Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tegyek, hogy ne rettegjek...

Mit tegyek, hogy ne rettegjek a vezetéstől?

Figyelt kérdés

Márciusban szereztem jogosítványt,másodjára mentem át a vizsgán,40 órát vettem.

Látom,érzem,hogy semmi tehetségem nincs az egészhez,nem érzem a sebességet,sem azt,hogy hol van az autó az úton,mindig félek,hogy nem férnek el mellettem,vagy éppen hogy belemegyek az árokba.A másik nagy bajom az,hogy nem tudom megosztani a figyelmem,képtelen vagyok egyszerre a táblákra,forgalomra + még a többi autóra is figyelni.

Egyszerűen rettegek,hogyha belegondolok,hogy vezetnem kell.Pedig sajnos kell.Egy gyerekmegőrző/babysitter munka miatt lett jogsim,amibe sajnos nem kalkuláltam bele,hogy ennyire nem fog menni.Ott pedig ez elvárás lenne,hogy Európa egyik legnagyobb városában napi rendszerességgel fel-alá közlekedjek.

Egyszerűen a sírás kerülget,hogy 1 hónap múlva el kell mennem.Legszívesebben egy öngyújtó segítségével elégetném a jogosítványomat,és elfelejteném az egészet örökre,de nem tehetem.

Lenne esetleg valami tippetek,hogy küzdhetném le a félelmet,hogyan fejleszthetném az ide kellő képességeimet?Másik baj még talán az is,hogy itthon nekünk csak egy 25 éves ,fékszervó hibás,öreg,kopott kuplungú Fiatunk van,amivel kb elindulni sem tudok+ nincs,aki segítsen,mert anyám 5 perc után kiakad,és csak még pluszba elkezd szidni,hogy milyen ügyetlen vagyok...

Minden választ/tanácsot előre is köszönök!:)

19/l

2015. máj. 1. 14:47
 1/7 Vizéli László ***** válasza:
Ha meg kaptad a jogsit, azért annyira mégse vagy tehetségtelen hozzá. Minden csak rutin kérdése mennyi mindenre tudsz figyelni egyszerre. Ne görcsölj rá hogy "mi van ha baj lesz" saját magad hergeled csak vele. Persze ez az egész félelem leküzdés sokkal hamarabb menne ha tudnál valami autón gyakorolni. Így hogy anyudnak nincs türelme, így nehezebb lesz. Nincs valami más ismerősöd akivel tudsz gyakorolni?
2015. máj. 1. 14:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mintha engem írtál volna le 5 évvel ezelőtt.Csakis úgy fog menni,ha nem görcsölsz.Keresel egy kevésbé forgalmas részt,elkéred a Fiat-ot,és EGYEDÜL gyakoroldz.Melegyen ott anyuka,apuka,aki beledumál,mert mindenkinek más a vezetési stílusa.Engem az zavart,mikor a volt párom ült mellettem,és próbált okoskodni.Könyörgöm,ott a jogsim,megtanultam,nem egy másik tanár kell.
2015. máj. 1. 15:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha ennyire idegenkedsz a vezetéstől akkor ne vezess, nincs olyan hogy autózni KELL. Nem kell! Senki nem tart pisztolyt a fejedhez hogy vezess! Ha meg olyan munkát akarsz csinálni amihez nagyon jól jön az autó (ez legtöbbször szállítás miatt van, nem azért hogy te eljuss A-ból B pontba) akkor gyakorolj. Lehet hogy baromi sokat kell gyakorolnod de előbb-utóbb tudni fogsz átlagos szinten biztonságosan vezetni. Mellesleg olyan rosszul azért nem vezethetsz ha másodikra sikerült a vizsga. Elsőre még a vérprofi sem biztos hogy le tudna vizsgázni, de nem azért mert nem tud vezetni, hanem mondjuk rámegy a záróvonalra vagy bármi apró hibát vét (és mindenki vét, nyugi, mindenki..).
2015. máj. 1. 16:44
 4/7 anonim ***** válasza:
gyakorolj! előbb -utóbb majd ráérzel.
2015. máj. 1. 16:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Hol fogsz pontosan vezetni? Külföldön egy évig nem vezethetsz.

Ahogy előttem mondták, gyakorolj egyedül kevésbé forgalmas helyen.

2015. máj. 1. 18:07
 6/7 anonim ***** válasza:

1 hónapja vizsgáztam, 2 hete van jogosítványom, és tegnap a volt oktatómmal együtt ültem bele a kocsimba.

Csak javasolni tudom, hogy vegyél saját kocsival pótórát. Vezettem a 2 hétben már nélküle is, egyedül is, családtaggal is, de mégis rengeteget segített mind technikailag, mind önbizalomban, biztonságérzetben.

Azt gondolom, legközelebb már az ovisomat is bátran beültetem magam mögé.

2015. máj. 1. 20:34
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!

Megpróbálom legyőzni a félelmem,de amint a volán elé ülök rögtön nagyon felelőtlennek érzem magam,féltem a többi közlekedőt,az autót.

A családnak,akikhez megyek dolgozni 5 autójuk van,a legkisebb egy Passat,nekem azt kéne vezetnem.Voltam már párszor náluk,ebből egyszer vezettem(1 hetes jogosítvánnyal),hát életem egyik legrosszabb élménye volt...

Én a vizsgán is csak azért mentem át,mert már megtanultam,hogy melyik utcán mennyivel kell menni,hol vannak jó parkolók,hogy tudok mindent a lehető legkönnyebben megcsinálni,és én ezt nem nevezném vezetésnek,hiszen semmi önállóság nem volt benne. Osloban ezt nem tudom megtenni.

2015. máj. 2. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!