Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van itt olyan ember akinek...

Van itt olyan ember akinek szinten rossz tapasztalata volt a jogaval es a meditacioval?

Figyelt kérdés

2016. máj. 24. 23:22
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
60%

Nekem csak pozitív tapasztalataim voltak a meditációval, ám tudni kell, hogy azt sokféle képpen lehet végezni és minden vallás másképp közelíti meg.

Nem helyénvaló, hogy felteszel egy kérdést, amiről neked egyébként már megvan a magad megmásíthatatlan véleménye, majd a többiek válaszát leszólod, csak mert démonok helyett karmáról és tudatalattiról beszélnek.

Engem a meditáció úgy érzem közelebb vitt az Istenhez és úgy vélem téged jelentősen korlátoz a megértésben az, hogy a tapasztalataidat csak egy bizonyos szűk réteg forrásai alapján próbálod értelmezni. Az, hogy mit mondanak a sátánisták, az eleve nem vehető alapul.

A kérdésed után viszont talán számodra is nyilvánvalóvá vált, hogy a meditáció mások számára továbbra is inkább pozitív hozadékkal járt, senkit sem szálltak meg, vagy ilyesmi.

2019. jan. 15. 18:20
 22/41 anonim ***** válasza:
60%

"Ez igy igaz, de akkor is jelen van benned ha eszel, iszol, alszol, gondolkodsz, cselekszel es akkor sem leszel vele nagyobb egysegben ha mindezeket megszunteted vagyis kiuresedsz lotuszulesben! Nem lesz benned tobb az O jelenlete ettol! "

Valóban nem lesz nagyobb a jelenléte, viszont a mindennapokban elnyomja az Ő hangját a te aggodalmaskodásod, a reményeid, a vágyaid, azok a gondolatok, amik a hétköznapokban folyamatosan ott cikáznak a fejedben. A meditáció arra való, hogy félre tudd tenni a mindennapok gondjait, önnön érdekeid és csak arra tudj figyelni, amire fontos.

2019. jan. 15. 18:23
 23/41 A kérdező kommentje:

Kedves 21- 22"

Az en kerdesemben mar eleve benne van az allaspontom, igy ez nem is egy nyitott kerdes!

Azt mondod hogy "szuk reteg forrasai alapjan probalom ertelmezni a tapasztalataimat"!Amikor ez velem tortent minden forrast felhasznaltam hogy ertelmezni tudjam! Meglehetosen nyitott voltam es szeles korben kutakodtam Igy jutottam el a spiritualis satanistak nezeteihez is! Nem lehet hogy pont te vagy az akinek eloiteletei vannak es kizarod azokat a nezeteket amik nem tamasztjak ala a te ertelmezesedet!

Lentebb irod:

"a mindennapokban elnyomja az Ő hangját a te aggodalmaskodásod" Ez megint csak nagyon furcsa a szamomra, hogy egyes emberekben milyen elkepzeles el az Istennel valo kapcsolatrol! Ez ugyanis nem kapcsolat amirol te beszelsz! Ezt sokkal inkabb egy radioadashoz tudnam hasonlitani amit nem hallasz a sajat zajongasodtol! Ezekszerint a Jo Isten nem kivancsi a te aggodalmaidra a problemaidra?! Amikor megter valaki teljes szivebol, akkor nem egy orara teszi le az"onon erdekeit" hanem onnantol nem maganak eli az eletet hanem Krisztusnak!De ez is parbeszed alapjan tortenik,meghozod ezt a dontest, elkotelezodest a szivedben es ezt tudatod Vele a sziveden keresztul! A sziveden keresztul tudsz kommunikalni Istennel de ha te mindent kiiktatsz a szivedbol es az elmedbol akkor abbol nem lesz kommunikacio!

Az sem igaz hogy senkit nem szallt meg semmi! Egyre tobben jonnek ra erre az igazsagra, en azt vettem eszre, attol fuggetlenul, hogy erre a kerdesemre nem irtak meg a tobbire viszont igen!

2019. jan. 16. 22:03
 24/41 anonim ***** válasza:
60%

Valóban nem egy ideális kommunikáció az, amit az ember manapság ápol Istennel, de az elmondható, hogy sokszor igencsak egyoldalú. Az ember kérni tud, a szükségben képes Istenhez fordulni, de a többségnek csak ilyenkor jut eszébe, Isten szavát viszont nem hallják meg.

Azért írtam, hogy egy oldalról nézve közelítetted meg a válaszlehetőségeket, mert saját meditációról kialakított képed erőteljesen keresztény megközelítésnek tűnik, továbbá erősen bíráltad azokat, akik másképp gondolkodtak.

'Addig állsz vedelem alatt amig nem bontod le azt meditacioval es jogaval!'

A meditáció csak egy általad látott olvasat szerint 'bontja le a védelmet', de a különféle vallások és filozófiák szemszögéből (amik esetleg sem isteni személyekről, sem démonokról nem értekeznek), sőt pusztán a tudomány szemszögéből (amiben sokkal inkább egyfajta kutatásokkal is alátámasztott pozitív relaxációs gyakorlatnak titulálják) semmi ilyesmivel nem jár.

Hozzád hasonlóan én is csak saját tapasztalataim alapján szólhatok, de egyik elméletet is épp olyannak látom, mint a másikat, nem próbálom számtalan felkiáltójellel és kérdőjelekkel győzködni az embereket, hogy a saját 'elképzeléseim' adnak csak tényleges képet a meditációról és az Istennel való kapcsolatról. Az én személyes nézeteimbe például beleférnek amolyan ártó létsíkunk feletti lények is, akiket nevezhetünk démonoknak, s akik megpróbálhatnak befolyásolni, de számtalan olyan ember is hisz a meditációban, s végzi rendszeresen, aki attól függetlenül nem hisz a démonok létezésében, s nem is hall hangokat, nem válik egyik napról a másikra rossz emberré..

Pszichológiailag megközelítve az által írtakat (alfa állapot, tudatalatti) nincs is semmi meglepő az egészben. Nem egy pszichológus írt arról, hogy mennyi minden negatív dolgot űz az ember a tudatalattijába, olyasmit, amit nem tud elfogadni, amit az emberi erkölcsök elítélnek, s ezért maga sem akart tudomást venni róluk, de ott lapulnak benne. Elnyomott érzések, vágyak, amik képesek felhalmozódni.

(Olvass csak utána Freud elméleteinek, aki mindent elnyomott szexuális vágyakra vezetett vissza, s olyan betegesnek mondható diagnózisokat állított föl, hogy az alany az anyjához, vagy a testvéréhez vonzódik nagyon szexuálisan, csak ez társadalmilag helytelen, s maga sem tudja elfogadni, ezért űzte a tudata leghátsó bugyrába, s ez hat ki így vagy úgy az életére.)

Ebből kiindulva minden ezotériát mellőzve azt is mondhatnánk, hogy attól függetlenül, hogy egyébként teljesen normális és érett ember vagy, a tudatalattidban nagyon is rejtőzhetnek kegyetlen és brutális dolgok, amikért úgymond nem vagy felelős. Lejutottál alfába, szembe találkoztál valami ilyesmivel és elszörnyedtél, tiltakoztál az ellen, hogy ilyesmi benned létezhet, ezért feltételeztél démoni hatalmakat a háttérben, de ez olyan, mintha azért hibáztatnád magad, mert az álmodban ez, vagy az történt. Az álmok is a tudatalattiból építkeznek, azokban is fel tudnak bukkanni igen különös és rémisztő dolgok. Elkövethetsz bennük olyasmit is, amit a valóságban tiszta fejjel szándékosan sohasem tennél meg. De az álmok terepe egy furcsa és szűrreális világ, ahol bármi megtörténhet, meg is történik, ezért pedig nem érdemes magunkat okolni.

Továbbá a meditációval kapcsolatban olyat is olvasni, hogy az agyunk/az egónk nem szeret lemondani a vezetői szerepéről, nem szeret kikapcsolni, mert folyamatosan működni és zakatolni akar, így mikor érzékeli, hogy mellőzésre kerül, mindenféle dolgokat láttat, éreztet (emlékeket hoz elő, vagy problémákat, amik aztán elterelhetik a gondolataidat, s mégiscsak eltereli a figyelmed a kiüresedésről), ilyenkor pedig egy gyakorlatlanabb meditálónak például azzal is meggyűlhet a baja, hogy elkülönítse a valódi meditatív állapotot a saját tudata által keltett íllúzióktól úgymond. (Echard Tollétől olvastam pl ilyesmiről) Így tehát a pusztán pszichológiai megközelítést félretéve, s mégiscsak az ezotéria felé utazva azt is mondhatnánk, hogy mi van, ha csak a tudatod szórakozik veled? Ha mindezt beképzeled? Nem tudom voltak-e ezen negatív tapasztalatod előtt is elképzeléseid a meditációról, de ha pl keresztény neveltetésből kifolyólag eleve valami rossz dolognak fognád fel, nyilván az is rányomhatja a bélyeget a tapasztalataidra, s válthat ki ilyen hatást. Ez is egy lehetséges megközelítés.

Én ezen felvetések bármelyikét el tudom képzelni, sőt, természetesen a tiedben is látok rációt, pusztán azt bíráltam, ahogyan másoknak szinte nekiugrasz a saját nézeteidet szajkózva (Ez a sok felkiáltójel és kérdőjel pl elég heves magatartás képét mutatja itt az internet berkeiben). Érdekes, hogy menten biztosra veszed a következtetéseket, amiket levontál, s az meg sem fordult a fejedben, hogy esetleg 'rosszul meditáltál'. Annyi technikája és módja van a meditációnak, sokan azt mondanák erre, hogy ha ilyesmit tapasztalsz, akkor eleve nem is jól csináltad, amit csináltál, mert ők pontosan meg tudják mondani, hogy az általuk meditációnak nevezett tevékenység milyen érzésekkel jár, s hogy az mennyire más, s mennyivel jobb élmény, mint amit te itt leírtál. Sokak szerint az elérni kívánt meditatív állapot pl eleve annyira harmonikus élmény, hogy onnan az ember szinte vissza sem vágyik, s mindaddig, amíg ezt nem tapasztaltad, rosszul csináltál valamit, vagy nem sikerült kellően elmélyedned.

Könnyen meglehet az is, hogy amit te meditáció címszó alatt csináltál, az valóban eljuttatott a tudatalattidba, de korántsem az a meditáció, amiről a legtöbb helyen olvashatsz. Tudati szinten nagyon sok mindent tudunk csinálni szerintem.

2019. jan. 25. 00:15
 25/41 anonim ***** válasza:
60%

De amennyiben valóban meditáltál, s valóban kitennénk magunkat egyfajta veszélynek is... Ha úgy képzeljük el a tudatunkat, mint a világűrt, hiszen ahhoz hasonlóan felfogható egy végtelen térként.. A világűr nagy része is hideg, csendes, nyugodt, de számtalan érdekes és kutatásra érdemes dolog található benne, ezzel együtt pedig számtalan veszélyt is magában rejt. Felhívhatjuk magunkra a figyelmet a világegyetemben olyan fajok számára is, akik fejlettebbek, mint a miénk, s amennyiben ez a faj nem barátságos módon közelítene felénk, esélyünk sem lenne. Ebben a hasonlatban az ellenséges faj a démonoknak feleltethetőek meg, akik megtalálhatnak, miközben te a szellemi magaslatokban jársz.

A kérdés itt akkor már az, hogy amennyiben fenn is áll ez a fajta veszély, valóban az a legjobb megoldás, hogy az űrkutatás/meditáció felfedezéseiről lemondva homokba dugjuk a fejünket, lemondunk a minket körülvevő világ megismeréséről, pusztán azért, mert el is bukhatunk?

Az emberiség általában vállalja az efféle kockázatokat, s veszteségek árán, de fejlődik, s nem reked meg egy szinten. Márpedig a meditációt az esetleges veszélyei miatt konkrétan negatív és kerülendő tevékenységnek titulálni szerintem épp olyan megrekedést eredményez, mintha a tudomány és technológia vívmányait utasítanánk el azért, mert járhat negatív következményekkel is. Járhat, nyilván minden járhat veszéllyel, de nem megijedni kell tőlük, nem visszafordulni, hanem szembenézni velük, tanulni belőlük, s leküzdeni őket, tenni ellene, hogy legközelebb ne fordulhasson elő ilyen.

2019. jan. 25. 00:42
 26/41 anonim ***** válasza:
60%

A kérdésedre van egy egyszerű , szerintem az egyetlen helyes válasz , Franz Bardon Az igazi beavatás útja című könyv első fejezeteiben megtalálod .

A lényeg az hogyha tudni akarod ki a felelős mindazért ami veled történik vegyél elő egy tükröt , néz bele és meglátod a választ . Nagy hibát követsz el ha a jogában vagy a meditációban keresed a hibát . Hosszú idő telt el mire ezt nekem is be kellet ismernem .

A könyvből megtanulhatod , hogy bármilyen beavató rendszert csak úgy tudsz veszélytelenül használni ha először a személyiséged hibáit teljesen helyrehozod és egyensúlyba kerülsz . Le vannak írva azok az egyszerű gyakorlatok amelyekkel ezt véghez tudod vinni . Az hogy elég kitartó vagy-e és , hogy igazán akard-e már csak rajtad múlik . A legfontosabb , hogy soha ne add fel amíg a kitűzött célt el nem éred .

2019. jan. 26. 12:22
 27/41 A kérdező kommentje:

"24"

Azt irod hogy a meditaciot erosen kereszteny szemmel kozelitettem meg, de ez nem igaz mert akkor meg nem voltam kereszteny!

"A meditáció csak egy általad látott olvasat szerint 'bontja le a védelmet', de a különféle vallások és filozófiák szemszögéből (amik esetleg sem isteni személyekről, sem démonokról nem értekeznek), sőt pusztán a tudomány szemszögéből (amiben sokkal inkább egyfajta kutatásokkal is alátámasztott pozitív relaxációs gyakorlatnak titulálják) semmi ilyesmivel nem jár."

En a sajat tapasztalatomrol beszelek , sot masoknak a tapasztalatarol is most mar, nem pedig egy altalam leszűrt "olvasatrol"ahogy te mondod. Az hogy probalom meggyozni az embereket pont azert van, mert bizonyossagra jutottam afelol, hogy egy ut letezik, megpedig az, amit az Atya kijelentett mindenki szamara! Szerintem termeszetes ha figyelmeztetni probalok masokat, mert en mar egeszen biztosan TUDOM, hogy az rossz irany, nem pedig csak gondolom! Szemelyes tapasztalatom van a meditacioval is es a keresztenyseggel is!

En is olvastam regebben Echard Tollet meg meg ezer mas konyvet is hogy kozelebb keruljek az igazsaghoz! Akkor amikor hangokat hallottam en is egybol arra gondoltam hogy csak a negativ oldalam erosodhetett meg bennem. Szoval ne gondold hogy ezt nem vettem figyelembe! Az igazsag azonban az hogy ennel sokkal tobb dolog tortent es durvabb dolgok is! Minden esetben Jezus nevet hivtam segitsegul automatikusan pedig akkor meg meg se voltam terve, sot eleg tavol voltam a keresztenysegtol! A Legnagyobb meglepetesemre mindig mukodott! Mar magaban ez a teny is elgondolkodtatott!

De ismerek olyan esetet amikor egy lany meditacio kozben elhagyta a testet es amikor visszatert mar erezte hogy valami nem stimmel! Mindenfele hangokat hallott akik rajta nevettek es azt mondtak hogy "most raszedtunk, most elkaptunk" Az oruletbe kergettek a hangok es amikor elment hozzajuk egy kereszteny szabadito es Jezus nevet mondta a lany teste rangatozni kezdett! Egy masik lany aki raadasul hindu vallású volt es indiaban egy gurunal tanulta a jogat es mindenfele mediacios technikakat az egyik nap demoni hangon szolalt meg es azt mondta"titeket is magammal rantalak"! Ez a hindu lany mar csak tudta hogyan kell " rendesen, szakszeruen meditalni"! egyebkent mind a ket lany azota megtert Jezushoz! A hindu lany is akinek minden felmenoje hindu volt es o lett az elso kereszteny a csaladban! O volt az a csaladban aki annyira meg akart vilagosodni es annyira intenziven belevetette magat a meditacioba es jogaba es a kutatasba hogy vegul igazsagra jutott csak eppen Jezus Krisztusban! Most epp Indiaban van hogy hirdesse az evangeliumot!

Amikor a megteres utjan voltam demonok tamadtak ram az ejjel! Az egyik a sajat kezemmel akart megfojtani ugyanazt az energiat hasznalva amit meditacioval hivsz be a testedbe! Azt is hallottam amikor hatalmas csattanassal kiment az ablakon miutan Jezus nevevel kiuztem!Reggel pedig a laptopom ossze volt torve amin epp a tanusagtetelemet irtam aznap este! Ezek mar konkret dolgok, nem lehet az ember elfojtott sotet oldalaval megmagyarazni!

2019. febr. 9. 00:00
 28/41 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem , hogy akkor hogyan fogod fejleszteni magad ha ezek a beavató rendszerek veszélyesek szerinted ??
2019. febr. 9. 13:47
 29/41 A kérdező kommentje:
Isten igéjével es a Szent Szellem vezetésével!
2019. febr. 9. 14:53
 30/41 anonim ***** válasza:
Rendben , ez jó döntés , sok sikert kívánok hozzá .
2019. febr. 10. 10:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!