Ki vagy mi a Forrás (mn. Isten)? Állítólag minden és mindenki belőle származik és egy ővele. Hogyan tudnám őt értelmezni?
Pár szót magamról:
27 éves srác vagyok, akinek az eddigi élete nem mondható éppen túlságosan boldognak (rossz gyerekkor, család, ismerősök, suli, munka, emberek stb) tehát negatív tapasztalások tömkelege, pozitív alig vagy egyáltalán nem. Magyarul nincs sok pozitívum bennem az „életet” illetően.
Mivel "elidegenedtem" a világtól és az emberi környezettől, ezért inkább átmentem külső megfigyelőbe. Nem avatkozom bele soha semmibe, elzárkózom minden és mindenki elől. Olyan vagyok, mint aki egy láthatatlan falat emelt maga köré és azon keresztül szemléli a világot maga körül és próbálja azt értelmezni és elemezni, a saját nézőpontja szerint.
Ez az oka annak, hogy elkezdett érdekelni az emberi természet. Mi motiválhatja az embert? Milyen külső tényezők alakítják az ember személyiségét? A külső tényezőket leszámítva vajon szellemi szinten tényleg egyforma lehet-e minden emberi lény?
Már régóta foglalkoztatnak a vallások. A vallások közül különösen a buddhizmus. Régóta kutatok aziránt, hogy ki vagy mi is az ember tulajdonképp? Miért, milyen célból vagyunk itt? Mi a lélek, a szellem, a "létsíkok" (mn. dimenziók), a "magasabb rezgésszint", mi a Forrás stb? Mit jelent az „Egység” fogalma?
Állítólag van egy mindenható, végtelen, kozmikus entitás, ami minden és mindenek felett áll. Ő a "Nagy Szellem" a "kozmikus tudat" akinek köszönhetően jött létre a Világmindenség, akiből minden élő és élettelen származik. Ő mindennek a "forrása". Minden és mindenki belőle származik, azaz egy ővele, ugyanakkor egyek egymással is. Az egész olyan egy nagy fa, a Forrás a törzs, a gyökérzet és a lombkorona pedig maga a Teremtés (dimenziók, univerzumok, minden élő és élettelen). Minden, ami a teremtésből származik.
Én csupán szeretném megismerni és értelmezni a Forrást, amiből állítólag minden és mindenki származik, és aminek minden és mindenki a részét képezi. Szeretnék olyan emberekkel összeismerkedni és beszélgetni, akik szintén ebbe az irányba orientálódnak, hátha tudnám bővíteni az ismereteimet.
"Elég kezdő vagyok ilyen spirituális dolgokhoz, meditációs gyakorlatokhoz"
A személy szemszögéből ez spirituális és misztikus dolognak tűnik, de valójában csak egy önismereti út, ahol az út végén megtudod ki vagy valójában. Még csak meditálnod sem kell hozzá feltétlenül, elég ha megnézel videókat vagy olvasol megvilágosodott emberektől, és amit megértesz belőle az alapján elkezded megfigyelni magad. Ezzel nem az elmédet edzed és az énképet erősíted, hanem pont hogy túl lépsz az elmén és a tudatosságot éred el. Nem leszel agyhalott, hanem rá fogsz látni az elme tartalmára azonosulás nélkül. A mai világban nem mindenki érzi ennek szükségét, valakinek van egy belső érzése és kutatni kezd, valaki pedig a közelébe sem kerül az érzésnek. Az érzés felmerülhet egy kiégett milliárdosban aki már mindent megkapott és még mindig hiány érzete van, de akár egy hajléktalanban is akit nem vakít el az anyagi világ mert nincs kötödése. Bárkiben elindulhat a keresés amit spirituális útnak hívunk, de ez valójában az ébredésünk kezdete, felébredve pedig már olyan megértés részese lesz az ember hogy nem lesz mit vizsgálni, a természetes állapotod az ébredt állapot a megvilágosodás, a megértés állapota ez. Hasonlóképpen mint amikor az álomból ébredsz, ébren már nincs mit vizsgálni, csak egy álom volt, az ébrenlét pedig a természetes állapotod, ez nem kérdéses már ha ébren vagy. Éppen ilyen az ébrenlétből a tudatra ébredni vagy szellemi lényedre, teljesen mindegy minek nevezzük, ez a végső ébredés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!