Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Hisztek a Sátánban?

Hisztek a Sátánban?

Figyelt kérdés
Ha igen akkor Lucifert vagy mást neveztek így?

2021. márc. 6. 19:27
1 2
 11/17 anonim válasza:
85%
Szerintem egy keresztény sem gondolja, hogy egyenrangúak. Én sem gondolom.
2021. márc. 6. 22:33
 12/17 anonim ***** válasza:
55%

A sátán a negatív erő. Nem "hiszek" benne, de az erő létezése tény.

Isten (vagy nevezd, aminek akarod) a Teremtő. A Sátán- a romboló.

2021. márc. 7. 08:18
 13/17 anonim ***** válasza:
82%

A sátán szó jelentése ellenség. A biblia Isten ellenségét hívja sátánnak amit az új és félrefordítások főnévé tettek Sátán. Illetve az okultizmusban is létezik Sátán nevű entitás, bár ők azt mondják hogy nem azonos Luciferrel. Lucfer meg nem azonos a bibliai Luciferrel. Szóval van itt egy nagy információ kvalakád. Mert több név szerepel más más mondakörökben.

Mindenesetre a biblia ír Isten ellenségéről a sátánról és erős utalásokat tesz hogy ő az esthajnal csillag ( Lucifer )

2021. márc. 7. 13:02
 14/17 anonim ***** válasza:
55%
Igen hiszek. Mindenkinek meg van a saját véleménye, nézőpontja. Én úgy gondolom, hogy az "Isten" az igazi zsarnok. (most jöhetnek a hívők lepontozni, de semmi rosszat nem írtam, csak kinyilvánítottam a véleményemet).
2021. márc. 8. 10:21
 15/17 anonim ***** válasza:
56%

Sátán, Lucifer, Dionüszosz, Odin, Éa, Melek Ta'us, Ptah, Enki.

Más pogány kultúrák, más nevek, de mind ugyanazt az Istent jelölik.

Ha valaki jobban belenéz a kereszténységbe és más ábrahámi "vallásokba", láthatja, hogy tele vannak negatív dolgokkal. A keresztény "Isten" haragtartó, szadista és mindenkit a "pokol" örök tüzén pörköl, aki nem zengi neki örökkön-örökké az égi hozsannát.

Lucifer ezzel szemben a fényhozó (latinul lux=fény, fere=hozó), aki a Tudás oldalán áll. Még a Biblia szerint is Ő ajánlotta fel a Tudást és az örök életet az embernek.

Enkit és a keresztény "Istent" valójában felcserélték, ahogy sok minden mást is. A kulcsszó tehát: FORDÍTVA.

A keresztények HISZNEK, a pogányok TUDNAK

SPIRITS OF ERIDU

[link]

2021. márc. 16. 14:44
 16/17 anonim ***** válasza:
Hiszek benne. Nem vagyok keresztény, viszont úgy vélem Isten nem lenne méltó ellenfele a Sátánnak, mert sokkal hatalmasabb.
2021. máj. 30. 01:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem az a kérdés hiszel-e a sátánban, hanem hogy a sátán hisz-e benned
2021. máj. 30. 10:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!