Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Több éve hiszek a mágiában,...

Több éve hiszek a mágiában, boszorkánynak vallom magam, nagyon sok minden működik, mégis skizofrén tüneteim vannak. Hát ennyi lett volna? Igazából mind betegek vagyunk csak?

Figyelt kérdés

Nagyon sokunknál látom sajnos a mentális betegséget, minimum egy depressziót.

Tegnap az tette az a pontot az ívre, hogy a sátán azt kérte szolitsam őt istenemnek és mondjam azt, hogy az övé vagyok, miközben magamhoz nyúlok és könyörgöm neki, hogy elmehessek

jún. 8. 06:24
1 2 3 4 5 6
 11/53 Szervizmérnök úr ***** válasza:
42%

Egészen biztos, hogy aki nem létező dolgokat lát, mindenkinek a fejében van a gond.

Legyen az Pataky Attila tiszteletbeli UFO konzul vagy bárki.

De egyszerűen nem lehet megértetni a többséggel, hiszen a "mindenki bolond, csak én vagyok normális" elv érvényesül. Ritka az, aki többé-kevésbé érzi, hogy valami nem stimmel.

Mint idős, demens rokonunk is kineveti saját magát, de a feledékenységet még könnyebben elvicceli, skizofrén epizódok már nehezebben férnek a fejébe.

Nem is nagyon akarja elhinni, hogy előző este kijött rajta egy másik, agresszív személyisége, nem is esik jól neki a szembesítés. Felvételt lehetne persze készíteni, de ilyennel inkább bántani sem akarjuk, hátha "belebetegedne" még jobban, ha látná saját magát, miket magyarázott összevissza.

jún. 8. 09:39
 12/53 A kérdező kommentje:
Ez a magyar mentalitás ez.. gratulálok. Nekem nem kell a skizofréniát bemutatni és a mágiát sem. Nem is értem azokat, akik minden témához hozzá akarnak szólni, tapasztalat nélkül
jún. 8. 09:40
 13/53 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan emberek (hazzád hasonlóan) akik a pszichés problémáik miatt fogekonyabbak lesznek a mágikus gondolkodásra, (pl. a skizofrének, vagy szkizotip személyiségzavarosok), ami gondolom a valóságérzékelés torzulásának eredménye.

Vannak olyan emberek, akik foglalkoznak mágiával, okkultizmussal, de pszihésen teljesen éppek és akár elég inteligensek is.

És szerintem elég sok jel van, amiből meg lehet állapítani hogy ki hova tartozik.

Tehát kölünbséget kell tennünk aközött, hogy valaki vakon elhisz minden féle marhaságot, és aközött, hogy van akikben meg van a nyitotság arra, hogy a materializmuson kívül más nézőpontot is megismerjenek.

jún. 8. 10:03
 14/53 anonim ***** válasza:
89%

"az tette az a pontot az ívre"

Ez helyesen úgy van, hogy "az tette a pontot az i-re". Tök érdekes, hogy ezt a szólást eddig csak hallottad, és ívnek értetted. De láttál már ívet, amire pontot raknak? Annak nem sok értelme van.

jún. 8. 10:21
 15/53 Szervizmérnök úr ***** válasza:
16%

"Vannak olyan emberek, akik foglalkoznak mágiával, okkultizmussal, de pszihésen teljesen éppek és akár elég inteligensek is."

Ha csak kutatja a témát, mint egy néprajzkutató, vagy babonagyűjtő, az lehet intelligens (dupla LL betűvel) és még a "psziché" szót is le tudhatja írni intelligens módon, hibátlanul "éppen".

Aki el is hiszi a mágiát és a mára letűnt, leszerepelt okkultista logikátlan "gondolkodást", az már elég bajos.

[link]

jún. 8. 10:24
 16/53 anonim ***** válasza:
74%
Egy boszorkánynak nincsenek eszközei, hogy kikapcsolja az automatikus javítást? Vagy ha visszaolvastad, és láttad, hogy hülyeség, miért nem javítottad ki? Jobb, hogy butának tűnsz a fogalmazásod alapján?
jún. 8. 11:12
 17/53 anonim ***** válasza:
34%

Nekem tetszik a "miközben magamhoz nyúlok és könyörgöm neki, hogy elmehessek" rész. Szerintem egészen korrekt kérdés ez. Sátán e világ fejedelme. Az ő hatalma kiterjed mindenre, ami ezen a sárgolyón történik. Isten pedig hagyja ezt, mert ő nem ebben a világban gondolkodik. Ez a világ csak töredéke annak, amiben Isten gondolkodik.

Isten megengedte a sátánnak, hogy a lét határának a halált ismerje el az ember. Istennek ez nem számít. Ami itt történik, az jelenleg sátán műve. Ő a helytartó, a világ sátán öröksége és úgy bánik vele és a benne élőkkel, ahogy azt jónak látja.

Annyi, hogy Jézus Krisztusban és tanításaiban védelmet biztosít Isten mindenkinek, aki követi a tanítást. De Isten ennél többet nem tesz. Adott egy útmutatót a Biblia révén, a többit szabad belátásunkra bízza. Isten is és a sátán is tudják, hogy ki hova fog kerülni a halál után.

Nagy kárt nem teszel sátán szolgálatával, ha azzal nem ártasz az embereknek. Kérdés az, hogy vajon van-e , akinek fáj ez a fajta vonalkövetés.

Én pedig azt mondom, ha olyan profi boszorkány lennél, mint amilyennek elő adod magad, nem kellene magadhoz nyúlnod, sőt még te lehetnél az, aki más elmenetele felől rendelkezik. Kinek a pap, kinek a paplan...

36/f

u.i.: Nekem tényleg nagyon tetszett a "miközben magamhoz nyúlok és könyörgöm neki, hogy elmehessek" rész. Azt azért megnéztem volna.

jún. 8. 11:41
 18/53 anonim ***** válasza:
32%
Akinel a kundalini felemelkedik, az konnyebben manifesztal, de emellett ha rosszul kezeli a plusz eleterot, az pszichozist is okozhat. Talan te szuletetten erosebb kundalinivel rendelkezel es nem tudod kezelni rendesen.
jún. 8. 11:43
 19/53 Szervizmérnök úr ***** válasza:
34%

"Mivel teljesen laikus vagy a témához, ezért a véleményed igazából irreleváns."

Középkori mágiára, okkultizmusra nem értelmezhető a "szakember" fogalma, mivel ezeket már túlhaladta az idő és a tudomány. Nincs például "profi mágus", soha nem is volt. Profi szélhámosok persze mindig is voltak.

Profi bűvészek is vannak, akik maguk sem hisznek a mágiában, sőt szívesen segítenek is leleplezni a szélhámos mágusok trükkjeit.

De az egész csak ködszurkálás, hiszen nem látunk semmi bizonyítékot ezekre a kitalációkra, több ezer éve semmi nincs, csak valakiknek a fejében lévő fikciók, belemagyarázások* vannak.

Nem véletlen, hogy a fejlett kultúrákban egyre kevesebben hisznek már komolyan ilyenekben.

*Tipikus példája a szerelmi kötés, ami fizikailag képtelenség, de valaki fizet érte, majd bemagyarázza magának, hogy azért történt ez meg az. De amúgy is történt volna ez meg az, tehát ez semmit nem jelent. Komolytalan.

jún. 8. 12:18
 20/53 anonim ***** válasza:
0%

22 - Igen? Nincsenek mágusok? Akkor ezt mivel magyarázod?

Múltkor az utcán állt egy faszi, nem volt a kezében semmi. Mondta, hogy csukjam be a szemem. Kb. 10 mp múlva mondta, hogy kinyithatom, és akkor már egy Iphone volt a kezében. Hoppá!

jún. 8. 13:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!