Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A Szvasztikának (a hagyományos...

A Szvasztikának (a hagyományos én nem a 20.századi német változat) van bármi jelentősége az okkultizmusban? És ha igen mi célból és milyen jelentéssel alkalmazzák?

Figyelt kérdés

2021. aug. 5. 12:52
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

"Pont ez volt a bukás oka"

Hát jobb is így. Más esetben most németül írnánk ide, már ha megengedett tevékenység lenne az internet használata.

2021. aug. 5. 16:56
 12/36 anonim ***** válasza:
Azért nem egészen csak talpán állva használták a régi kulturák a Szvasztikát. Pl. Snoldelev Stone az egy jó példa. Meg orosz és litván sálon, övön is használták még jóval a háború előtt. Szóval, nem hinném hogy emiatt buktak a nácik :-)
2021. aug. 5. 19:18
 13/36 Grimfox ***** válasza:

Nem is tudtam, hogy orosz területen is használták.

Én se hiszem, hogy ez volt a bukás oka. Végül nem az okkult okozta a vesztüket. De jót se tett nekik, hogy az okkult kellemetlenebbik oldalával próbáltak magukon erősíteni.

2021. aug. 5. 19:31
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Igen használták. Egyébként, már sokszor gondolkodtam el azon amikor egy negatív dolgot kapcsonak egy eredetileg pozitív szimbólumhoz, akkor ez a csökkenti-e a pozitív energiát amit képvisel a szimbólum vagy sem.
2021. aug. 5. 20:45
 15/36 Grimfox ***** válasza:
Mivel elkezdesz a negatív dologra is asszociálni a pozitív mellett, ezért biztosan csökkenti. Mondjuk nálunk Európában régóta nincs használatban, vagy csak minimálisan a szvasztika, de mióta a nácik úgy használták, ahogy, újra felbukkant, és már senki sem emlékszik a pozitív jelentésére. Európában majdnem teljesen negatívvá vált. Keleten maradt pozitív. Ugyanez történt a pentagrammal, bár ott bőven maradt pozitív jelentése is, ezért akik tényleg ismerik, azok teljes hatékonysággal használhatják. Akik csak kicsit ismerik, azokat összezavarhatja a kétféle értelmezés. Akik nem ismerik, azokat pedig teljesen megkavarja a dolog.
2021. aug. 5. 20:56
 16/36 anonim ***** válasza:
A kollektív tudatra gondoltam, ami kihat esetleg magára a szimbólumra, vagyis arra az energiára amit képvisel.
2021. aug. 5. 21:21
 17/36 Grimfox ***** válasza:
A negatív jelentés is ugyanúgy bekerül a kollektív tudatba, ha elég forrás(ember) van, aki táplálja. A negatív jelentés pedig negatív "energiát" eredményez. Olyan szimbólummal még nem találkoztam, aminek önállóan volt ereje, anélkül, hogy azt valamilyen értelem adta volna neki. (erősen lehetséges, hogy van ilyen, csak én nem ismerem) Kérdés az, hogy vajon ha valaki egy ilyen szimbólumot használ, melyik hatás manifesztálódik? Mindkettő, vagy csak az, amelyiket az illető társítja hozzá, és amelyiket elő akarja hívni? Személy szerint úgy gondolom, hogy attól függően, mennyire tudatosan használja a szimbólumot, a negatív hatást, ami hozzá lett adva, ki tudja zárni. De ha nincs meg ez a képessége, tudatossága, akkor lehet, hogy mindkét hatás előjön.
2021. aug. 5. 21:58
 18/36 A kérdező kommentje:
Az nem lehetséges, hogy ha mind a két hatása kifejtődik, akkor egymást blokkolva hatástalanítják a szimbólumot?
2021. aug. 6. 06:39
 19/36 anonim ***** válasza:
17. Freud/Jung emberi szimbólum rendszerében, a szimbólumoknak önálló ereje van. Tulajdonképpen, ezek is hasonló elven működnek. Én is arra tippelnék hogy aki használja a szimbólumot, annak tudatosságán, gondolati tisztaságán, szándékán múlik melyik energia érvényesül.
2021. aug. 6. 09:46
 20/36 anonim ***** válasza:
Arra viszont kíváncsi lennék akkor mi történik, ha valaki vesz egy Szvasztika medált és elkezdi hordani. De nem tudja mit jelent a szimbólum.
2021. aug. 6. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!