Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha rettegek a...

Mit tegyek ha rettegek a halál gondolatától?

Figyelt kérdés

Kislány korom óta félek a halától, ahogy felnőttem ez egyre inkább erősödött bennem.

Nagyon félek, hogy egyszer megszűnök, de rettegek a gondolattól, hogy idő előtt megyek el.

Az ezotéria és a paranormális jelenségek mindig is érdekeltek, nagyon sokat olvasok róluk.. mikor azt látom hogy 17 évesen meghalt, 22 évesen meggyilkolták elgondolkodom az életemen..

A rosszindulatú hozzászólásoktól kíméljetek meg.

19/L

2016. márc. 29. 20:30
1 2 3
 1/24 death42 ***** válasza:
56%

Fordulj pszichológushoz. A halál az élet velejárója sokan félnek tőle, éppen ezért az életre kell gondolni nem a halálra. Fiatal vagy még előtted áll az egész élet, és ha majd 99+ éves leszel arra gondolj, hogy méltóképpen fejezted be. Viszont, ha hirtelen idő előtt mész el amúgy se lesz elég időd ezen agyalni. Szóval mindenképp csak látásmód kérdése. :D

Én jobban félek attól, hogy mindenkit túlélek halhatatlan leszek és egyedül maradok a világban, minthogy meghalok..:D

2016. márc. 29. 20:42
 2/24 death42 ***** válasza:
55%
Amúgy ez tényleg eszembe jutott már egy párszor. Aggasztó számomra, hogy egy jó ideje nem láttam az öregedés jeleit magamon. :D
2016. márc. 29. 20:46
 3/24 anonim ***** válasza:
57%

Én is voltam már vele orvosnál, nem segített semmit.

Én nem is a haláltól félek, hanem inkább a semmitől, hogy megszűnik a tudat, és ennyi volt. Ijesztő.

Most már szerencsére el tudom nyomni magamban ezeket a gondolatokat, de ha ilyen filmeket nézek, vagy könyvet olvasok rosszul leszek.

2016. márc. 29. 20:52
 4/24 anonim ***** válasza:

#1 ha már pszichológushoz küldöd a kérdezőt , szerintem kisérd el, veled is lenne mit megtárgyalni erről a halhatatlanság témáról :D

kérdező! Amúgy nem rossz ötlet, ez elég komoly dolog szerintem is szakember tud ezen segíteni,hogy elfogadd

2016. márc. 29. 21:06
 5/24 anonim ***** válasza:
75%
A haláltól mindenki fél. Az is, aki maga idézi elő. Természetes ösztön. Ha túlzottan táplálod, akkor viszont megmérgezi az életedet a félelem.Ez beteggé tehet, és előidézheti amitől félsz. Ha érdekel az ezotéria, és a paranormális jelenségek, akkor kezdj komolyabban olvasni a téma halálhoz kötődő irodalmában. A pszichológus még talán korai, de ha akadályoz a félelem a mindennapi életben, akkor indokolt. Ha elmondod, hogy a halál utáni állapotot hogyan képzeled el, lehet hogy tudok ajánlani irodalmat. Keresztény menny-pokol, vagy esetleg reinkarnáció? Vagy van valami sajátosabb elképzelésed esetleg?
2016. márc. 29. 21:23
 6/24 anonim ***** válasza:
Az élet egy olyan "játék" ami folyamatosan változik, és az emberi értelemnek sokszor felfoghatatlan eseményei történnek meg akár a legszkeptikusabb emberrel is. Én pár évvel vagyok nálad idősebb kedves kérdező, és nekem is sokszor eszembe jutott a húszas éveim elején, hogy mi lesz ha meghalok, már mint hasonló félelmem volt, végleg megszűnik létezni? Vagy talán a Bibliának van igaza, és talán örökké szenvednem kell majd, ha nem Istent követem, ahogyan azt a Biblia leírja? stb..... "Fiatalon" még nem érdekeltek engem sem ezek a dolgok, mivel egy 12-13 éves gyerek, nem a halállal foglalkozik, de azt hiszem egy 20 évesnek sem azzal kellene. Nem feltétlen ajánlom az orvosokat, mivel a legtöbb orvos, a lehető legtudományosabban tekint minden életben történt dologra, például a halálra is, a legtöbb orvos számára egy egyszerű biokémiai folyamat vége, aztán a félelem beteljesülése, miszerint megszűnik a tudat, stb. Tudod kedves kérdező, én azt mondom neked sok hazug, csaló van ezo témakörben, spiritualitás témakörben, és sorolhatnám, de abban biztos vagyok, hogy mindenki aki látott életet, lehetőséget, fényt, újrakezdést, boldogságot a kómájában, vagy félig holtan, vagy akár rövid ideig halottan, azok közül biztos nem mindenki hazudott. Vannak vallások, mint a Buddhizmus több ezer éve hírdeti a reinkarnáció tanát, sok keresztény hazugságot lát benne, de én hisze, hogy van és lesz is másik élet. Lehet nem feltétlen pont úgy ahogyan az ember elképzeli, de szerintem biztosan lesz.
2016. márc. 29. 21:28
 7/24 Quatermain ***** válasza:
Nálam ugyanez volt egész gyerekkoromban, mire felnőtté váltam, akkor sikerült leküzdenem. A hogyant érthető okokból itt nem írom le.
2016. márc. 29. 22:09
 8/24 death42 ***** válasza:

#4 Kezen fogva fogunk együtt menni pszichológushoz. Én a halhatatlanságommal ő pedig a halál félelmével. Kösz a jó tanácsot..:D

Valójában csak poénkodtam.

Egyébként, akiben ilyen erős a halálfélelem azt a múltban valamilyen kisebb trauma érte vagy valamilyen halállal kapcsolatos dolog, amin nem tudta magát túltenni. Aki túl korán szembesül a halállal abban vagy gyengén vagy erősebben fog dominálni a halálfélelem.

2016. márc. 29. 22:34
 9/24 anonim ***** válasza:
26%
Fölösleges félni a haláltól, ha meghalsz úgyse fogod tudni hogy halott vagy mert már meghaltál, szóval nincs mitől félned
2016. márc. 29. 22:59
 10/24 anonim ***** válasza:

Én inkább csak attól félek, hogy idő előtt történik meg, meg hogy előtte szenvedni fogok. Pl. a fulladástól nagyon félek, meg a ráktól. Ami így hirtelen visz el pár másodperc alatt, az nekem annyira nem félelmetes.

De nem igazán lehet mit tenni ellene, tudod, a halál olyan, mint a vécézés, ha menni kell, akkor menni kell :D Ha meg nem lehet mit tenni ellene, akkor minek agyaljunk rajta?

2016. márc. 29. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!