Ti hisztek abban hogy van őrangyalunk? Mert az emberekből lesznek, de csak a jókból, úgy hallottam. De egyre kevesebb jó ember van (? )
Haladjunk szépen sorjában.
Én hiszek abban, hogy van valamilyen erő, ami igyekszik megvédeni engem. Nevezhetjük őrangyalnak, de nevezhetjük tudatalattinak is.
Kitől hallottad? Haláluk után lesznek őrangyalok? Mert akkor mi van a paradicsomba kerüléssel? És ki számít jó embernek? Aki hisz istenben, de tömegyilkos, vagy aki nem hisz istenben, de segít embertársain?
Lehet, hogy egyre kevesebb jó mber hal meg, mert a jó emberek sokáig élnek. A boldogság meghosszabítja az életet, és aki jó, az boldog is. Aki meghal, az előszöris az aktuális menyországba, örök vadászmezőkre, valhallába, stb jut, csak a fennmaradókból lesznek őrangyalok.
Nem hiszek benne, de az ateista létem most tegyük félre. Kezdjük ott, hogy az angyalok nagyon kevésszer vannak megemlítve (ha jól emlékszem a keresztény Biblia csak Mihályt és Gábrielt említi nevén, a többi arkangyal csak a zsidó részekben bukkan fel) és ott sem épp a tündibündi kategóriába esnek. Harcosokként, ijesztő szörnyekként vannak ábrázolva, több szárnnyal és fejjel, semmi közük a barokk pufi szárnyas babáihoz.
csak egy példa, Ezékiel 10:14 : "És négy orczája vala mindeniknek, az első orcza vala Kérub-orcza, és a második orcza ember-orcza, a harmadik oroszlán-orcza és a negyedik sas-orcza."
Angyalok nem emberekből lesznek, teljesen más kategóriába esnek, az embereknek Isten szabad akaratot adott, az angyalok vakon követik és imádják őt. (Kivétel Lucifer és a többi bukott angyal, akiket Sátán/Démon bandaként ismer mindenki.)
Egyszóval, a jó emberekből szentek lesznek, nem angyalok.
Azért mert lelépsz az úttestre, és nem üt el a kocsi; nem kell rögtön őrangyalt sejteni a háttérben.
Ha pedig még nem beszélgettél őrangyallal, nem láttad, nem mondta el mit csinál, akkor alaptalan, értelmetlen a kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!