Valaki le tudnál írni a Jobb kéz ősvényének alapelveit?
Mert aki (wicca)boszorkány szeretne lenni annak a Jobb kéz ösvényét kell követni aminek megvannak az alapelvei, és én sajnos csak a legfontosabbat tudom: Azt tégy mit akarsz,ha avval nem ártasz senkinek.
Értelmes válaszokat előre is köszönöm.
Íme egy pár másodperces vidi hogy mit tesz a kereszténység az elmével:
http://www.youtube.com/watch?v=LyJI9xDUYV8
Megjegyzem én szakadtam.:D
Az a Bal kéz ösvénye az egyetlen ösvény melynek végén Istenné képes válni az ember, a Jobbosok meg csak várják hogy majd lesz valami a halál után. Nem baj nekünk ott a Magnum Opus ti meg higgyetek mint a keresztények.
Kedves kérfdező!
Amit leírtál mint törvényt a kérdésedben az igaz. Ez nem annyira kőbevésett szabály mintsem egy tapasztalati összegzés ami harmóniában áll a mindenség idevonatkozó törvényszerűségeivel.
Konkrét törvényeket nem lehet megállapítanih ogy mi is tesz valaki igazán jóva.
De vannak határok melyekkel jó tisztában lenni ha valóban jóra szeretnéd használni a tudásod.
- etika i erkölcsi határok - erre jó az is amit írtál
- tiszteleti határok - tartsd tiszteletben mások véleményét fogadd el , de ez ugye nem jelenti azt hogy követned is kell bárki mást.
- fontos hogy legyen vélemányed és gondolkodj, e nélkül nem tudodmajd kihámzoni a lényeget és tévutatkra futhatsz. Vagy nem láthatod hogyan tovább.
- egy egészséges kétkedés sem árt - ne fogadj el mindent egyből. Még azokra is próbálj meg keresni magyarázatot hogyan lehetséges amik egyébként emidensnek tűnhetnek - így mély tudásod lesz nem csak könyvekből magolt.
- Legyen tartásod és ne engedd hogy megrészegítsen a hatalom vagy bárki is beleúzzon esetleges. erőfitoktatásokba. Ha biztos vagy a tudásodban és az erődben hidd el hogy az fitogtatás nélkül is látszani fog.
- Légy nagyon nyitott és elfogadó - bármit is sodor eléd az élet kezeld bölcsen és tanúlj belőle így megismerheted azokat a folyamatokat és jeleket melyek később nagyban segíthetnek az életed során.
- legyél szorgalmas - ne halogasd a tanulmáényaid olvass gyakorloj gondolkodj kutakodj, de pihenj is mert nem vagyunk droidok.
- uralkodj magadon - mert tudnod kel hogy minden szavad teremő erejű, minden célba talál mégha az csak a pillanat hevében tört is elő.
- végül de nem utolsó sorban légy türelmes - ha valóban ennek az útnak vágsz neki olykor olykor időt kell hagynod magadnak és másoknak hogy megemészhesd az újat s hogy mások elfogadják.
Lábjegyzetben írnám hogy próbáld meg a lehető legnagyobb titokban tartani. Ez benső magánügyed hited és eszközöd, egy univerzális kulcs a magasabb tudáshoz.
Fontos szabály melyet nagyon jó ha betartassz. NE beszélj addig erről míg valaki meg nem kérdez róla. Még akkor se ha esetleg társaságban kerül rá a szó. CSak akkor ha konkrétan hozzád intézik a szavakat. Hidd el hogy nagyon nagyon sok bonyodalomtól kíméled meg magad. ( saját tapasztalat )
Valamint minden eszközöd könyved olyan tárgyad amely tanulmányaid során hozzád kerül tartsd szintén titokban gondosan elzárva. Nem lenne jó ha bemocskolódna a viccek áradatában és ha kézről kézre járna.
Szerintem kezdésnek ennyit erről, a többit úgyis te fogod meglelni és kialakítani magadban hol is van az a határ ameddig el akarsz / mers menni.
Üdv!
6548
Ezenkívűl magaddal bármit megtehetsz de mindig tartsd tiszteletben a másikat.
Utolsó kettőnek nagyon köszönöm, ti vagytok az a kettő ember akik értelmeset és elgondolkodtatót irtatok.
És még meggondolom hogy a Jobb vagy a Bal kéz ösvényét járjam. Ez már csak Fisz email-ján múlik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!