Ért valaki a jósláshoz? V járt már valaki jósnál? Akkár mit mond azon lehet változtatni? Rajtam mulik? Vagy biztos amit látot? Nektek milyen tapasztaitok vannak?
Es en valtoztathatok ezen ? Rajtam mulik ? V minden esetben biztos ?
Csak mer szerelmes vagyok es olyan rossz ebbe belegondolni ...
Én ezt úgy írom, hogy hiszek a jóslásban és jósolt is már nekem olyan, akiben maximálisan megbízom. Tehát: IGEN, mindenen változtathatsz, amit jósolnak neked! Sosem szabad teljes mértékben elhinni, beletörődni, mert önbeteljesítő lehet (te magad alakítod úgy az életedet, csak mert elhitted). Inkább vedd egy iránymutatásnak, egy helyzetjelentésnek, arról, hogy most épp így állnak a dolgaid, a legvalószínűbb lehetőségeket mutatja meg, de ha eldöntöd, hogy változtatni akarsz, akkor tudsz is változtatni, nincs kőbe vésve a sorsod. Ezt sajnos sok jós elfelejti közölni, és többet ártanak, mint használnak.
Az pl hogy lát más férfit... ezer dolgot jelenthet, feltűnhet egy férfi, akinek te tetszel, de nem viszonzott a dolog, ez nagyon homályos így. Nyilván ha a pároddal akarsz maradni, akkor vele is maradhatsz!
Ha belegondolsz:
- ha a jóslat megváltoztathatatlanul, elkerülhetetlenül bekövetkezik, akkor van eleve elrendeltetettség, tehát tehetsz bármit, úgyis az fog történni, ami "meg van írva", akár ismered a jövőt, akár nem, nem tudsz semmit ellene tenni. (Senkinek nincs megírva, hogy úgy fog rágyújtanai élete utolsó cigaraettájára, hogy a síneken áll és nem veszi észrea a közeledő villamost.
Ilyenkor a jóslat: pár hónap/év múlva végleg abbahagyja a dohányzást...)
- nincs "nagy könyv", bármelyik, pillanatnyi eltökéltség miatti tettünk, visszahat, érvényes az ok-okozat törvénye, ez esetben nem lehet előre megmondani mi lesz X idő múlva bárkivel.
.
"de lát más férfit is az életembe"
Persze, hiszen ismeri a női álhatatlanságot, nem feltételezi rólad, hogy hűséges tipusú vagy.
Ha már itt tarunk...
Ismert az "önbeteljesítő jóslat" fogalma.
Ez az, amikor az illető tudatosan, vagy nem, "a jós/jósnő megmondte" alapon úgy irányítja cselekedetit, hogy a jóslat valóra váljon. Sok esetben jóslat nélkül tán még tiltakozna is, hogy megtegye, de a jóslatban hit felülírja értelmes, logikus gondolkodásra hajlamát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!