Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Hogyan vonzzak be nagyobb...

Hogyan vonzzak be nagyobb anyagi biztonságot, vagy jólétet magam köré, ha a környezetemben (főleg a rokonok) folyton szegénységre próbálnak programozni?

Figyelt kérdés
Főleg a rokonság olyan, hogy megveszik, amire szükségük van, de ha ugyanezt én teszem, az már felelőtlen pénz szórás. Apám például emelt hangon beszél velem, ha csak azt említem meg, hogy a boltban voltam élelmet vásárolni, és néha úgy beszél velem, mintha nem tudnék gondolkodni, a pénz költése pedig bűn volna, nekem pedig nagyon jó mindenből a létminimum létminimuma is, nem kell nagyzolni, és flancolni, és gyakran mondja hogy "nem vagy te Krőzus" - emelt hangon, és sokszor már a gyomrom is összeugrik. Tudom, hogy nem túl felnőttes dolog másokra mutogatni, de hogyan vonzzunk be bármit is az életünkbe, ha a közvetlen környezetünk folyton azt szalykózza belénk, hogy "márpedig nekünk nem kell flancolni! Már megint vásároltál??? Mit? És mennyibe került?? Nem kell neked annyit enni, meg a drága dolgokat venned! (pl. avokádót, olíva olajat - cukorbeteg lévén), mert az mind drága dolog. Kihagytad a vacsorát? Nagyon jó. Fogyni is így lehet. Nem kell neked költekezni. Szóval egy ilyen környezetben hogyan manifesztáljak bármit is?

dec. 12. 11:03
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
Ha en keresem meg a rävalot, akkor senkinek semmi köze hozzä,hogy mire költöm. Ha nem akarod hallgatni a rinyät, akkor költözz el a szülöktöl...
dec. 12. 11:54
 2/24 anonim ***** válasza:

Toxikus gondolkodásmód és meggyőződesrendszer amit próbálnak beléddiktálni.

Azzal a mögöttes üzenettel, hogy annyira sem tartják magukat értékesnek, hogy a számukra szükséges dolgokat megvedd és egészséges alapszínvonalon tartsd magadat kb. életben.

Az, hogy megadod a szervezetednek, amire szüksége van, még nem luxus. Igenis az élet es az hogy életben maradsz jár szükségletekkel, amiket ahhoz hogy eletben maradj, ÉS egészséges is legyél, fizikailag ÉS lelkileg is, ahhoz ezeket a szükségleteket ki kell elégíteni.

Ne vedd át tőlük a hasonló godnolkodást, mert a szegénysegre programoznak be, hogy erd be kevesebbel meg még kevesebbel, és annal isbkevesebbel, egészsen addig amíg már az alapszükségleteit tagadja meg az ember olyan szinten, hogy nem is tudatos róla, és meg se tudja fogalmazni mi a baja.

Sajnos ők ezeket elhitték és eszerint élnek, nem hiszik el azt, hogy "megérdemlik". Szenvednek is tőle valószínűleg - az értéktelenségerzestől, kisebbrendűségtől stb.

Nem vagy egyedül, a családomban ugyanez a program fut, és gonfolom még nagyon sokban. Ugyanis bem véletlen, hogy ennyien élnek a létminimum alatt. Más országban ezt nem hiszem hogy hagyják, mert tudják, hogy igenis érneknannyit és nem tagadjak meg a szükségleteiket, és egybadott ponton utcára mennek. Itt ez nagyon sokáig nem volt meg, mert "elégaz", "énbeéremennyivelis".

Nem attól fogsz urizálni, hogyha a pénztárcádhoz szabva egészségesen étkezel. Hanem akkor ha "soha nem elég", mindig több kell és mindig nagyobb, és jobb minőségű.

Fölfelé is legyen határod amit nem lépsz át, DE lefelé is!!!

= Mindig tudd, hogy mikor van elég, de a stüksegleteidet ne tagadd meg.

Olyan persze lehet, hogy nincs penze valakinek és akkor a szükségletek között fontossági sorrendet kell állítson, és valami(k) kimarad, mert csak úgy megoldható. De amíg az szükséglet és nem csak egy ötlet, hogy de jó lenne csak úgy (mert a 2 között fontos külónbseget tenni), addig ne mondj le róla, akkor se ha éppen nincs rá keret.

dec. 12. 12:29
 3/24 anonim ***** válasza:

Javítok:

"Azzal a mögöttes üzenettel, hogy annyira sem tartják magukat értékesnek, hogy a számukra szükséges dolgokat megvegyék és egészséges alapszínvonalon tartsák magukat kb. életben."

Mondat közben áttértem másik számra személyre....

dec. 12. 12:30
 4/24 anonim ***** válasza:
12%
Avokádó, olívaolaj... Igaza van, ezek drága dolgok.
dec. 12. 12:30
 5/24 anonim ***** válasza:
Azért az sem árt, ha szorul beléd valamennyi pénzkezezési kultúra, mert nem mindig van lehetőség költekezni, valamikor spórolni kell mint nagyanyáink idejébe, szóval a beosztás is a pénzügyi tudatosság része, köszönd meg szépen nekik.
dec. 12. 12:35
 6/24 Metionin ***** válasza:

Pl. hogy elhagyod azt a környezetet, ahol belepofáznak az életedbe. Mi családilag elég szarul éltünk régebben, (most pár éve már jobban állnak anyámék de én már 16 éve nem lakom velük) érthető volt a spórolás de sokszor már értelmetlen szarrágás volt, egymás fürdővizében fürdés heti egyszer, 1 pillanatra sem éghet a villany ha nem vagy a szobában, nem szellőztetünk mert kimegy a meleg, árgus szemekkel nézték, mennyi margarint kenek a kenyérre, a wc-t csak x másodpercig húzhatod le, ha nem sikerül akkor a lavórból kell vizet önteni bele stb. szóval ilyen látszat takarékosság volt de piára mégis mindig telt. A valódi pénzügyi tudatosság az nem ez, meg nem az amit írsz hogy kihagyod a vacsorát. Ha megnézed, a szüleink típusú ember nem lényegi dolgokon spórol, nem a piát, cigit, kólát stb. vonja meg, hanem azon vergődik, ami amúgy kb. 20 forintot spórol meg de legalább lehet miatta ordítozni.

Amikor elköltöztem és elkezdtem dolgozni egyetem mellett, onnantól egy fillért sem kellett rám költeniük, mégis folyamatosan jött a beszólogatás, hogy micsoda luxi életet élek, mert egyszerre 2 pár cipőm van egy szezonra, mikor elég lenne 1. Vagy anyám a mai napig a semmiből rákezdi, hogy minek van ennyi ruhám, miközben 1. nem tudja mennyi ruhám van, mert nem vele élek és nem látja a szekrényem 2. a magam pénzéből veszem 3. semmi köze hozzá. Amikor rákérdezek, hogy mégis honnan veszi, hogy túl sok ruhám van, közli, hogy mert akárhányszor lát, más van rajtam. Évente max 4 alkalommal lát, ha 4 öltözet ruhám lenne, akkor is különbözőt láthatna minden alkalommal. Vagy amikor olyan dolgokon akad ki, ami amúgy egyáltalán nem drága de ő valamiért azt hiszi, hogy az, egyszer átnézte a fűszeres polcom és gúnyosan elkezdte sorolni, hogy milyen luxi fűszereket tartok, hát kakukkfű! Vagy fél évig emlegette, hogy hát igen akinek van kakukkfű otthon :D

Szóval a leghatékonyabb megoldás az, hogy szépen kilépsz ebből a környezetből, ha külön élsz akkor nem kell tudniuk, mire mennyit költesz, miből mennyit tartasz, stb. Nem manifesztálni kell meg ezózni, hanem megteremteni magadnak azt a biztonságot akár tanulással, akár munkahelyváltással, hogy független lehess és elköltözz. Utána meg a te dolgod hogy mennyi kapcsolatot tartasz velük, meg hogy mennyi infót adsz ki magadról. Nem kell azt a rokonoknak tudni, hogy mit eszel és mennyiért veszel dolgokat.

dec. 12. 13:44
 7/24 anonim ***** válasza:

Kiválasztasz egy pénzösszeget.

Legyen ez x Forint.

Mondogasd magadnak:

X Forintom van.

Képzeld el, hogy megvan.

Ne adj ki ezzel ellentétes gondolatokat.

Van hogy hogy több hónapig is kell csinálni töretlenül mire megjön.

Legyél hálás azért ami van.

A hála pozitív dolgokat vonz.

Mondogathatsz megerősítő mondatokat:

-Megérdemlem a gazdagságot

-Érdemes vagyok rá hogy gazdag legyek stb.

dec. 12. 15:26
 8/24 A kérdező kommentje:
Egyedül élek már évek óta, de valahányszor beszélgetek pl. apámmal, mindig rákérdez mindenre, hogy "Már megint vásároltál és szórod a pénzt? Minek annyit vásárolni? Majd utána jön a szokásos "és mennyibe került?" kérdés. Ha meglátogatom, ugyanígy nézi, hogy költök-e, ha igen, megszól érte, hiába költöm a saját pénzemet. Én hiszek a manifesztációban, és a vonzás törvényében, és valahol alkalmazni is próbálom, de nehezíti a dolgot, ha egy olyan familia vesz körül amelyik egyfolytában azt próbálja az emberbe súlykolni hogy (egyre kevesebb lesz... szórod a pénzt. Nem kell neked megvenni ezt és ezt, nagyon jó neked ez és ez is. Nem kell neked olíva, nagyon megfelel neked a napraforgó is (ha cukros vagy, rosszullétet is okozhat. Egyél zsíroskenyeret! - holott a kenyeret és a túlzott zsírbevitelt kellene kerülni).
dec. 12. 15:33
 9/24 anonim ***** válasza:
12%

Napraforgó olajtól semmi bajom nincsen.

Kenyeret is eszek attól sincs bajom.

Zsíros dolgokat ritkán eszek. Az hogy a túlzott zsírbevitel káros, nincs bizonyítva.

dec. 12. 15:40
 10/24 anonim válasza:
100%
Amikor egyszer apäm megkerdezte, hogy mire költöm a fizum, megmondtam neki, csak drogra meg örömlänyokra költök, de amugy sincs hozzä köze mert nem ö dolgozott meg erte... Egy idö utän leszokott rola, hogy kerdezgesse, mert ugysem kapott rä normälis välaszt...
dec. 12. 16:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!