Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről (halál)?

Mit gondoltok erről (halál)?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre,hogy aki nagyon földhöz ragadt,semmiben nem hisz,vagy nem tapasztalt,az sokkal jobban fél a haláltól,és talán el sem tudja fogadni,hogy egyszer mind meghalunk,mások halálát pedig nehezen tudja feldolgozni.

Pedig az élet is egy olyan hihetetlen dolog,mint bármi,csak érezzük,hogy élünk.Szerintetek?

2010. máj. 31. 12:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Aki vallással és ezotériával menekül az elkerülhetetlen elől, az gyáva.

Aki elfogadja a saját megsemmisülésének tényét anélkül, hogy bármiféle szellemi kábítószerrel élne, az nem csak a halált győzi le, de önmagát is. Ateista vagyok és materialista, a halál után csak rohadás következik - elfogadom. Jöjjön, aminek jönnie kell, a világ megy tovább. Vonnegutot idézve "így megy ez".

2010. máj. 31. 14:16
 12/23 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Igaz, minél bölcsebb valaki, annál kevésbé fél a haláltól.

Az élet is hihetetlenül misztikus, miért pont a halál ne lenne az?

Én is nagyon sokáig materialista voltam, de ma már nap nap után olyan kis csodákat tudok előhívni, hogy meg sem fordul a fejemben "a szerencse és a véletlen". Jó módszerek vannak csak élni kell vele.

Biztos hogy a halál az csak új kezdet és nem a végleges vég.

2010. máj. 31. 14:20
 13/23 anonim ***** válasza:
55%
Jól mondja az előző! A halál az újjászületés egy formája. Halálunk után megszabadulunk minden kíntól, fájdalomtól, nehézségektől ami az életben kísért minket. Megkönnyebbülést érzel és boldog vagy. Én olvastam is erről meg több ilyen álmom is van, hogy a halálom után mi történik és mindig ugyanaz volt. Határtalan boldogság. Amikor valaki a temetésen sír elsősorban azért sír mert a félelem lesz rajta úrrá, hogy vajon mi lesz vele "Ő" nélküle. A lelkünk nem semmisül meg, az folyatja útját az élet körforgásában.
2010. máj. 31. 14:27
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
A halál leginkább morális probléma. A vallások, életszemléletek foglalkoznak a halál utáni élettel valamilyen formában. Legyen szó bármelyikről is, tartalmazzák azt a részt, amikor felelünk a tetteinkért. Az emberek ettől hajlamosak félni.
2010. máj. 31. 14:54
 15/23 A kérdező kommentje:

14:16

a testem rodhad,de a lelkem örök..én legalábbis ezt érzem,sehová nem menekültem,nem befolyásolt se vallás,se ezotéria,mert nem is foglalkoztam velük.Egyszerűen jobban bízok a saját érzéseimben,ettől nem tartom magam gyávának.

2010. máj. 31. 15:24
 16/23 anonim ***** válasza:
A halállal az a "baj" hogy biztos!És senki sem tudja mi vár rá utána!Pedig milyen kis semmiség tulajdonképpen!Csak egy pillanat az ember életének legvégén!
2010. máj. 31. 20:18
 17/23 anonim ***** válasza:
Előző válaszomhoz még annyit:az élő emberi elme képtelen felfogni a SEMMIT!Ezért képzelünk "valamit"!
2010. máj. 31. 20:20
 18/23 anonim ***** válasza:
Kérdező, igazad van, a lélek örök. Aki gyávának mondja az ezotériába "menekülőket", azt én még gyávábbnak hiszem, mert fél, hogy ha hinne valami ilyesmiben, elvesztené a talajt a lába alól.
2010. máj. 31. 21:32
 19/23 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló: milyen talaj? Milyen lábad alatt? Pont a vallás és az ezotéria az, ami hazugságokkal nyugtat meg, és egy kényelmesebb alternatívát kínál az igazság helyett. Hinned kell, persze - magadban, mert semmi más nem biztos, ha ezer jógi nyugtatgat és tízezer püspök osztja az áldást, akkor sem. A halál utáni életre kb. annyi bizonyíték van, mint arra, hogy a Marson egy hegedülő elefánt szonátákat játszik. Ha ebben hiszel, arra okod van; mégpedig az, hogy sokkal KÉNYELMESEBB a lélek pusztulását tagadva élni. Pusztán félelemből hinni valamiben nem nyerő. Gyávaság.
2010. jún. 1. 02:06
 20/23 anonim ***** válasza:
Úgy, ahogy SEMMIT nem tudtál magadról a születésed előtt, ugyanúgy SEMMIT sem fogsz élni a halálod után... Ha bárki azzal jön, hogy pedig vannak előző életek, akkor kérdem én: miért nem emlékszik rá ugyanolyan intenzitással, mint a mostani életében mondjuk a tegnapi napra? Azért mert nem létező dologról beszélünk... Az előző életek hite csak az agy szüleménye. Ja, az eddigi válaszolók közül csak engem pontoztak le. Hát tessék újra megtenni, nem érdekel...
2010. jún. 1. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!