Vezetéstől való félelem feloldása?
Előtted író vagyok.
Repülőn, buszon, vonaton nem félek. Érdekes módon a balesetem után amint megtehettem, újra bicikliztem és biciklizek ma is, ez a félelem egyedül az autótól maradt meg. Ráadásul úgy, hogy életemben nem vezettem autót, szökőévente egyszer visznek valahova autóval, nekünk sosem volt, azt sem tudom, mi hol van benne.
Ja, bocs, azt hittem már van jogosítványod :)
Természetesen megértem, hogy nem válogathatsz annyi autó közül, megjegyzem én sem. De elvileg amikor tanulsz, te választhatsz autót, hogy melyiken akarsz az adott autósiskolánál. Tehát csak annyi dolgod van, hogy olyan autósiskolát keress, ahol van megfelelő autó. Ott úgyis megtanítanak hogyan kell vezetni. Ha tényleg nagyon félsz továbbra is azt mondom, dízelt válassz, mert azt könnyebb kezelni, nem annyira hajlamos a lefulladásra. Ha meg már megkapod a jogosítványt, akkor azért már addigra nem fogsz lefulladni :)
Régi kérdés, de mivel ilyen sok és kompetens válasz érkezett, ide írok hátha valaki még visszajön.
Nekem az a problémám, hogy kb.7 éve nem vezettem, előtte imádtam, van is érzékem, zenét hallgattam, betartottam a szabályokat és kikapcsolt a vezetés. Majd kb.két hete újra van autóm s bár szinte minden nap megyek egy kicsit, tiszta stressz az egész! Ugyanazok a félelmeim mint a Kérdezőnek is voltak és hiába fogom fel ésszel, hogy irreális, akkor is gyomorideggel ülök be a kocsiba. Hozzáteszem régen dieselt vezettem, most pedig egy benzinest kaptam, érzékeny pedálokkal, pont az elindulás necces, mindig úgy érzem le fogok fulladni (de ez egyszer sem történt meg az úton). Szerintetek mikor vagy mitől fog elmúlni a félelem és mennyi idő? Köszönöm!
Kérdező azóta remélem már minden rendben!?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!