Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért ilyen nehéz megszabaduln...

Miért ilyen nehéz megszabadulni a gyűlölettől?

Figyelt kérdés
Ha próbálom elvetni magamtól, valahogy mindig visszatalál, gondolatok formájában. Az tegyük hozzá, hogy elég agresszív környezetben élek jelenleg, és igazából ez olyan, mintha mindenki belesüppedt volna az öntudatlanságba, az agresszivitásba, a gyűlöletbe. De ha nem így viselkedek én is, akkor úgymond elnyomnak, azt pedig igazságtalannak érzem. Miért ilyen nehéz elhagyni a gyűlöletet?
2011. júl. 23. 14:22
1 2 3
 11/28 Killgun ***** válasza:
49%
Én konkrétan arra értettem,hogy törd be az orrát...Azt hittem egyértelmű,de mind1...Na egyébként akor menny bele a maffiózó játékba:Mutasd meg ki a főnök...ha nem jön be,akkor az 1....
2011. júl. 23. 15:25
 12/28 Killgun ***** válasza:
49%
Ja és 1....Nem lehazudod a gyűlöletet...Hitvallásod am érdekelne,mer megint van tippem...Ahoyg megírtam előző komimban:Verje meg és kész...Kerekedjen főlé..Csak képtelen vagy értelmezni a szövegem...a kérdezőnek már sikerült...
2011. júl. 23. 15:27
 13/28 Killgun ***** válasza:
Egész egyszerűen nem lehetünk békések mindíg...ez tény...Csak magunknak hazudhatjuk,hogy lehetséges..
2011. júl. 23. 15:31
 14/28 Won ***** válasza:

Ha megszabadulsz a gyűlölet forrásától, akkor magától a gyűlölettől is megszabadulsz. A gyűlölet örökérvényű sajnos, míg ember él létezik. Mindig az okra kell figyelni, mert oda vezethető vissza aaz okozat.

Won

2011. júl. 23. 15:45
 15/28 anonim ***** válasza:
74%

Gyűlöletet nem gyűlölet győz le:

gyűlöletet szeretet győz le.

Ez örök törvény.

Mondta:Buddha

2011. júl. 23. 15:49
 16/28 anonim ***** válasza:

(sővagyok)

A gyűlöletnek sohasem a gyűlölet, hanem a szeretet vet véget. - Buddha

* * * * * * * * * * * *

- Éppen ez az, Mahánáma, amitől még nem szabadult meg a lelked, hogy tudniillik olykor mohóság keríti hatalmába elmédet, gyűlölet keríti hatalmába elmédet, tévedés keríti hatalmába elmédet

[link] (Buddha egy rövidebb beszéde, a szenvedések láncolatáról)

2011. júl. 23. 15:53
 17/28 Killgun ***** válasza:
45%
A modern buddhizmus nem hasonlít kicsit a kereszténységre?Na ugye...Az ősi buddhizmus igaz...Ez az idézet,pedig modern...Most le fognak szólni,hogy ez egy ősi bvvallás :'D Szövegértés powa...Gyűlöletet gyűlölet győz le nem szeretet...Háborúban a gyűlölködő ellenséget sem megöleljük,hanem gyűlöljük és kiírtjuk...Győztünk?igen...Tanúlságot levonni...
2011. júl. 23. 15:55
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

15:55 nehéz eset vagy te, hallod.

Ha leütsz valakit (gyűlöletből, mérgedben)

ki az igazi áldozat???

2011. júl. 23. 16:02
 19/28 A kérdező kommentje:

15:55

Ezt lehet nem szó szerint kéne értelmezni. Egyébként a gyűlölet tényleg nem győzi le a gyűlöletet. Ha már a háborút hoztad fel, akkor nézzük azt, bár ez nem a legjobb példa szerintem. Attól, hogy az egyik hadsereg legyőzi a másikat, még nem győzött, mert a háborúnak, legalábbis a gyűlölködésnek attól nem lesz vége, tehát ez újabb gyűlölködést szül. Ez csak ideiglenes. Míg lehet ha intelligensebb megoldást választanak..akkor máshogy alakul.

2011. júl. 23. 16:05
 20/28 A kérdező kommentje:
Bár ez a Buddhás link számomra nem túl meggyőző. Szerintem nem csak akkor lehet valaki úgymond "tiszta", mentes minden rossztól, ha nem lakik házban, nem gyönyörködik az élvezetekben...szerintem ez túlzás.
2011. júl. 23. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!