Mi a véleményetek az "egyetlen igaz könyvről" a bibliáról?
A Biblia nagyon nehezen értelmezhető szövegezéssel íródott. Olyan cikornyás a fogalmazása, hogy emiatt egy-egy sorát többször is el kell olvasni, hogy az ember megértse.
Bennem is merültek fel kételyek, amikor olvastam. Istent illetően az a véleményem alakult ki, hogy bizony nem tévedhetetlen, nem mindenható, nem tökéletes. Haragtartó, bosszúálló. Abból az almaleszakítós-űgyből is mekkora büntetés lett!
Meg aztán az özönvíz. Meghalt ott mindenki, bűnös is, ártatlan is. Az egyiptomi 2 év alatti kisgyermekek legyilkolását vajon milyen elfogadható magyarázattal lehetne igazolni? Szodoma és Gomorra, mennyi ártatlan ember meghalt ott, a bűnösök között.
Ha tényleg egyszer ott kell majd állnom Isten színe előtt, hogy számotadjak az életemről, hát én szívesen elbeszélgetnék az öreggel az ő Bibliában leírt dolgairól is.
Sokmindennel nem értek egyet, és sokmindent nem is értek, ami a Bibliában le van írva. Szerintem egy smafu az egész.
Az Isten a szívünkben, a lelkünkben van. Onnan szól hozzánk, nem a Bibliából. Már ha van egyáltalán Isten.
okos meglátás kérdező, csak nem viszed tovább a gondolatmeneted, már ha az utolsó kommentedre akarok reagálni...ugyanis szépen leírod, hogy Istenre nincsen szükség, mert ott vannak a körülmények...meg ugye ott van az, amit a term. tudomány "anyagnak" nevez...így minek Isten...na de kérem, ezek mégis miből, hogyan, honnan, miért vannak? Na és itt lép képbe az "Öreg". :)
A kiírt kérdésre válaszolva.
az a véleményem a Bibliáról, hogy nem az egyetlen igaz könyv...mivel van más ilyen jellegű is, sőt olyan is, ami korrektül elmagyarázza modern embernek valóan, hogy mit is akar pl a Biblia mondani az emberiségnek...micsoda Isten, meg mi volt Jézusunk. Így tehát példa értékű tanmesének tartom, de nagyon jól tudom, hogy sokféleképpen lehet értelmezni(ránk nézve károsan is)...éppen ezért van szükség a magyarázatra is hozzá, amiről most beszéltem. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Az a baj, hogy a kérdező nem csak műveletlen( ami látszik a helyesírásán, és hogy olyan dolgokat ismételget, amit már a tanultabb ateisták sem hoznak fel példaként), hanem még nagyképű, álszent és lenéző is. Márpedig az lyen emberekkel nem lehet értelmes vitát kialakítani.
A kérdésre válaszolva, szerintem a Biblia egy bizonyos megközelítése az Istenségnek, akit az emberek nem tudnak teljes egészében megmagyarázni.
igen, a beképzelt szó jó jellemzés a kérdezőre.
az első (talán első kettő) töri óra anyagából próbál okoskodni, fogadok nem olvasta el a Bibliát, és nem tudja mire mond nemet. egyoldalú ismeretanyaggal pedig nem lehet vitázni, ezt gondolom nem kell magyarázni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!