Miért ilyen nehéz megszabadulni a gyűlölettől?
Mert egy hatalmas, könnyen rögeszmévé csontosodó erő.
Egy ellenerőt kell megteremtenem magamban, létrehoznom, indukálnom, felébreszteni a lelkemben azt, ami kioltja, sőt!.
Azért sem mondom meg, hogy hívják ezt az lágy, gyöngéd ........erőt!
2. válaszoló
Igen..de mi van akkor ha a gyűlölettel nem érsz el semmit, csak magadnak ártasz vele? Mert az én esetemben így van. Hiába gyűlölöm..felesleges..ő röhög rajta, és élvezi, mert ő ban fölényben. Persze mindig is utálni fogom, sose lesz ebből szeretet, de én igazából arra gondoltam, hogy lehetne ezt inkább semlegesen kezelni, gyűlölet nélkül.
A gyűlölet érzése megbetegít.
Biztosan érzed, ha azt érzed, ökölbe szorul a kezed, a gyomrod, a lelked is. Ilyenkor káros folyamatok zajlanak a testben is, ami megbetegíti a szervezetet.
Ha valamivel nem értesz egyet, fordulj el tőle. Nézd felülről, engedd el, ne vegyél benne részt érzelmileg.
(sővagyok)igen Kérdező, eltaláltad 14:33-ban.
És téved a 14:54, mert nem úgy kell csinálni -hogy lehazudjuk a gyűlöletet, és azt hazudjuk , hogy legyőztük, megvan az ellenerő, hanem mint ahogy az első hsz. írtam: ezt meg kell teremteni. Ezt meg kell valósítani. Ez magától NINCS! Nehéz? igen, az. De ha sikerül, érzi az igazságát az ember, és az jó. Az nagyon jó. Az erőt ad a szenvedés elviseléséhez (mert csak magamban tudom megvalósítani, a másik gyűlölhet tovább, őt nem tudom megváltoztatni, bár néha, ritkán, változik ettől., az legyőzi a rosszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!