Mit tegyek ha rettegek a halál gondolatától?
Kislány korom óta félek a halától, ahogy felnőttem ez egyre inkább erősödött bennem.
Nagyon félek, hogy egyszer megszűnök, de rettegek a gondolattól, hogy idő előtt megyek el.
Az ezotéria és a paranormális jelenségek mindig is érdekeltek, nagyon sokat olvasok róluk.. mikor azt látom hogy 17 évesen meghalt, 22 évesen meggyilkolták elgondolkodom az életemen..
A rosszindulatú hozzászólásoktól kíméljetek meg.
19/L
Fordulj pszichológushoz. A halál az élet velejárója sokan félnek tőle, éppen ezért az életre kell gondolni nem a halálra. Fiatal vagy még előtted áll az egész élet, és ha majd 99+ éves leszel arra gondolj, hogy méltóképpen fejezted be. Viszont, ha hirtelen idő előtt mész el amúgy se lesz elég időd ezen agyalni. Szóval mindenképp csak látásmód kérdése. :D
Én jobban félek attól, hogy mindenkit túlélek halhatatlan leszek és egyedül maradok a világban, minthogy meghalok..:D
Én is voltam már vele orvosnál, nem segített semmit.
Én nem is a haláltól félek, hanem inkább a semmitől, hogy megszűnik a tudat, és ennyi volt. Ijesztő.
Most már szerencsére el tudom nyomni magamban ezeket a gondolatokat, de ha ilyen filmeket nézek, vagy könyvet olvasok rosszul leszek.
#1 ha már pszichológushoz küldöd a kérdezőt , szerintem kisérd el, veled is lenne mit megtárgyalni erről a halhatatlanság témáról :D
kérdező! Amúgy nem rossz ötlet, ez elég komoly dolog szerintem is szakember tud ezen segíteni,hogy elfogadd
#4 Kezen fogva fogunk együtt menni pszichológushoz. Én a halhatatlanságommal ő pedig a halál félelmével. Kösz a jó tanácsot..:D
Valójában csak poénkodtam.
Egyébként, akiben ilyen erős a halálfélelem azt a múltban valamilyen kisebb trauma érte vagy valamilyen halállal kapcsolatos dolog, amin nem tudta magát túltenni. Aki túl korán szembesül a halállal abban vagy gyengén vagy erősebben fog dominálni a halálfélelem.
Én inkább csak attól félek, hogy idő előtt történik meg, meg hogy előtte szenvedni fogok. Pl. a fulladástól nagyon félek, meg a ráktól. Ami így hirtelen visz el pár másodperc alatt, az nekem annyira nem félelmetes.
De nem igazán lehet mit tenni ellene, tudod, a halál olyan, mint a vécézés, ha menni kell, akkor menni kell :D Ha meg nem lehet mit tenni ellene, akkor minek agyaljunk rajta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!