Féltek a haláltól? Ha igen miért, ha nem miért nem?
Nekem az utóbbi években (6-8 év) több rokonom, ismerősöm,barátom is meghalt.
Életkoromat tekintve még messze állok a természetes haláltól, de én félek tőle, nem csak ösztönszerűen, hanem nyomaszt is a gondolata.
Félek a mikéntjétől, hogy fájni fog fizikailag, attól,hogy "egyedül" kell meghalnom azaz nem lesznek ott a szeretteim.
De leginkább azért mert úgy érzem,hogy akkor elveszítek mindent, és mindenkit, hogy magukra hagyom azokat akik szeretnek, és ebbe fájdalmas belegondolni.
Értem, hogy akkor már mindegy lesz, de nem tudok így gondolkozni akárhogy is szeretném.
Érdekelne,hogy ki hogy áll ehhez, és miért?
Nem félek a haláltól, mert tudom mi.
Olyan, akár a többi földi holmi.
Kosztolányi Dezső
Magától a haláltól nem igazán félek, de azért egy autóbalesetet, szívrohamot stb. biztos nem kellemes átélni. Utána viszont gondolom kb. annyi, int mikor elalszol, talán még álmodsz is ezt azt, csak utána ugye nem ébredsz fel. Viszont hidd el nekem, akkor nem fog érdekelni, hogy itt mi van, meg hogy életedben még mit akartál, mert megszűnsz teljesen.
Ha belegondolsz az alvás is olyasmi, mintha minden este meghalnál, csak aztán másnap felébredsz.
Nem felek magatol a halaltol. Attol felek, hogy fajni fog, hogy sokat fogok szenvedni. Betegsegben biztosan nem akarok meghalni.
Az ,hogy mi van a halal utan engem nagyon erdekel, igy inkabb izgulok, mintsem felek emiatt:DD
Mondom ezt en most, de akkor lehet nem igy gondolkoznek.:/
Az élet egy pillanat, az enyém egy mozdulat.
Én ezt gondolom és hiszem. Ezért fájdalmasan tengődtem 24 évig mert nem tudtam mit akarok. Nem szabad üresen hagyni a pillanatot.
(6-vagyok) én ha meghalok egyedül akarok, és hogy ne lássanak a szeretteim olyannak. Nem úgy akarok az emlékeikben megmaradni mint "szegény nyomorult, már nem fáj neki"
Ha feldobom a talpam, az egyik legforgalmasabb autópályán akarom jelezni az egyik mérföldkövet, csak hogy ne akarjon senki mellémfeküdni :'D nem viccelek. Rohadt sok az idióta akik puszta figyelmetlenségből megcsonkítanak, veszélyeztetnek, néha meg is ölnek embereket amiért épp szabadultak a jogsiukkal. Legalább lesz egy talán morbid, de elrettentő mérföldkő az út szélén :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!