Ez mit jelent? Először voltam jósnál.
"megmondta hányan vagyunk testvérek"
Gondolom nem vagytok túl sokan, ha csak 2 és 4 közötti számot mond már 33% esélye van hogy eltalálja. Ha pedig csak egyet tévedett már akkor meg vagy győződve róla hogy milyen tehetséges mert majdnem eltalálta!
"egyik távolabb áll tőlem"
Sima általánosítás, valaki mindig távolabb áll tőled, az a ritka ahol mindenkit egyformán szeretnek. Ráadásul ezzel már majdnem mellélőtt, de szerencséjére te "kitaláltad" hogy mire gondolt.
"Megmondta mennyi gyerekem van,adott róluk jellemzést,ami azért 98%-ban igaz volt."
Ez ugyanaz mint a testvéreid esetében. Ha csak kijelenti hogy az egyik gyereked rendes és egész jól tanul, de a másikkal problémák vannak szinte nincs olyan szülő aki ne bólogatna. :D
"Egy férfiben és a szüleimben tévedett,az nem úgy volt ahogy mondta."
Hát ez ilyen, az általánosítás nem mindig jön be. Szerencséjére, te ezeket simán elnézted neki, a többit pedig az ismereteidhez igazítottad.
"Ezer %,hogy nem ismert,nem tudott rólam semmit."
Nem is kell neki ismernie. Elég ha általánosításokkal kezd és a reakcióid alapján látja hogy merre kell tovább tapogatóznia hogy igaznak tűnő dolgokat mondjon. Te mivel hiszel benne ezeket az ismereteidhez igazítod (pl. a féltestvér a távoli tesó) vagy egyszerűen elnézed neki (szüleid és az az egy férfi).
De ez ilyen, az állítólagos jósok az emberek hiszékenységéből élnek. Vagy ha ez túl erős szó neked, akkor nevezhetem jóindulatúan megelőlegezett bizalomnak, amit ők ki is használnak.
Kedves utolsó! Persze,mindenre lehet magyarázatot találni,mindent kilehet magyarázni,de azért itt,nálam erről többről volt szó! Nem csak annyit mondott,hogy hú az egyik gyerekem elevenebb vagy ilyesmi! :)
Én pont azért mentem el anno ehhez a nőhöz,mert akik ajánlották,szinte mindnek bejött az,amit mondott! Itt ugye nem csak pont olyan emberek fordultak meg,akinek épp 2 és 4 között eltalálja a testvérei számát! :)
De mindegy is ez,Én akkor is elmennék a kérdező helyébe máshoz..is!
Ami a halottlátót illeti,az előző jósnő sem mondott neki semmit,vagyis nem tudta megidézni vagy mit csinálni a halottat! Úgyhogy végül is,amire kíváncsi lett volna,sehol nem kapott választ,magyarázatot!
Valamennyire hinni kell ezekben a dolgokban,akkor van értelme ilyen helyre menni! Ha kételkedsz,elzárkózol,kár egy ezrest is költeni rá!
Egyébként még éjjel jutott eszembe egy másik jóslás,nem is igazán foglalkoztam vele. Ő csak így ismerősöknek jósolgatott ingyen és most ugrott be,anno egy idősebb férfit mondott,hogy lesz az életemben,akiben először nem fogok bízni. Végül is ,ez így volt.
Lehet éppen ideje felkeresnem egyet.Ártani nem árt,bele nem élem magam,vagy bejön vagy nem! :) Én így vagyok vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!