Mért engedi meg a mai civilizált társadalom a Jóslást?
Figyelt kérdés
Bármennyire is lázítónak tartod a kérdést, nem azzal a szándékkal tettem fel! Egyszerűen az érdekelne, hogy ha a népességünk nagyjából 76%-a tisztában van vele hogy ez a kitalálom/megjósolom mondok valamit dolog, őszintén szólva butaság és, hát hazugság! Akkor a racionálisan gondolkodó és ezektől a tevékenységektől tartózkodó ember, mért lesz képmutató és engedi meg azt, hogy mások, átlag kapzsi tudatlan emberek ebből hasznot húzzanak!? Ha jól tudom egy ilyen telefon akár több ezer, akár 5-6 ezer ft-ba is fájhat az embernek! 5-6 ezer ft a nagy nulla semmiért!? Ne is próbálkozz, mert te is tudod hogy nincs értelme.. Azt sem értem, ha valóban lenne pár olyan ember, akik valóban "látók" mert ők megtehetik.. Isten szerint.. Akkor mért kérnek el ilyen sok pénzt, mért "rabolnak" ki törvényesen embereket a nemlétező hazug segítségért cserébe? Nekem úgy tűnik hogy ezek az emberek inkább az egyszerűbb pénzhez jutási módszert választották! A mai törvény pedig engedi is a SEMMI alapon mindent! De pl én egy nem látó.. feladok postán egy üres csomagot, de a pénzt már átvettem, akkor büntetés járhat érte! Akkor hogy is van ez? Kicsit nem full szánalmas ez a társadalom?
Istenben sem hiszek! Legalábbis az emberkék által teremtett Istenek egyikében sem! Ateista vagyok, és az evolúció az történelmem! Csak gondoltam megjegyzem, hogy maradjuk racionálisak és közelebb legyünk a valósághoz!
2016. ápr. 28. 09:58
2/22 anonim válasza:
Mert gondolat (és szólás) szabadság van!
Mindenki, mindenről azt gondol, azt mond, amit akar!
Aki a jóslásban hisz, joga van hozzá!
Ha te ateista vagy, jogod van hozzá!
Aki Istenben hisz, azt sem tiltják!
2016. ápr. 28. 10:18
3/22 anonim válasza:
Az ember nemcsak racionális lény, hanem a lelki működés jelentős részben az irracionalitásra épül. Ezeket a dolgokat nem lehet egyszerű tiltással elintézni, ezek nem intéződnek el. Ráadásul, ha az államnak adóbevétele származik ebből, akkor engedélyezni is fogja. Az ez elleni harc egyetlen civililát eszköze a felvilágosítás, oktatás, ismeretterjesztés.
2016. ápr. 28. 10:23
4/22 homo ludensz válasza:
A megengedés vagy tiltás az egyik sem vezet eredményre csak külsőségekben. Amit tiltanak annál több embernek felkelti az érdeklődését hogy kipróbálja. Amit engednek az előbb utóbb érdektelenné válik.
Van viszont egy óriási bizonytalanság az emberekben egy csodaváró hajlam mert a jövőkép sokaknak sötét színű vagy homályos. Ezt lovagolják meg azok akik ebből élnek akár a TV.-ben vagy vállalkozóként,esetleg feketén. Az egyén aki igényli ezt a szolgáltatást egyszerűen olyan szinten van mentálisan hogy akár diplomásként is felrúgja a racionális énjét és valami esti mese szinten mindent befogad s bizalommal van a mesélő iránt.
Ez a piac törvénye. Kínálom a portékám s ha viszik akkor jól megélek belőle. Az lenne törvényellenes és irritáló ha a közterületen lépten nyomon ráakaszkodna egy valaki hogy jósoljon vagy jövendöljön de ezt én még szerencsére nem tapasztaltam.
2016. ápr. 28. 10:24
5/22 anonim válasza:
Az tényleg igaz hogy mindenki abban hisz amiben akar. De maguknak az egyéneknek kellene tudnia eldönteni azt hogy miben lehet hinni. Például sok hiszékeny időst becsapnak azzal hogy néhány száz Ft-os paplant (vagy bármi bóvlit) százezrekért adnak el nekik mint mindent gyógyító csodapaplant. Viccnek oké hogy elmegy ilyet állítani, de az emberek gondolkodhatnának mielőtt elhisznek valamit.
2016. ápr. 28. 10:26
6/22 A kérdező kommentje:
Értem mindegyikőtöket.. De azt hiszem ti sem látjátok ezt át. Biztos ti is, ahogy szinte minden ember! Tudjátok hogy nincsenek a jövőbelátó húsvér emberek! És jól tudom hogy aki ezt a hajót evezi az is tudja! Nos, még is meg van engedve az, hogy szerencsétlen kétségbeesett embereket kihasználják és meglopják! Inkább emberi tulajdonság, a kapzsiság és hatalom a felelős ezért! A vallást meg szerintem ne keverjük ide, oly módon valakinek az egy szent érdekeltség lehet.. Ez puszta félrebeszélés.. többeket tanulmányoztam a tv műsorban, és elég butának tűnnek, elég egyszerűnek, és hazugnak is! Sokszor megfigyelhető hogy maguk sem tudják mit mondjanak már.. papírfecniket égetnek el.. és szánalmas monológokkal csalogatják a telefonálókat a pénzelszívó világba!
2016. ápr. 28. 10:35
7/22 anonim válasza:
Mert a jóslással "szerencsétlen embereket meglopják"
Hát, ha én nem vagyok kíváncsi a jóslásra, akkor nem is veszem igénybe!!
Ha viszont igénybe vettem, akkor bizony azért a szolgáltatásért (legyen az bármilyen is!!!) valamit fizetni kell!!!
És akkor attól kezdve, hol van már az, hogy a jóslással szegény, szerencsétlen embereket meglopnak????
2016. ápr. 28. 10:48
8/22 A kérdező kommentje:
azért mert valaki nem lát, vak. attól még nem veszem el a vagyonát! mindkét értelemben próbálkozhatsz! valahol igazad van utolsó.. de ha így van akkor másért se háborogj a jövőben! téged is azért lop meg a kormány mert birka vagy, és hagyod"
2016. ápr. 28. 11:07
9/22 anonim válasza:
Tudod mit, "Kedves Kérdező"!!!
Birka vagy te!!!! Hogy jössz te ahhoz, hogy így beszélj itt, akárkivel??? Ki vagy te??? Birka!!! Tanulatlan bunkó!
2016. ápr. 28. 11:32
10/22 anonim válasza:
Ugyanúgy igény van rá, mint eddig bármikor. Amíg van igény, lesz olyan, aki kielégíti, vagy legalább úgy tesz, mintha kielégítené.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!