Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A Szvasztikának (a hagyományos...

A Szvasztikának (a hagyományos én nem a 20.századi német változat) van bármi jelentősége az okkultizmusban? És ha igen mi célból és milyen jelentéssel alkalmazzák?

Figyelt kérdés

2021. aug. 5. 12:52
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Szerintem semmi, csak a környezete tévesen nácinak bélyegzi (azt nem figyelve, hogy tényleg a náci verziót látják-e vagy sem).

2021. aug. 6. 10:07
 22/36 Grimfox ***** válasza:

Igaz, a kioltás verzióra nem gondoltam, de ezt kétlem. Nehezebb lesz előhívni a hatását, de nem hiszem, hogy kioltják egymást. Itt információról beszélünk, és mindkét információ létezni fog, mindaddig, amíg mindkettőt táplálják. Amelyiket nem táplálják, azaz kikopik az emberek tudatából, az a jelentés elhalványul, vagy háttérbe szorul. De nem tartom valószínűnek, hogy az ellentétes pólusok itt kioltanák egymást.

Ha nem ismeri a jelentését, és úgy kezdi hordani, olyan szándék nélkül, hogy a szimbólumnak hatása legyen rá, akkor nem sok minden fog történni, azon kívül, hogy a nyugati világban nácinak fogják nézni. Amint felvilágosítják, onnantól a negatív jelentése fog érvényesülni. Márpedig fel fogják világosítani arról, mit hord, nagy eséllyel nem túl békésen...

2021. aug. 6. 12:00
 23/36 A kérdező kommentje:
Szerintem kivétel nélkül mindenki felfogja világosítani aki szembejön. Persze itt csak azokra gondolok akik felismerik, hogy az úgy néz ki, mint amit a nácik alkalmaztak.
2021. aug. 6. 12:04
 24/36 Grimfox ***** válasza:
Esélyes. És egyesek nem épp békésen fogják felvilágosítani. Így számára a szimbólumhoz még ezek az atrocitások is hozzákapcsolódnak.
2021. aug. 6. 12:12
 25/36 A kérdező kommentje:
Na az egyszer már biztos. A magyar emberek többsége nem éppen a finomkodó fajta, sokkal inkább a bunkó barbár megnevezés illik rájuk.
2021. aug. 6. 12:14
 26/36 Grimfox ***** válasza:
Nyugatabbra a szvasztikáért még durvábban megkapod a magadét. Németországban, és franciáknál pláne. Lengyelekhez pedig főképp nem javasolt semmi náci szimbólummal kiruccanni.
2021. aug. 6. 12:58
 27/36 A kérdező kommentje:
Azért Magyarországon sem túl legális Szovjet vagy Náci jelképekkel az utcára menni. Bár a többi országban lehet nem az önkényuralmi jelképekre vonatkozó törvények miatt.
2021. aug. 6. 13:01
 28/36 Grimfox ***** válasza:
47%
Nálunk tudtommal feloldották az önkényuralmi jelképekre vonatkozó tiltást, és rémlik olyasmi is, hogy az EU-ban is. Nem vagyok benne biztos. De ettől szociális szinten még nem fogják elfogadni, csak törvényileg nem tiltott.
2021. aug. 6. 13:05
 29/36 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy szociálisan sose fognak nekik örülni.

De a törvény feloldásról még nem hallottam.

2021. aug. 6. 13:07
 30/36 Grimfox ***** válasza:

Na, utánaolvastam. Nem szűnt meg, csak szűkítve lett a törvény 2013-ban. Maga a használat már nem nyilvánul nyíltan bűncselekménynek, csak ha ezzel nyugalmat zavarsz meg, sértesz érintett etnikai, vagy vallási csoportokat, az áldozatok, vagy azok leszármazottainak méltóságát sérted. Gondolom a horogkereszt a dohány utcában felfestve a falra annak minősülne.

2013. évi XLVIII. törvény

2. § (1) A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 335. §-a a következő szöveggel lép hatályba:

„335. § Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a köznyugalom megzavarására alkalmas - különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő - módon

a) terjeszt,

b) nagy nyilvánosság előtt használ, vagy

c) közszemlére tesz,

ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.”

Ha nyakláncként hordod, elvileg az nem számít bűncselekménynek, de ettől még nem fognak szeretni érte.

2021. aug. 6. 13:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!