Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Vezetéstől való félelem...

Vezetéstől való félelem feloldása?

Figyelt kérdés
Nem érdekelnek az olyan jellegű hozzászólások, hogy ha félsz, ne vezess. Tudom, hogy a félelem megszüntethető. Tapasztalatból. Csk szükségem van egy módszerre. Tudtok segíteni?

2016. febr. 14. 19:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Előtted író vagyok.

Repülőn, buszon, vonaton nem félek. Érdekes módon a balesetem után amint megtehettem, újra bicikliztem és biciklizek ma is, ez a félelem egyedül az autótól maradt meg. Ráadásul úgy, hogy életemben nem vezettem autót, szökőévente egyszer visznek valahova autóval, nekünk sosem volt, azt sem tudom, mi hol van benne.

2016. febr. 20. 18:43
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) a balesettől, haláltól nem félek... mármint hogy velem van a baj... inkább egyrészt a lefulladás feltartom a sort, nem bírom megjegyezni hogy melyik végtagommal hol mikor kalimpáljak, és emiatt mindenki ideges... meg hogy másokban kárt teszek a bénázásom miatt...
2016. márc. 7. 12:46
 13/16 A.C.A.B ***** válasza:
Én azt ajánlom, hogy próbálj ki egy Volkswagent! Most komolyan, nem viccelek. Ha teheted keress valami 2.0-s biTDI amarok tesztautót valahol hátha van (bár sok esélyt nem látok rá sajnos). Na ettől kezdve valószínűleg olyan élmény lesz a vezetés, hogy ki sem akarsz szállni belőle :D Általánosságban meg dízellel próbálkozz ha lehet, mert az nehezebben fullad le. Az amarok persze vicc volt (gondolom nem teheted meg, hogy leugrassz a kereskedésbe és veszel egyet. Persze ha megteheted mindenképpen tedd meg!) De a lényeg, hogy keress valami jó nagy autót, és azzal próbálkozz. Közeli rokonságban talán akad ha szerencséd van. Nagy autóban az ember jobban biztonságban érezheti magát és nem izgul annyira, ezért talán nem is fullad le. De ha meg van jogosítványod akkor azért csak el tudsz bánni egy autóval. Ja és ne a legnagyobb forgalomban gyakorolj természetesen.
2016. márc. 7. 19:15
 14/16 A kérdező kommentje:
Előbb el kéne jutni a jogsiig, de amíg rettegek, nem megy :) írj rám, ha még szeretnél részleteket, de sajnos nem tudok csakúgy válogatni a kocsik közül, több okból sem...
2016. márc. 7. 20:02
 15/16 A.C.A.B ***** válasza:

Ja, bocs, azt hittem már van jogosítványod :)

Természetesen megértem, hogy nem válogathatsz annyi autó közül, megjegyzem én sem. De elvileg amikor tanulsz, te választhatsz autót, hogy melyiken akarsz az adott autósiskolánál. Tehát csak annyi dolgod van, hogy olyan autósiskolát keress, ahol van megfelelő autó. Ott úgyis megtanítanak hogyan kell vezetni. Ha tényleg nagyon félsz továbbra is azt mondom, dízelt válassz, mert azt könnyebb kezelni, nem annyira hajlamos a lefulladásra. Ha meg már megkapod a jogosítványt, akkor azért már addigra nem fogsz lefulladni :)

2016. márc. 14. 18:00
 16/16 anonim ***** válasza:

Régi kérdés, de mivel ilyen sok és kompetens válasz érkezett, ide írok hátha valaki még visszajön.

Nekem az a problémám, hogy kb.7 éve nem vezettem, előtte imádtam, van is érzékem, zenét hallgattam, betartottam a szabályokat és kikapcsolt a vezetés. Majd kb.két hete újra van autóm s bár szinte minden nap megyek egy kicsit, tiszta stressz az egész! Ugyanazok a félelmeim mint a Kérdezőnek is voltak és hiába fogom fel ésszel, hogy irreális, akkor is gyomorideggel ülök be a kocsiba. Hozzáteszem régen dieselt vezettem, most pedig egy benzinest kaptam, érzékeny pedálokkal, pont az elindulás necces, mindig úgy érzem le fogok fulladni (de ez egyszer sem történt meg az úton). Szerintetek mikor vagy mitől fog elmúlni a félelem és mennyi idő? Köszönöm!

Kérdező azóta remélem már minden rendben!?:)

2022. márc. 25. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!