A Szvasztikának (a hagyományos én nem a 20.századi német változat) van bármi jelentősége az okkultizmusban? És ha igen mi célból és milyen jelentéssel alkalmazzák?
Figyelt kérdés
2021. aug. 5. 12:52
31/36 A kérdező kommentje:
Ha a nyakláncon látható helyen lóg a jelkép akkor az simán bele esik a b) és c) kategóriákba szerintem.
2021. aug. 6. 13:40
32/36 Grimfox válasza:
A nagy nyilvánosság előtt használni az olyasmi, mint nyilvános eseményeken mindenki által jól látható helyre rakni(pl zászló).
A közszemlére tételt inkább azt jelenti, hogy kiállítod, jól látható helyen tárolod(szerintem pl ha kirakatban "kirakatelemként" használod, az ilyen)
Végül is sokaknak van önkényuralmi jelképet tartalmazó tetoválása, ami szociális szinten eléggé megvetett dolog, de nem feltétlen esik büntetőjogi kategóriába. Mondjuk ha egy neonáci megmozduláson ilyennel elkapnak, az már valószínű az etnikai/vallási csoport méltóságát sértő cselekedet.
33/36 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, nekem azért nem volna merszem látható helyen viselni. Mert ha nagyon akarják simán bele erőltethető a közszemlére tételbe, főleg ha forgalmas helyen viseled.
2021. aug. 6. 14:02
34/36 Grimfox válasza:
Persze. Főleg ha egy olyan személy tesz feljelentést, akit sért a dolog. Holokauszt áldozat leszármazottja, vagy hasonló. És ilyenkor, még ha végül is nem születik elmarasztaló ítélet, akkor is ott lesz, hogy jogilag meghurcoltak, és rendőrségi nyilvántartásban is benne leszel. Egyszerűbb, ha nem látható helyen viseled, ha már viselni akarod.
35/36 A kérdező kommentje:
Hát igen az még egy megoldás annak aki nagyon viselni akar ilyeneket.
2021. aug. 6. 14:28
36/36 anonim válasza:
Emberek, ez napkereszt i. e. 2500-ból :-) Egy ősi szimbólum!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!