Féltek a haláltól? Ha igen miért, ha nem miért nem?
Nekem az utóbbi években (6-8 év) több rokonom, ismerősöm,barátom is meghalt.
Életkoromat tekintve még messze állok a természetes haláltól, de én félek tőle, nem csak ösztönszerűen, hanem nyomaszt is a gondolata.
Félek a mikéntjétől, hogy fájni fog fizikailag, attól,hogy "egyedül" kell meghalnom azaz nem lesznek ott a szeretteim.
De leginkább azért mert úgy érzem,hogy akkor elveszítek mindent, és mindenkit, hogy magukra hagyom azokat akik szeretnek, és ebbe fájdalmas belegondolni.
Értem, hogy akkor már mindegy lesz, de nem tudok így gondolkozni akárhogy is szeretném.
Érdekelne,hogy ki hogy áll ehhez, és miért?
Mikor kiderült, hogy egy gyilkos kór lappang a testemben, megijedtem. Érdekes volt a reakcióm, féltem a haláltól, de nem magamat féltettem, hanem hogyha meghalok mi lesz a kiskorú gyermekemmel. Rajtam kívül senkije sincs és még elég sok év van vissza, hogy betöltse a 18-at. Rettegtem, hogy mi lesz vele, intézetbe kerül stb. és ezek az érzések teljesen elnyomták a többit, hogy mi lesz velem. Nem érdekelt a fájdalom sem a műtét az sem érdekelt, hogy esetleg kihullik a hajam, úgy voltam vele majd veszek parókát, ha kell, de életben kell maradnom a kicsi miatt. A sors aztán úgy hozta, hogy már éppen félúton voltam hazafelé, de vissza hívtak. . Nagyon váratlanul történt. Az utolsó emlék, ami megmaradt mielőtt össze estem, hogy belenéztem a tükörbe. Szóval, ilyen gyorsan is tud menni és fájdalom mentesen.
Egyébként magától a haláltól nem félek, de még mielőtt elmegyek fel kell nevelnem a gyerekem. :)
Te félsz a születéstől?
Nem tudok okot, ami miatt félnem kéne.
Pontosabban tudom azt a komplexet, ami miatt nem.
Minden akkor mutatkozik meg a valójában, amikor ténylegesen ott van!
Én már hittem azt egyszer, hogy "akkor most meg fogok halni". Féltem-e akkor? Hogyne, annál nincs félelmetesebb dolog!
A ragaszkodás, ami igazából itt tartja az embert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!