Hisztek a Sátánban?
Nem hiszek benne, hanem tudom hogy van és létezik.
Szerződést kötöttem vele.Megkaptam mindent amit kértem.Ezért szolgálom ezt az utat választottam.
Most tudom hogy le leszek pontozva, de mindegy is:
Abban hiszek, hogy nem tudhatok semmit, tehát minden csak feltevés:
Ha van isten, akkor ő maga a gonosz. Ha már annyira tökéletesnek van mondva, akkor akkor nem bízta volna az emberekre a szabad akaratot, tulajdonképpen ő hozta létre ezzel a gonoszságot. Nem csodálkozom, hogy 'egyesek' ellene fordultak. Amint a történelmet is a győztesek írják, így lehet hogy isten is csak egy gonosz uralkodó, akinek jó a promója.
Nem vagyok sátánista, amint említettem.
Egy olyan Sátánban aki Isten egyenrangú riválisa nem hiszek.
Nincs benne a Bibliában, hogy Lucifer a Sátán, ez csupán egy igen elterjedt értelmezés, de nem az egyetlen. De akár Lucifer a Sátán, akár 2 teljesen más személy a kettő, a Sátán a keresztény teológia szerint egy bukott angyal akit Isten kidobott a Mennyből.
Amit viszont általánosan félre értenek a keresztények a Sátánnal kapcsolatban, az a hatalma. A Sátán nem tekinthető Isten riválisának, mert akkoz az azt jelentené, hogy a Sátán az az Isten egyenrangú ellenfele, de ez Mindenható Isten meghasítása, ami nem helyes, ez már dualizmus, mint zoroasztrianizmusban Ahura Mazdá és Ahriman viszonya.
A Sátán egy bukott angyal, nem pedig egy gonosz isten aki jó Isten riválisa. De ha netán tévedek valaki szerint, akkor mutasson egyetlen verset a Bibliában, csak egyet, ami alapján jogos ekkora hatalmat tulajdonítani a Sátánnak mint amekkorát a keresztények neki tulajdonítanak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!