Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Van-e itt nyitott gondolkodásm...

Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?

Figyelt kérdés
Mert én igen.

2021. nov. 26. 21:13
 1661/2705 A kérdező kommentje:

:) Wich one are you?

Hát én is remélem! >:[ :D

2022. jan. 17. 18:40
 1662/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

All three of them are me.

Ha sikerül életkedvet, és elég energiát találni valamelyik polcon, akkor fogok kísérletezni.

2022. jan. 17. 18:50
 1663/2705 A kérdező kommentje:
Melyik polcon keresed? Az alsókat is nézd meg, könnyen ki lehet hagyni őket.
2022. jan. 17. 19:29
 1664/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
A felsőkön jobbára szobanövények vannak, úgyhogy csak az alsó polcokon tudok keresni.
2022. jan. 17. 19:42
 1665/2705 A kérdező kommentje:
De akkor a felsőkön biztos, hogy van élet!!
2022. jan. 17. 19:45
 1666/2705 Grimfox ***** válasza:
100%
Ez az egyik oka, amiért növényeket tartok. Szerintem egy lakóhelyiségbe kell élet.
2022. jan. 17. 19:47
 1667/2705 A kérdező kommentje:
Te életben is tudod tartani a növényeid, ez így nagyon helyes. (Van, akinél csak elhalnak.. és az illető meg van győződve róla, hogy manapság "így csinálják" a növényeket, hogy minél többet vegyél..)
2022. jan. 17. 19:53
 1668/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Részben igaza van. Ha veszel egy növényt pl tacskóban, vagy madaras tacskóban, vagy kertészetben, biztos lehetsz benne, hogy fel van tápolva műtrágyával. Még az se biztos, hogy rendes földben van, csak valami kókuszrost-komposzt keverékben, tele műtrágyával, hogy legyen vize, és tápanyaga. Ha növényt veszel, és azt akarod, hogy éljen, először érdemes megnézni, milyen talajt, és mennyi fényt igényel. A fény a szép fejlődéshez fontos, de ha életben akarod tartani, a föld fontos. Amin megveszed, átülteted egy nagyobb cserépbe, mint amiben vetted, és eltávolítod a gyökereiről a bolti "talaj" nagy részét.

Én unortodox módon inkább magról, hajtásról, gyökérről vagy dugványról ültetek, vagy összeszededek valahol egy növényt gyökerestük, és hazahozom elültetni. A boltban vett növények nálam sem érzik jól magukat, mert északra néz az ablakom. Ha sok fényhez szoktak, itt azt nem kapják meg.

Van olyan növényem, az egyik kedvencem, amit egy vízóraaknából hoztam haza. Kicsit esik szét az akna, lyukas, meg minden, besüt a nap egy kicsit. Na, az aknában kihajtott a gímpáfrány :D A városban, de még a környező erdőkben sem láttam sehol ilyet, csak abban az egy aknában(mármint gímpáfrányt/gímharasztot/szarvasnyelvpáfrányt). Erdei pajzsikát is találtam már aknában, csak másikban. Az sanos nem maradt meg.

2022. jan. 17. 20:15
 1669/2705 A kérdező kommentje:
Szép. :) Azt hiszem, már tudom kihez fogok fordulni, ha növényeket szeretnék majd tartani. Nekem még nem igazán voltak növényeim, de nem is laktam elég ideig egy helyen.
2022. jan. 17. 20:30
 1670/2705 Grimfox ***** válasza:
100%

Futónövényt kell tartani, az tartja veled a lépést, ha költözöl.

(ba-dum-tss)

2022. jan. 17. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!