Rettenetesen be tudok parázni a halál gondolatától! Miért?
szia! nekem is ilyen gondolataim vannak sajnos hónapok óta :S a TVbe is ez a sok tragédia megriaszt nagyon:S nagyon félek a haláltól, nekem elég sokat pörög ezen az agyam sajnos, ha vmim fáj már temetem magam:S
21L
A haláltól való félelem és szorongás minden emberben benne van. Van, akiben tudatosul, van, akiben nem. A szorongás egy alapformájának is lehetne mondani.
Ám általában nagyon erősen hárítjuk a halál gondolatát rengeteg védekező mechanizmussal. Ilyen például az igazságos világba vetett hit is: jó ember vagyok, így velem nem történhet semmi rossz, a baj mindig másokkal/ a rossz emberekkel történik meg.
A te esetedben viszont gyakran előkerül a halálfélelem. És sokszor annyi konkrét rossz élmény ér bennünket tényleg, hogy nem tudunk hárítani. Javaslom, hogy próbáld ne bele élni magadat abba, hogy milyen lehet a "nem lét" érzése.
Valamint próbálj gazadag, tartalmas életet élni. Továbbá ha nyitott vagy az irodalomra, javaslom Neked Paulo Coelho: Veronika meg akar halni, valamit Mitch Alboom: Kedd esti beszélgetések életről és halálról című művét. Sokat változtathat az életről, és a halálról alkotott szemléleten. Különösképpen pedig Eckhart Tolle: A most hatalma című művét ajánlom jó szívvel. Ilyen helyzetben Rád különösen jó hatása volna, ha nyitott vagy a szemléletére.
Felmerülhet még a pszichoterápiás szemlélet is. A gondjaidnak az is gyökere lehet, hogy a korábbi veszteségeidet (elhunyt szeretteid) még nem tudtad megfelelően feldolgozni. Talán ezért tölt el különös szorongással a halál. Vagy ha most vagy 45-50 év körüli, egy életközepi válság is oka lehet. Ha felkeresel egy pszichológust, ki tudjátok deríteni a gondok eredetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!