Sokan miért nem fogadják el az igazságot?
Miért hisznek abban hogy bármi is lenne a halál után? Ennek az esélye 000%.
Ráadásul vannak bizonyítékok. Ez is olyan mint a lapos föld hívők, hogy hiába van bizonyíték, akkor sem hiszik el.
Ráadásul az amerikaiak még jobban hisznek a szellemekben:
Aki átélt már halálközeli élményt, az nem csak hiszi, hanem tudja, hogy az a világ sokkal valóságosabb, erősebb mint ez.
Ahhoz, hogy egy materialista világképe gyökeresen megváltozzon, egy ilyesfajta élményen kell átesnie. Ha ez megtörténik, utána már nem érez majd ellenállhatatlan kényszert arra, hogy abszolút bizonyítékokat követeljen, vagy hivatkozásokat linkeljen be...
Mert nem létezik.
A halálközeli élményeket az agy idézi elő.
Erre is vannak bizonyítékok.
Még mindig nem a kérdésemre válaszoltál.
Miért zavar téged, ha több milliárd ember közül olyanban hisznek sokan, ami - SZERINTED - nem létezik?
Milyen hatással van ez a Te életedre?
Változik ettől a Te életminőséged?
Ér téged bármilyen hátrány emiatt?
Mert nem létezik halál utáni élet.
Szerinted a szenvedő haldoklók egyszer egy pillanat alatt egy szép jó helyre kerülnek?
Ugyan már ez csak mese. Az egész azért lett kitalálva mert nem tudják elfogadni hogy valaki egyszerűen eltűnik az életből.
A tudat pedig képtelen létezni a test nélkül.
Erre is vannak bizonyítékok,keress rá.
Illetve számtalan dolog utal arra hogy semmi sincs a halál után.
Például valaki órákig ,esetleg egy napig eszméletlen az nem azt érzékeli hogy milyen sok minden történt vele hanem azt hogy ébredésekor teljesen kiesett az az időszak miközben eszméletlen volt. Miért? Mert nem volt tudatánál. A halál is pont ilyen,csak ott véglegesen megszűnik az ember tudata ,így olyan mintha sose létezett volna. Nincs többé.
A klinikai halál állapotában a tudatosság tovább működik és a testen kívül is képes tapasztalni. Ezen megtapasztalások némely momentuma utólagosan is leellenőrizhető és visszaigazolható.
Erre a jelenségre a tudománynak - egyelőre - még nincs kielégítő magyarázata.
Szerintem olvass utána a témában alaposabban!!!
Te miért nem vagy képes elfogadni más véleményét és miért nem szerzel elég ismeretet?
Nézd, azt hiszel, fogadsz el amit akarsz, el tudom fogadni a te véleményed, mégpedig - nincs élet a halált után!
Bár, bármit meg lehet manapság cáfolni, de itt az a kérdés, te miért harcolsz önmagaddal és másokkal szemben? Nem mindegy az neked, kinek milyen a világképe, ki mit fogad el?
Szerintem fogadd el más véleményét, és ezzel le van tudva az egész.
Legjobban egy tapasztalás lenne a legjobb tanító számodra, akkor biztos megkérdőjeleznél mindent, de addig, semmit sem tudsz elképzelni, talán majd egyszer szerencséd lesz!
# 12
Újra kikerülted, hogy válaszolj a kérdésemre - de megnyugodhatsz, negyedszer már nem fogom feltenni.
Elfogadtam, hogy vagy nem akarsz, vagy nem tudsz rá válaszolni, talán mert a saját valós mozgatórugóidat sem ismered fel ebben a kérdésben.
Azt a kérdést szerintem azért még érdemes lenne feltenned saját magadnak, hogy az is ennyire zavar-e, hogy világszerte gyerekek milliói hisznek a fogtündérben és a Mikulásban.
Mert ha logikusan végiggondold a dolgot, akkor ha önmagában a "mert nem létezik" váltana ki belőled ekkora ellenállást, akkor a fogtündér és Mikulás témán is pont ennyire felzaklatnád magadat.
Legalább a harmadik, ehhez hasonló kérdésedet láttam itt pár héten belül, és szerintem sokat tanulnál saját magadról, ha egy kicsit mélyebbre ásnál, és megpróbálnál rájönni, hogy valójában miért zavar téged, hogy másoknak más a személyes hite, meggyőződése, vagy éppen tapasztalata ebben a témában, mint neked.
Red Vixen
Nem lehet tudni semmit. Bármit is tudni vélsz, az csak az elméd hite. Ezért is fontos minél jobban elszakadni az elmétől.
A végső valóság ítéletmentes. Tehát se nem ilyen, se nem olyan. Az elme viszont valamilyenné teszi, ami egy alacsony szintű tudatállapotot eredményez.
Nem lehet tudni semmit. Minden illúzió, amit az elme tudni vél.
Kicsit fura nekem hogy hogy lehet hinni ilyen gyerek mesékben.
# 19
Nekem meg az a fura, hogy nem tudod megmondani, hogy Téged miért zavar, ha valaki hisz a reinkarnációban, vagy a halál utáni létezés bármilyen más formájában.
Ha engem bármi zavar, akkor vagy eleve meg tudom fogalmazni, hogy miért, vagy ha azzal szembesülök, hogy magam sem értem, hogy miért zavar, akkor próbálok önvizsgálatot tartani, és megfejteni, megérteni a valós okát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!