Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért nem tudok meditálni?

Miért nem tudok meditálni?

Figyelt kérdés

elkezdtem a Vipassiana meditációt még hónapokkal ezelőtt, de nem megy.

Mármint lehet azért mert egyszerűen nem vagyok egy ilyen alkat.

azért kezdtem el,mert "állítólag jó", na de nekem nem jott be. sosem éreztem semmi érdemlegeset, ok, elvileg ez az éberséget fejleszti.

...de olyan unalmas, most komolyan, figyelni a légzésemet mozdulatlanul, egyáltalán nem élvezem. a világ legunalmasabb dolga.

néhány hete még kb 20 percig ment is de manapság már jó ha 5 percig birom. ráadásul megőrulok attól, hogy nem lehet kozben meg sem mozdulni. Nem birom ki hogy ne mozduljak meg...

Most nem tudom hogy akkor ezek szerint az onmegvalósítás nem való nekem... vagy lehet hogy erőltetnem kéne tovább?

de mondjuk az ilyet gorcsolve nem lehet csinálni.

Mit tanácsolatok?

2016. febr. 22. 13:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Vannak dinamikusan meditációs technikák is

Másrészt terápia nélkül nem jutsz messzire

2016. febr. 23. 17:19
 12/14 A kérdező kommentje:
Milyen terápia?
2016. febr. 23. 20:21
 13/14 anonim ***** válasza:
Sokan vannak akik elvesznek a tanfolyamok , kurzusok stb. között , mert végül nem tudnak dönteni . Ezt azért írom mert én is 1O éve egy meditációt gyakorlok és így évről évre tudtam fejlődni , Amit írtál az kifejezetten jó , mert amíg a légzésedre fókuszálod a figyelmed addig uralod a gondolataidat , valamint aktiválod a szív csakrádat , ezzel az egy gyakorlattal sokat el lehet érni ha 2O percről el tudsz érni 4O ig és minden nap végzed . Kitartás !
2016. febr. 26. 08:55
 14/14 A kérdező kommentje:
koszonom szepen
2016. febr. 26. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!