Tudatos álom. Hogyan fejleszthetem?
Jelenleg olyan "szinten" állok, hogy amikor álmomban kellemetlen események követik egymást a tudatába kerülök, hogy álmodok, ilyenkor általában fel szoktam ébreszteni magam, vagy éppen megpróbálom változtatni az álom menetét több-kevesebb sikerrel. Ebben még nem vagyok gyakorlott, hiszen általában inkább a felébredést választom, azt egyszerűbbnek tartom.
Jó lenne ha normális, nem rémálmokat tudnám befolyásolni, csak azoknál ritkábban kerülök tudatába annak, hogy álmodom.
Szóval a kérdésem, hogy miként jöhetek rá ezeknél az álmoknál is, hogy álmok, illetve hogyan lesz nagyobb befolyásom az eseményekre?
A válaszokat előre is köszönöm.
olvasni akarsz vagy beszélgetni?
tudsz-e angolul?
A "tudatos álmodás"abszurd elképzelés.
Az álmodás a jobb agyféltekében történik,s a tuatos gondolkozás a balban.Ha álmaid tudatosak,gyakorlatilag nem alszol mélyen.
A rémálmaid,a nappali életed rendbentartásával lehet kiküszöbölnöd.
előző:
Ez ostobaság. Nem hiszem hogy valaha is volt tudatos álmod. Mert akkor nem beszélnél ekkora hülyeséget.
Én(első hsz) sokat foglalkoztam vele. Rendszeresen volt TÁ-m.
Azért kérdezem, hogy milyen nyelvű szakirodalmat ajánlak.
könyvet vagy webalapút?
4. válaszoló!
Az Úgynevezett"tudatos álmodásnak"egyedüli haszna,a rémálmok elkerülése lenne.Ez pont olyan,mint amikor a pénztelenség nyomását egy liter töményszeszben oldjuk fel,s ezzel a problémáinkat szaporítjuk.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Angolul elég jól tudok, a témának már felszínesen utána néztem, előbb tudtam az angol nevét mint a magyart - itt gyakorin tudtam meg, hogy így hívják. Inkább web alapú szakirodalom érdekelne, de szívesen beszélgetek is a témáról.
Sajnálom, hogy eddig nem tudtam reagálni, és ha már itt tartunk boldog húsvétot annak aki olvassa! :)
Bátori Zoltán:
Ez az egyik használata a sok tucatból.
De a rémálmokat nem elkerülni kell hanem megélve feloldani.
Amikor megkérdeztem a szörnyet az álmomban hogy mit keres itt azt mondta hogy te hívtál, hogy ijesszelek meg. Aztán elbeszélgettünk a felelősségtől való félelmemről. Ez az éber életemben hozott olyan minőségi változást, amiért már régóta küzdöttem.
Nem lehet a tudatosságot elválasztani erre vagy arra. Csak tudatosság van osztatlanul. Éjjel és nappal.
Kedves Kérdező!
A neten sok jó könyv és film és még több jó forum van.
A legjobb film az Élet nyomában Richard Linklatertől.
A legjobb könyv álmodni tanulónak Tholeytől az Alkotó álom. Pdf-ben a neten elérhető.
Az álmok értelmezéséhez szerintem a dreammoods szótár adja a legjobb alapot. Ami egyben fórum is.
u.i:
A Nap városában, a főtéren a szobor oldalánál foglak várni egy év múlva! Éjjel 3 és 4 között gyere!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!