Mit gondolnál arról az emberről akinek a nyakában pentagramma van?
# 17/17
Az öt ágú csillag egy elég régi jelkép. Ha felfelé áll, akkor a jó varázslatok jelképe, ha lefele, akkor a rosszaké. Utóbbinál a körnek valami héber szöveget is kéne tartalmaznia, ha jól tudom (nem vagyok túlságosan tisztában a témával). Aki ilyen pentagramot visel, az minden bizonnyal nem túl vallásos, gonosznak, az ördög szolgájának bélyegzi magát. A mai világban viszont mindenki sz@rik bele ebbe az egész Isten-ördög vitába, a pentagramviselők nagyrésze csak divatozik, játssza a különc rockert/gótot/punkot. Azt bírom a legjobban, amikor az illető kinéz egy adott stílust majmolónak, de közben egyáltalán nem úgy viselkedik. Láttam már punklányt, aki ahhoz képest, hogy elég vadóc, szókimondó stílust követ, hát... Némakacsa kettő pont nulla.
Mivel sok értelmes válasz jött erre a kérdésre letisztáznék néhány dolgot: A pentagramm NEM sátánista színbólum, a pentagramm a fehér mágia, az öt érzékszerv, illetve a négy elemi erő és az azokat összekötő ötödik elem jelképe.
A kereszténységben(amihez ugyebár kapcsolodik a sátánizmus is) a pentagramm Jézus öt sebének színbóluma, illetve a démonok elleni védelem színbóluma.
Ergo semmi köze a sátánizmushos vagy a boszorkánysághoz, csak sok ember még ezt sem tudja. A fordított(egy csúcsával lefelé néző) pentagramm a fekete mágia jelképe, ez kötődik inkább a sátánizmushoz. Bár itt kéne letisztázni a sátánizmusfogalmát mer sokak szerint érzéketlen kecskeáldozó őrültek.(googlepowa).
Ennyit a szímbólum jelentéséről, arról az emberről aki ilyet hord akkor gondolnék valamit, miután megkérdezném hogy miért hordja. Én előbb kérdezek aztán gondolkodok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!