Mit tegyek, hogy ne rettegjek a vezetéstől?
Márciusban szereztem jogosítványt,másodjára mentem át a vizsgán,40 órát vettem.
Látom,érzem,hogy semmi tehetségem nincs az egészhez,nem érzem a sebességet,sem azt,hogy hol van az autó az úton,mindig félek,hogy nem férnek el mellettem,vagy éppen hogy belemegyek az árokba.A másik nagy bajom az,hogy nem tudom megosztani a figyelmem,képtelen vagyok egyszerre a táblákra,forgalomra + még a többi autóra is figyelni.
Egyszerűen rettegek,hogyha belegondolok,hogy vezetnem kell.Pedig sajnos kell.Egy gyerekmegőrző/babysitter munka miatt lett jogsim,amibe sajnos nem kalkuláltam bele,hogy ennyire nem fog menni.Ott pedig ez elvárás lenne,hogy Európa egyik legnagyobb városában napi rendszerességgel fel-alá közlekedjek.
Egyszerűen a sírás kerülget,hogy 1 hónap múlva el kell mennem.Legszívesebben egy öngyújtó segítségével elégetném a jogosítványomat,és elfelejteném az egészet örökre,de nem tehetem.
Lenne esetleg valami tippetek,hogy küzdhetném le a félelmet,hogyan fejleszthetném az ide kellő képességeimet?Másik baj még talán az is,hogy itthon nekünk csak egy 25 éves ,fékszervó hibás,öreg,kopott kuplungú Fiatunk van,amivel kb elindulni sem tudok+ nincs,aki segítsen,mert anyám 5 perc után kiakad,és csak még pluszba elkezd szidni,hogy milyen ügyetlen vagyok...
Minden választ/tanácsot előre is köszönök!:)
19/l
Hol fogsz pontosan vezetni? Külföldön egy évig nem vezethetsz.
Ahogy előttem mondták, gyakorolj egyedül kevésbé forgalmas helyen.
1 hónapja vizsgáztam, 2 hete van jogosítványom, és tegnap a volt oktatómmal együtt ültem bele a kocsimba.
Csak javasolni tudom, hogy vegyél saját kocsival pótórát. Vezettem a 2 hétben már nélküle is, egyedül is, családtaggal is, de mégis rengeteget segített mind technikailag, mind önbizalomban, biztonságérzetben.
Azt gondolom, legközelebb már az ovisomat is bátran beültetem magam mögé.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
Megpróbálom legyőzni a félelmem,de amint a volán elé ülök rögtön nagyon felelőtlennek érzem magam,féltem a többi közlekedőt,az autót.
A családnak,akikhez megyek dolgozni 5 autójuk van,a legkisebb egy Passat,nekem azt kéne vezetnem.Voltam már párszor náluk,ebből egyszer vezettem(1 hetes jogosítvánnyal),hát életem egyik legrosszabb élménye volt...
Én a vizsgán is csak azért mentem át,mert már megtanultam,hogy melyik utcán mennyivel kell menni,hol vannak jó parkolók,hogy tudok mindent a lehető legkönnyebben megcsinálni,és én ezt nem nevezném vezetésnek,hiszen semmi önállóság nem volt benne. Osloban ezt nem tudom megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!