A szélsőbalos ideológia tulajdonképpen csak a valóság és a tények kényszeres letagadásán és az áldozattá válás lehetőségének keresésén, megsértődésen alapszik?
Az egész baloldal ezzel gyűjt magának híveket. A felelősséget mindig egyszerűbb felfelé hárítani. Aki elég buta, az tényleg is is hiszi, hogy minden önsorsrontó tevékenysége az valójában Orbán hibája, ő meg csak szegény ártatlan áldozat.
Az élet a jobboldali gondolkodást igazolja: amit teszel, annak a következményei hatnak a jövődre. Aki akarja, az megtalálja a lehetőségeket. Aki csecsemőként fetreng és sír az állami segítség után, annak meg az élete is olyan lesz. És nem, nem Orbán, meg Mészáros a hibás, amiért lusta.
Azt már kisgyerekként megtanuljuk, hogy az nem jó indok, hogy azért voltam rossz mert a másik gyerek is rossz volt.
Míg a szélsőjobb arról szól hogy mely csoportok felsőbbrendűek (és ezért szerintük ezeknek a csoportoknak többet kell kapniuk a jóból másoknál) addig a szélsőbal azt nézi melyek szerinte a legelnyomottabbak (és ezért szerintük ezeknek a csoportoknak többet kell kapniuk a jóból másoknál).
Ami közös: mindkét szélsőség kiválaszt egy-egy favorizálandó csoportot és a fenti "érvek" alapján igyekszik lassan vagy gyorsan elnyomni a többit. A végeredmény is lényegében ugyanaz. Ezért is vagyok a patkóelmélet híve.
"észérveket még soha nem hallottam"
Én azt hittem, a jobberek csak nem értenek egyet a balos véleményekkel, de az durva, ha nem is értik őket...
Én viszont nem lepődök meg, hogy egy 5 szóból álló mondatot nem tudsz értelmezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!