/30 anonim ***** válasza:
"Legfeljebb imádkozok ..." Micsoda beszéd ez??! Hogy beszélsz te a világ URával? Ki vagy te? Jézus azt mondta:".... szenteltessék meg a te neved" Nem földi emberrel beszélsz,hanem a Világ urával. Jó lessz ha odafigyelsz a válaszolókra,mert itt is itt van az ördög . "Álljatok ellene a gonosznak,s az elmenekül."
2011. dec. 24. 11:49
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Basszus, ledöbbentem így korán reggel, ilyet még nem hallottam, hogy egy mágiával bíró személy, hívő legyen...o.o

Az erőtől - már ha van - nem fogsz tudni megszabadulni, maximum nem használod.

Viszont megnyugtatnálak: a vallás, egy hatalmi rendszer biztos alapköve, semmi más. Én mindig azt mondom, a keresztény vallás, a kommunizmus előfutára volt. Vagy hiszel, vagy menj a pokolba! Több tízmillió embert öltek meg, pusztán egy emberek által összeállított és kitalált fantasy könyv miatt. Minden vallás kezéhez vér tapad. A keresztény vallás nem más, mint egy tömeggyilkos, volt elnyomó hatalom. Biztos ebben akarsz hinni? nem akarlak meggyőzni, ez a te döntésed, csak az érveket hoztam fel.

Ja, és hülyeség a fekete vs. fehér mágia elmélet. Mivel ilyen nincs, a kezedben dől el mire használod a fegyvert. Ha jóra akarod, arra használod, ha rosszra, akkor pedig arra. A keresztények azért üldözték a mágusokat, mert fenyegetést láttak bennük, mindenkibe azt akarták beleverni, hogy abban higgyen, amit az ő hatalmi rendszerük diktál.

Mindegy, ez a te döntésed. Még egy kérdés: vérmágus vagy, vagy saját magad fejlesztetted ki a képességeidet? Ez nem mindegy.

2011. dec. 25. 05:45
 16/30 anonim ***** válasza:
Utolsó, egyetértek.
2011. dec. 25. 16:53
 17/30 anonim ***** válasza:

Azért, mert a sötét középkorban egyes emberek, felekezetek félre értették a Bibliát és nem az egészet tanították és csak azokat a részeket ragadták ki belőle amik kellettek, a többit vagy saját maguknak szimpatizálva átírták az nem Isten hibája. A Biblia mellett a katolikusok (vannak mélyen hívő katolikusok, ők ez alól kivételek "Tisztelet a kivételnek.") egy része egy másik tucatnyi könyvet is tanít aminek az igazi Szentíráshoz semmi köze, elferdítik a képet. Rengeteg katolikus a pápát jobban tiszteli mint az Istent. És a pápai is ember akárki akármilyen szentnek állítja be, és a középkorban hiába keresztény címszó alatt öltek tucatjára embereket ezt nem Isten parancsolta az embernek. És az is nagy tévhit, hogy a keresztény elterjesztéséért öletek. A vagyonért, a területekért, kapzsiságból. Ami akkor történt annak semmi köze a kereszténységhez, Isten tanításához (az egész csak felszínesség volt, nem hiába az olvasni és írni nem képes embereket célozták meg a légből kapott "propaganda szöveggel", hogy követésre bírják őket) és akik ezt művelték azok sem voltak keresztények attól, mert magukat annak vallották. Nem attól lesz valaki keresztény, mert azt mondja magáról, ez is egy tévhit. Az annál sokkal, de sokkal több: amikor átadod a életed, a szíved Jézusnak és betölt a Szent Szellem és az életed megváltozik. A keresztény jelentése Krisztus követő. És már alapból ebből indulunk ki már akkor megbukik az a hiedelem, hogy akik a középkorban életek vagy más korban és azt állították, hogy keresztények azok nem Krisztus követték hanem ember társaikat akik parancsot adtak nekik, hogy öljenek. Ez a személy a középkorban a pápa, vagy egy azalatt álló másik ember volt semmi képen nem Jézus adott arra utasítást, hogy pusztítsák az embereket. Aki olvassa a Bibliát és ismeri azt ezt jól tudja.

Bár az igaz, hogy az Ószövetségben (még Krisztus előtt voltak mészárlások, de azért, mert vagy hátat fordítottak Istennek és emberi szándékaik szerint cselekedtek, vagy azért, mert Isten népe ellen mentek és Isten ígéretet tett a népének, hogy megvédi őket és, ha ezt nem tartotta volna be saját maga ellen menne).

Az Újszövetségben nincsenek ilyen parancsolatok és nekünk ezt kell követni és a középkori embereknek is ezt kellett volna, ehelyett kihasználva Isten nevét és a keresztény nevet mészároltak és ezért ragadt rá ez a keresztény névre. Emberek bűne miatt nem Isten miatt.

És mai vannak olyan szekták akik kereszténynek vallják magukat, de attól még nem azok.

2011. dec. 25. 21:48
 18/30 anonim válasza:

Példabeszédek 18:10: „Erős torony Jehova neve. Oda fut az igaz, és védelmet talál.” (Ez nem azt jelenti, hogy Isten neve varázsszóként hat a gonosz elhárításánál. Jehova „neve” őt magát képviseli. Oltalmat kapunk, ha megismerjük Jehovát, és teljesen bízunk benne, alárendeljük magunkat a tekintélyének, és engedelmeskedünk a parancsainak. Ha ezt tesszük, és így hívjuk őt segítségül a nevén szólítva, ő megadja nekünk a Szavában megígért védelmet.)

Az is nagyon fontos hogy felhagyj az ilyen szokásokkal. Bár nagyon nehéz lehet elszakadni az okkult dolgoktól ha kitartó leszel és alkalmazod a fent idézett tanácsot,sikerülni fog. Foglald le az elmédet hasznos és építő dolgokkal pl: Bibliaolvasás,és annak alapos tanulmányozása,ima és olyan barátok társasága akik erősítik az elhatározásodat hogy megszabadulj ettől.

2011. dec. 27. 09:02
 19/30 anonim ***** válasza:
50%
Második válaszoló vagyok. Annyit tennék csak ehhez az egészhez még hozzá, hogy csak úgy mint minden, a varázslat is Istentől való. Ha mindenki javára használod, akkor az egy tisztelgés Isten előtt, és mindez közelebb visz a fényhez. A Biblia csak úgy mint más szent iratok, tele vannak spirituális utalásokkal, csak meg kell találni őket és tudni kell őket értelmezni.
2011. dec. 27. 15:35
 20/30 User 4574 ***** válasza:
100%

Nem az okkultizmustól kell megszabadulni, hanem azoktól az indulatoktól és negatív érzelmektől, amik nagyon erősen élnek Benned. Hívőnek mondod magad, mégsem a hitben keresel menedéket. Ezt csinálják azok a házsártos vénasszonyok, akik minden vasárnap ott lógnak a pap nyakán fél 6tól, és mégis egész hétenszemétségeket pletykálnak és kavarják a szart.

Én is éreztem nyomorultul már magam, és utáltam az egész világot (mondjuk nem verekedtem), míg rájöttem, hogy a világ a saját tükörképem, és azért utálom, mert magamat utáltam. A legnehezebb ügy önmagunknak megbocsájtani.

Ha megengedsz egy tanácsot, én kis lépésekben kezdtem, lefeküdtem kényelmesen, és felidéztem a gyerekkoromból egy olyan momentumot, amikor nagyon boldog voltam, és nem éreztem mást, csak szeretetet. Ezt kezdtem el, és egy idő után a szeretet érzést felidézni egyre könnyebb és könnyebb. Tudom, ezt a szót sajnos nagyon elcsépelték, és kapott egy nyálas felhangot, mégis ez a legjobb szó arra, amitől jól működünk. Sok sikert!

2011. dec. 27. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!