Szkeptikus vagyok. Valaki meg tudna győzni arról, hogy egyes jóslatok bejönnek?
Jól gondolod,kamu az egész.
2 jósnál voltam akik állítólag értenek hozzá.Csak teszt jelleggel mentem el mindkettőhöz.Soha nem hittem és nem is fogok az ilyenekben...
Tényleg nagyon ügyesek voltak,mert nagyon odafigyeltek minden egyes mozzanatomra.Az egyik szerintem fiziognómiában is nagyon képben volt,tehát egy "átlag" embert simán elkápráztat...
Nagyon komolyan adták elő magukat és tényleg nagyon értettek hozzá,én pedig eljátszottam egy "átlag" ügyfelet(vagy nem tudom minek hívják azokat az embereket akik elmennek hozzájuk)
Szándékosan csináltam olyanokat amikből bizonyos dolgokra lehet következtetni és láss csodát,mindig azt mondták amit én a nem verbális kommunikációmmal üzentem nekik.
Sajnos a pupillatágulást nem igazán tudom mímelni,így lehet kicsit gyanús voltam...
Fiatal vagyok,rögtön a párkapcsolatok felé kezdett tapogatózni.Rövid időn belül kiderítette,hogy párkapcsolatban élek és azt,hogy meleg vagyok(ami persze nem igaz,csak én hitettem el vele)
Ez csak egy példa volt,de nagyjából a séma minden témában ugyan ez. Aki ért a pszichológiához,testbeszédhez ne adj' Isten a fiziognómiához,annak egy átlag ember nyitott könyv.
Akkor van cumi,ha egy olyan ember megy hozzá,aki szintén képben van ezekkel a dolgokkal(ahogy én is)
Vannak dzsóker témák amit bárkinél el tud sütni,kortól és nemtől függetlenül:egészség,anyagi helyzet
Amikor végzett drága jó jósasszonyom,illedelmesen megköszöntem,kifizettem,áhítoztam mennyire profi stb...és eljöttem.Közben jót röhögtem magamban :)
"Jól gondolod,kamu az egész."
OK, jól tetted, hogy elmentél tesztelni, de azért, mert jártál már két sarlatánnál, még nem kell az egészre következtetést levonni belőle. Ez olyan, mintha valaki, akit álrendőrök raboltak ki, azt gondolná, hogy kivétel nélkül minden rendőr bűnöző.
Akkor egy kérdés:
Aki látja a jövőt,miért nincs a világ leggazdagabb emberei között?Nyerhetne a lottón,tőzsdézhetne stb..
"Aki látja a jövőt,miért nincs a világ leggazdagabb emberei között?"
Ez nem így megy. Nem látni mindent, pláne nem ilyen részletességgel. Továbbá a jövő képlékeny: lehetőségek tárháza van, nem előre eldöntött dolgok. Mindig az alany aktuális fejlettségi szintje dönti el, mi várható rövid távon, de bizonyos részeit ennek szabad akarattal felül lehet írni.
Minden ember előre választja az életútját még a születése előtt - legalábbis nagy vonalakban. Mindenkinek van tanulnivalója itt, a Földön, és ha ehhez a lottónyeremény segíti hozzá, akkor nyerni fog, ha nem, akkor nem fog nyerni. Az, aki megüti a főnyereményt, nem véletlenül nyer. Sokaknak például kicsúszik, elúszik a kezéből még a legnagyobb mennyiségű pénz is, nekik a komoly lecke ebből például az, hogy felismerjék a pénz valódi értékét és főleg a múlandóságát.
Akinek jóslási képességei vannak, azaz részben képes érzékelni a "jövőt" (pontosabban a lehetséges jövőképeket), annak nem az a feladata, hogy pénznyereményben tobzódjon, hanem hogy segítsen az embereknek nekik megfelelő döntéseket hozni. Sokan közülük nem is kérnek pénzt a szolgálataikért (ha van más jövedelmük), nem az a motivációjuk. Mint mindenhol, természetesen itt is vannak sarlatánok, akik megpróbálnak a valódi jósok farvizén megélni, és persze hülyeségekkel elárasztva lehúzzák az embert. Na ők utaznak a pénzre, de természetesen nem képesek valódi jóslásra, így lottószámok meglátására sem.
Én nem tekintem jóslatnak, az általános és minden konkrétumot nélkülöző kijelentéseket. Ha egy jóslat nem ad egyértelmű választ a mikor, hol, mi fog történni kérdésekre, az nem a jóslat, csak süket duma, és nem jövőbe látóval van dolgunk, hanem szélhámossal. De tegyük félre kétségeinket egy percre, és tételezzük fel, hogy valóban lehetséges megismerni a jövőnket. Ha XY jós, az általa szabadon választott módszer használata után kijelenti, hogy "2013. március 24-én 16:43-kor, baleset fog érni a Margit körút 23 szám előtt", akkor ez egy jóslat, mivel világos és egyértelmű választ kapunk a mikor, hol és mi fog történni kérdésünkre. Mivel értelmes lények vagyunk, a fenti jóslat ismeretében nem túlzás elvárni egy értelmes lénytől, hogy változtasson a jövőjén, azaz a megjósolt időpontban még véletlenül se tartózkodjon a megjósolt helyen, ami szükségszerűen paradoxonhoz vezet.
1. Ha nem akarunk máshol lenni, akkor nem lehetünk értelmes lények, ami ellentmond korábbi kijelentésünknek, miszerint értelmes lények vagyunk.
2. Ha nem tudunk máshol lenni, akkor nincs szabad akaratunk, tehát nem lehetünk értelmes lények, ami ismét ellentmondás, ráadásul nem ismerünk olyan természeti erőt, vagy jelenséget amely meggátolna akaratunk végrehajtásában.
3. Ha tudunk, és akarunk is máshol lenni, ám a megjósolt időben mégis csak megjelenünk a megjósolt helyen, akkor olyan természeti erővel (spontán teleportáció) van dolgunk ami ellentmond korábbi tapasztalatainknak és józan eszünknek, valamint szabad akaratunk ismét megkérdőjeleződik.
4. Ha módunkban áll a jövőnket megváltoztatni, akkor a jós tévedett a balesettel kapcsolatban, tehát nem látja a jövőt, azaz újra egy paradoxon a végeredmény.
Ha a jövőnk (sorsunk) megismerhető, de változtatni nem tudunk rajta, akkor egyetlen gondolatunk sem a mi gondolatunk, egyetlen tettünk sem a mi tettünk. Egyszerű marionett bábok vagyunk, akiket (amiket?) valaki kénye-kedve szerint rángat a háttérből. Bár csábító és kényelmes ez az elgondolás, hiszen egyetlen tettünkért sem minket terhel a felelősség, de szerintem téves.
Ha a jövőnk megismerhető és meg is változtatható, akkor – akár csak a múlt megváltoztatásra tett kísérleteinknél – paradoxonok végtelen sorát generáljuk, amelyek feloldására nincs lehetőségünk. Ezért ezt a feltevést is elvethetjük.
Marad tehát az időnként elkeserítő valóság, ahol nem ismerjük a jövőt, és gyakran még tetteink hosszútávú következményeit sem látjuk (vagy nem akarjuk látni) előre. Ahol a jó és a rossz dolgok csak megtörténnek, nem pedig jutalom vagy büntetés valamelyik korábbi tettünkért. Ahol olykor a gonosz nyer, a jó elbukik, bármennyire is igazságtalannak tartjuk ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!