Lehetséges az, hogy az anyám már a terhesség idején vagy születésemkor elátkozott, vagy bárki?
Amióta tudom az eszemet, azóta mindig le vagyok nyomva.Idegen emberek beszólnak, meg akarom védeni magamat, bosszuból keményen visszavágnak.
Ha mondok valakirõl véleményt, rögtön visszamondják kiforgatva.Ha valami rosszul sikerül megértés helyett csak az irigy pofával és az elégedettséggel találom szemben magamat.Igazi jókliváságokat nem kapok senkitõl.
Irigylik a szorgalmamat és még sorolhatnám.Körbe vagyok gonosz,irigy emberekkel.
Gondolkodj, hidd el, nem fáj!
Saját szavaiddal ("leosztok mindenkit, és nem az van a fejemben, jajj meg ne sértsem a másikat") ez vagy te.
Az, hogy másoknak ez nem tetszik, eszedbe sem jut, hanem nem szeretetreméltó reakciójukat a rád szórt átokra fogod.
.
Ki/mi vagy te, hogy azt hiszed, megengedheted magadnak, hogy másról sértő véleményt alkoss, annak hangot is adsz, ugyanakkor elvárod, hogy másoknak tessen ez a stílusod, szó és irányodba ellenséges szándék nélkül tűrjék.
.
"bosszuból keményen visszavágnak"
Ha tudsz gondolkodni, tudnod kell, csak annak lehet 'visszavágni', aki előtte 'vágott'!
Ha mindenkiben hiba van, keresd magadban a gerendát, mielőtt más szálkáját szóvátennéd!
Nagyon félreértitek amit irok. Pontosan az,hogy én szenvedem el azt,amit annak kellene,aki belõlem gunyt üz.Sohasem bántottam senkit sem, hatalmas türõképességem van és mindenkivel türelmes voltam,vagyok.Ebbe fáradtam bele, az emberek ellenségesek velem.Az anyám mellett ugy nõttem fel,mintha nem is léteztem volna.Ennek is tudom,hogy mi az oka.A testvéreimmel teljesen más volt mint velem.
Pontosan azért szeretnék abba a helyzetbe kerülni, hogy a jelen pillanatban ha bárki sérteget,hogy vissza tudjak vágni és nem azt gondolni,hogy biztosan vele is rossz a világ és rám ruházza az õ szerencsétlenségét.Ezekszerint veletek minden rendben van,azért nem értitek meg az ilyen helyzetet.En megpróbáltam mindig egyenes és kedves uton járni, de ez már nehezebben megy.Ha bárkinek lelkitámaszra volt szüksége, mindig készségesen meghallgattam és segitettem, és pont ezekben kellett csalódnom.
"De most már egyre jobban feltünnek olyan dolgok,amelyek mással nem történnek meg."
Ne viccelj, az egész létezés szenvedésekkel teli - minden érző lénynek. Nem látod sok emberen kívülről, de ez így van. Ha nem volt jó anyáddal a kapcsolat - és felnőtt vagy, akkor túl kell ezen lépni, nem hozhatod fel érvként már, hogy rossz volt. Van aki korán elveszti pl én is- és mégis fel kell nőni, meg kell találni az utamat- és nem siránkozni ezen a tragikus ténye -mint egy ember,akiről hallottam, hogy még 5. Ezt jelenti felnőttnek lenni: felelős vagyok az arcomért. Tetteimért, szavaimért - és felelős vagyok a többi érző lényért is.
" azért szeretnék abba a helyzetbe kerülni,... ha bárki sérteget,hogy vissza tudjak vágni"...
Ez a kulcsmondat. Ezen kell dolgoznod, hogy ez ne így legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!