Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha rettegek a...

Mit tegyek ha rettegek a halál gondolatától?

Figyelt kérdés

Kislány korom óta félek a halától, ahogy felnőttem ez egyre inkább erősödött bennem.

Nagyon félek, hogy egyszer megszűnök, de rettegek a gondolattól, hogy idő előtt megyek el.

Az ezotéria és a paranormális jelenségek mindig is érdekeltek, nagyon sokat olvasok róluk.. mikor azt látom hogy 17 évesen meghalt, 22 évesen meggyilkolták elgondolkodom az életemen..

A rosszindulatú hozzászólásoktól kíméljetek meg.

19/L

2016. márc. 29. 20:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
44%
Felesleges mérgezni az elmédet hülyeségekkel. Ahelyett, hogy ilyen maszlagokat olvasnál meg néznél, menj ki a szabadba túrázni, és talán rájössz, hogy egyrészt az élet nagyon hosszú, másrészt meg baromi nehéz meghalni. Csak próbáld meg. :) De te nem is vagy olyan, szóval...
2016. márc. 29. 23:04
 12/24 anonim ***** válasza:
55%
Dehogy hosszú az élet. Gyorsan elmegy az idő. Mióta elballagtam 8-ból, csak úgy száguld.
2016. márc. 29. 23:45
 13/24 anonim ***** válasza:
38%

Számtalan bizonyíték van a reinkarnáció létezésére, olvass utána! Ezek után nincs értelme félni a haláltól, hiszen a halál után csak a földi test szűnik meg, a lélek tovább él.

De ha nem hiszel a reinkarnációban, akkor tekints úgy a halálra, mint az alvásra. Úgy fogod érezni magad holtan, mint mikor alszol (és nem álmodsz épp), azaz nem fogsz érezni semmit. A semmi miért lenne félelmetes és rossz?

A halál sokszor jó dolog. Véget vet a szenvedésnek és a testi/lelki fájdalmaknak. A halálnak köszönhetjük, hogy minden fájdalom és kín véget ér egyszer.

2016. márc. 29. 23:47
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
És meghalni se nehéz. Jártam elsősegélyre jogsi miatt, mondta a mentős, hogy nagyon könnyen meg lehet halni, egyik pillanatban itt, a másikban meg ott. Rengeteg sztorit mesélt.
2016. márc. 29. 23:47
 15/24 FüligJimmy88 ***** válasza:
Pontosan mitől félsz? Magától a fizikai haláltól, vagy attól, hogy mi lesz utána? Az én nézetem szerint egyiktől sem kell félni. A fizikai halálban tulajdonképpen csak az a rizikó, hogy esetleg fájni fog, ezt elismerem, de ez is csak egy esély, és semmi garancia sincs rá, hogy valóban fájni fog. Különben is, más fájdalmakat is átélünk életünk során, ha fizikaiakat annyira nem is, lelkieket biztos, aztán hogy melyik a rosszabb arról vitatkozhatnánk... Hogy mi van utána? Na, ez az, amiről teljesen fölösleges vitatkozni, már ami a félelmet illeti... Vagy van valami utána, vagy nincs. Lényeg a lényeg: a legjobb amit tehetsz, az az, hogy teljes életet élsz. Lehet követni valamilyen vallást, de nem kötelező. Szerintem legalábbis nem attól lesz teljes egy élet, de ha neked úgy könnyebb, akkor hajrá. De persze ez csak egy ötlet. De nem élheted úgy le az életedet, hogy állandóan a haláltól rettegsz, élni kell az életet, nem csak túlélni valahogy. Fontos, hogy legyenek céljaid, álmaid, hogy nyomot hagyj a világban. Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan dolgok, amiket meg szeretnél valósítani. Láss hozzá, helyetted nem fogja megcsinálni senki, akármi legyen is az. Így kell teljes életet élni.Már mondta itt előttem valaki, hogy a fizika halál úgyis bekövetkezik, kár miatta görcsölni... Nos, ez igaz. Annyival egészíteném ki, hogy bizony vannak dolgok az életben, amiken nem lehet változtatni. A halál is ilyen, bele kell törődni. Van helyette egy rahedli más dolog, amin viszont lehet változtatni, és igencsak túlerőben vannak. Ilyen például a halálhoz való hozzáállás is...
2016. márc. 30. 00:48
 16/24 anonim válasza:
48%

Valójában minden félelem a halálfélelemből ered. Viszont, ha nem lenne halál (biológiailag), akkor az "életednek" sem lenne értelme. Ha tudnád, hogy örökké fogsz élni, nem lennének céljaid, ellébecolnál egy örökkévalóságon át. A "halál" ezért kell.

A jó hír viszont az, hogy nem fogsz meghalni valójában. :) Bár a földi élet szenvedés (általában). Aki eléri a teljes boldogságot, annak már lehet, hogy nem lesz itt dolga. A tested nem Te vagy! A tudatod sem! Csak a lelked! Az pedig sosem fog meghalni! ;)

2016. márc. 30. 00:55
 17/24 anonim ***** válasza:
Töltsd le és olvasd el Dr. Michael Newton :lelkünk útjai I-IV című könyvét! Minden halállal kapcsolatos félelmed megszűnik.
2016. márc. 30. 06:41
 18/24 anonim válasza:
Azt én is tudom ajánlani!
2016. márc. 30. 09:56
 19/24 anonim ***** válasza:
jó ha félsz a haláltol, legalább az öngyilkosság szóba se jöhet:'), a halálfélelem jó mert így képes vagy élni:D
2016. márc. 30. 13:54
 20/24 anonim ***** válasza:
34%

ja még hagy tegyem hozá aki szerint a halál fontos, na ha 1x ugyis meghalok miér ne tengőgyek adig az adódból segélyen? minek csináljak bármit is, miért ne kurv ázak meg élvezem az életet akor?

ha meg van hit h képes vok öröké élni bennem az ad célt:'D

2016. márc. 30. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!