Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Vezetéstől való félelem...

Vezetéstől való félelem feloldása?

Figyelt kérdés
Nem érdekelnek az olyan jellegű hozzászólások, hogy ha félsz, ne vezess. Tudom, hogy a félelem megszüntethető. Tapasztalatból. Csk szükségem van egy módszerre. Tudtok segíteni?

2016. febr. 14. 19:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Most ne röhögj ki, meg máskor se. Légzésgyakorlat. Mindig fújd ki a levegőt, a félelemmel együtt. Én is féltem amikor az oktató mellettem volt, hogy mikor rontok el valamit, de amikor egyedül voltam, olyan jó volt elrontani dolgokat, mert akkor nem szóltak rám. Persze, ha egyedül van az ember, jobban figyel, rákényszerül, mert nincs aki figyeljen helyette.
2016. febr. 14. 20:42
 2/16 anonim ***** válasza:
azt kellene tudni, hogy pontosan mitől félsz.. anélkül eléggé a sötétben tapogatózunk.
2016. febr. 14. 21:16
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

vezess! üljön melléd valaki aki tud jól vezetni és figyeljen ő is! Beszélgess vele a vezetésről miközben vezetsz!

Csak a gyakorlat segít!

2016. febr. 14. 21:21
 4/16 anonim válasza:
100%
Mitol felsz, balesettol ? Mi a felelem oka ? Ezt nem irtad, pedig ebben van a megoldas .
2016. febr. 14. 22:46
 5/16 Fish1 ***** válasza:
100%
Ez az. Mitől félsz konkrétan? Hogy fának mész? Hogy lefulladsz egy forgalmas úton, és elkezdenek anyázni? Vagy magadat tartod kevésre? Ezer oka lehet, így a konkrét félelem leírása nélkül csak találgatni tudunk.
2016. febr. 14. 23:14
 6/16 A kérdező kommentje:
5.: Másokat féltek, meg azoktól is, amiket te írtál: "Hogy lefulladsz egy forgalmas úton, és elkezdenek anyázni? Vagy magadat tartod kevésre?"
2016. febr. 15. 10:34
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Áss le magadba, írd egy papírra, hogy pontosan milyen szituációktól félsz és készíts megoldási ábrákat!

Pl.:

1. félek attól, hogy lefulladok a forgalomban - Ok, lefulladt a verda. kiveszem üresbe, indítózok, a) beindul, megyek tovább. b) nem indul be. Kiszállok, kiveszem üresbe, félretolom, hogy ne tartsam fel a forgalmat. Van-e, aki ilyen esetben a segítségemre siet? a) van. Felhívom és kérek segítséget b) nincs. Felhívom a szerelőmet, biztosan ismer egy autómentőt, aki segít. Felhívom, megkérdezem tőle, hogy mennyibe kerül, ha itt vagy ott lerobbanok, mond egy árat, mennyiért viszi a kocsit a szerelődhöz. Ezt a költséget betervezed a büdzsébe.

Van tehát félnivalóm ettől a szituációtól? Nem, mert megoldom. Tehát a félelmem értelmetlen.

Ha a félelem ezután is fennmarad, és úgy érzed, hogy nincs oka, ne habozz pszichés segítséget kérni, keress pszichológust!

2016. febr. 15. 16:58
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

A balesettől való félelem megoldása:

- Azzal, hogy beülök az autóba, elfogadom azt, hogy baleset történhet az akaratom ellenére.

a) Koccanástól való félelem: Felteszem, hogy van kötelező biztosításom, tehát az általam okozott kárt a biztosítóm megtéríti. Van Cascom? általában 1,8-2 millió feletti értékű autóra éri meg megkötni, azalatt a statisztikák szerint nem. Ha van cascod, a biztosító megtéríti a károdat, ha nincs, a saját zsebedbe kell nyúlnod, ha az autódat helyre szeretnéd állítani.

Mindezek ellenére bízom a 15 éves rendszeres vezetői tapasztalatomban, sok majdnem koccanást úsztam meg rutinnal. A sebességhatárokat betartom.

b) Nagy balesettől való félelem megoldása: Az autóba mindig józanul, kipihenten ülök be. A sebességhatárok betartása mellett nem nehéz egy modern személyautót az úton tartani. Az autó életvédő részei, nem csak a légzsák, hanem a kormánymű, futómű, fékek, stb. nagyon komoly mérnöki munka eredményei, rengeteg szimuláción mentek keresztül, mire a fenekem alá rakták. A műszaki hiba miatt bekövetkezett súlyos baleset esélye nagyon minimális. Még mindig fennáll a defekt, vagy valami nagyon nagy szerencsétlenség miatt bekövetkezett súlyos baleset esélye. Ezt, ha autóba ülsz, el kell fogadnod, tehát ha autóba ültél, nem szabad miatta rosszul érezni magad.

Igen, sokan haltak meg vétlenül az utakon. Nagyon reménykedem, hogy én nem járok így. Ha vallásos vagy, imádkozhatsz ezért. Én bízom a szerencsében.

2016. febr. 15. 17:13
 9/16 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi lennék. Az utolsó válaszoló nagyon jó dolgokat írt de pl. én személy szerint attól félek, hogy balesetem lesz és bár én vagyok a vétlen fél, én halok meg. Oké hogy kipihenten stb. ülnék be, oké hogy figyelek, a szabályokat betartom de pár éve volt egy balesetem, ahol úgy ütöttek el, hogy én közlekedtem szabályosan, az autós meg leszarta az elsőbbségadás táblát. Kis híja volt, hogy nem haltam meg. (Én biciklivel voltam). Ilyen bármikor előfordulhat akkor is, ha autóba kell ülnöm, cseszhetem a szabályos közlekedésemet, ha másvalaki miatt felfordulok. Na én emiatt nem csináltam jogsit, egyszerűen rettegek beülni egy autóba.
2016. febr. 19. 19:52
 10/16 anonim ***** válasza:
87%

Ha valaki a más hibájából bekövetkezett haláleset miatt fél autót vezetni, akkor miért nem fél a más hibájából bekövetkezett busz- vonat- és repülőszerencsétlenségtől, vagy miért nem fél az utcára kimenni a járdára felhajtó részegek miatt?

Ha ezektől is fél, akkor pszichés segítségre lehet szükség.

Ugyanis az élet következménye a halál. Élni életveszélyes, mert meg fogunk halni. Senki sem tudhatja, hogy mikor jön el az ő ideje, de ez a bizonytalanság engem nem akadályozhat meg abban, hogy élvezzem az életet és ne aggódjak olyan dolgokon, amelyek nincsenek az irányításom alatt.

2016. febr. 19. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!