Hogyan érzik meg mások valakin, hogy könnyen áldozattá válik, és mit lehet tenni ellene?
Nem, de itt gyakorlatilag mindenki áldozat lett volna, aki befordul a sarkon, és nem egy kétajtós szekrény, akiről üvölt, hogy ha belekötnek, visszaüt. Ha a kötekedő nem egyedül van, még az ilyet is nagy eséllyel megpróbálják. Akár egyedül van az áldozat, akár nem, amíg a megalázó személy magabiztos, addig mindenki más "áldozat". Akkor is áldozat persze, ha utána szájonvágja az őt megsértő személyt, mert megalázták, és erre válaszol. Erre is van bőven példa. Az ilyen esetben már az előtt eldőnt a sértés ténye, hogy a kötekedő meglátja a sértettet. Érezte magában a "virtust", aminek több oka is lehet, a lényege, hogy mindenkibe nelekötött volna, nem csak olyanokba, akik "áldozat" sorsúak.
A fő kérdésed, és a példád összevetése alapján itt nincs szó arról, hogy az áldozat gyenge, és kiszolgáltatott. Itt csak arról van szó, hogy a kötekedő alak(ok) már előre eldöntötték, valakire rá fognak mászni, akár tudatos döntés volt, akár zsigeri inger. Ezt a fajta viselkedést nem is lehet semlegesíteni. A valódi gyengeséget el lehet fedni magabiztos magatartással, vagy azzal, hogy magabiztos emberek társaságában vagy, a példában felhozott esetet maximum úgy tudod kivédeni, hogy nagyobb csoportban vagy, mint az, aki beléd kötne az utcán.
Testbeszéd, gesztikulálás és tekercs fel a hangerőt.
Az alap írás alapján egy Introveltált, visszahúzódó, csendes, alak lehetsz.
Aki bár segít ha megkérik de kellemetlenül érzi magát.
Hát mélylélektanból 1-es.."Van aki áldozat szerepű, és energetikailag is gyenge, de nem egymásból következnek"
De igen egymásból következnek...
"Nem energetikailag érzik meg, hanem a viselkedéséből, személyiségéből ösztönösen következtetik ki."...
A kettő egy és ugyanaz,kérdezz meg 1 fejlett empatát akinek elég rádnéznie,(sőt néha még az se kell) és egy pillanat alatt megvan a teljes energetikai képleted mint információcsomag a személyiségprofiloddal együtt...Átmegy rajta,feldolgozza-kielemzi és reagál...a folyamat tudatos...az ami a tömeglénynek "ösztönös"...
Persze,hogy megvan a vákuum...Kiegyenlítés és kisülés céljából magához fogja vonzani az ellentétes pólusú agresszorokat és addig fog hasonló szituációkban kínlódni amíg vagy fel nem ismeri,hogy ez egy téves reakció,vagy amíg ki nem tör belőle,mert megelégeli..
K.K.: Ha önmaga nem akar tenni ellene te nem sokat tehetsz..az önismereti belső munkát,elengedéseket nem pótolja külső beavatkozás,főleg ha saját tudta nélkül történik..
Az energetikai támaszok viszont jól jöhetnek pl. subliminal videókkal ha auditív:
Előző: Az eddigi legérdemibb válasznak tűnik.
Ámde az ilyen általánosságokkal vajon mit lehet kezdeni? "amíg vagy fel nem ismeri,hogy ez egy téves reakció,vagy amíg ki nem tör belőle,mert megelégeli..
K.K.: Ha önmaga nem akar tenni ellene te nem sokat tehetsz..az önismereti belső munkát,elengedéseket"
Ez kábé olyan, mintha azt írnád, míg a kék szemét meg nem elégeli, belső munkát, elengedéseket el nem végzi… Hogy lehet egy adott energiaképletből "kitörni"? Mi a "téves reakció" abban, hogy olyan, amilyen, és mindig őt találják meg? Ezzel a fajta áldozathibáztatással kínálnál meg mondjuk egy féllábú, béna vagy Down-kóros embert is? Hogy dolgozzon magán, ismerje föl a tévedéseit?
Szerintem ennek a sorshoz lehet köze. Valamiért ezt a büntetést kapjuk
Saját magamból kiindulva, nekem is sok konfliktusom volt és többnyire nem tudom visszavezetni az okát…
Nekem is nagy rejtély ez az életemben, én is kérdeztem már itt hasonlót… előrébb nem jutottam
Illetve van még egy opció, ha egy lány pl nagyon csinos és nőies, ezt a többi nő nem bírja elviselni mert féltékeny…a “férfiak” pedig pont azért piszkálják, mert akarják erről függetlenül még ugyanúgy lelki gondokat okoz a sorozatos bántás
Nekem is kellene a válasz és a segítség, eddig még én sem találtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!