Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Pszichopata vagyok, vagy...

Pszichopata vagyok, vagy nincs lelkem?

Figyelt kérdés
Egy-kétszer már előfordult, hogy egy-két családtag beadta a kulcsot, köztük olyan is, aki nagyon közel állt hozzám. Nos, mindenkit lesújtott ez a tragédia kivéve engem, egyáltalán nem éreztem gyászt nem is sírtam, még sose sírtam mindig hideg vagyok mindenkivel szemben. Amikor belegondoltam, hogy mennyire nyugodt tudok maradni minden helyzetben és nem érzek semmit ezzel kapcsolatban nagyon megijedtem és azóta sem hagy nyugodni ez a gondolat. Megnéztem egy tucatnyi tragikus filmet drámát, de semmit se éreztem. Aztán elkezdtem gondolkodni, hogy mikor lettem ilyen hideg, és szerintem azzal lehet kapcsolatba, hogy 11-12 évesen beleestem egy árokban a temető mellett, amikor bújócskát játszottunk pár haverommal, aztán mikor magamhoz tértem valami megváltozott bennem, de nem tudnám megmondani, hogy mi. Erről viszont nem beszéltem soha senkinek. Nem tudom miért. Azóta, mintha kihalt volna belőlem az emberség. Mindent olyan könnyen veszek, hogy az már ijesztő, de más furcsaságok is történtek velem. Pár évvel ezelőtt volt egy autóbalesetem és beütöttem a fejem, és pár napig az egyik szemen vakító fényt láttam, aztán egyre jobban kezdett javulni a látásom, de nem teljesen, mert fura fényeket kezdtem látni az emberek körül, és tisztán kivehető árnyékokat. Egy idő után fájni szokott a fejem. Számtalanszor voltam kivizsgáláson, de semmi rendellenességet nem találtak nálam.
2015. dec. 30. 18:36
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Gyakran próbáltam előre tervezni, de az élet mindig beleszól a terveinkbe. Szerintem most kell élni nem a jövőben. Előre megtervezni az életet az nem élet. Vannak helyzetek szükségletek, amiket előre kell tervezni, de itt is gyakran beleszól az élet. Jól tudom milyen az életem, és megvagyok vele elégedve, én magammal nem vagyok kibékülve.
2015. dec. 31. 18:27
 32/38 Legoman ***** válasza:

Pedig anélkül nem teljes az élet, ha magaddal nem vagy megelégedve.

Fogadd el magad a hibáiddal együtt. :)

Nézz a tükörbe, vedd magad szemügyre, és dicsérd meg az előtted álló embert, emeld ki a jó tulajdonságait, és köszönd meg neki, hogy itt van neked, és hogy ez lehetsz. :)

Ha elfogadod magad, akkor egyben békét is kötsz magaddal.

Ha viszont valami ellen fordulsz, az értelemszerűen ellened fog fordulni.

2015. dec. 31. 19:13
 33/38 A kérdező kommentje:
Könnyű ezt mondani. Szerintem az emberek 90 százaléka nincs megelegedve önmagával. Nos, legalább nekem okom is van rá. Az egyik szememmel olyasmit láttok, ami elvileg nincs ott, más szóval állandóan hallucinálok. Megannyi diagnózison vagyok túl és az egyik ezt mondja a másik teljesen mást, de gyógymódot egyik sem tud mondani. Olyan diagnózisokat soroltnak fel nekem, amit még ki se tudok mondani. Fényeket láttok az emberek körül és árnyakat, olyan bizarr dolgokat, amiknek nem kéne ott lenniük, mintha két világ között lennék. Amikor pedig rohamom van a szemem bevérzik vörös lesz. Volt már olyan is, hogy kint voltam az állomáson szemkötővel sállal az arcomon kapucni rajtam, naná hogy azt hitte a rendőrség, hogy valami terrorista vagyok. Na, körülbelül ezt látom a tükörbe. Eléggé látványos amikor kék és piros szemem van, akkor például szemkötőt viselek, mert időben telik amíg kitisztul. Simán mehetnék egy horrorfilmben. És elég nehéz figyelmen kívül hagyni, amit látok, és nem akarom, hogy bolondnak nézzenek az emberek. Amellett hiányzik belőlem az emberség, ezt nem lehet elfogadni. Legtöbbször figyelmen kívül hagyom az emberek érzéseit és nem érzem a halál súlyát. Ha valaki ilyen könnyen túlteszi magát és teljesen eltudja nyomni a negatív érzéseket gyászt, halált annak nincs lelke.
2015. dec. 31. 22:30
 34/38 Legoman ***** válasza:

De lelked mindenképpen van, hisz akkor nem tudnád hova elnyomni ezeket az érzéseket.

A halál súlyát nem kell tragikusnak venni, mivel az illető, akkor a legboldogabb, sőt neki is könnyebb úgy távozni, ha nem sírnak utána, ugyanis lehet, hogy azért fog itt maradni a szelleme, mert nem akarja itt hagyni a szeretteit.

Tudom, hogy mondani könnyű, de én is átmentem azon, hogy nem tudtam eleinte elfogadni magam, és nagyon össze-vissza voltak az érzéseim, a hangulatom is hol rossz volt, hol nem, sokszor nem foglalkoztam én sem mások érzéseivel, és nem is érdekelt, hogy mit gondolnak rólam. Azt hittem mindig én is, hogy csúnya vagyok, mikor tükörbe néztem. Támadtam magam!

Egyszer a kezembe került egy könyv, amit egy könyvesboltban láttam. A vonzásról szólt, valamint arról, hogy legyünk hálásak mindenért, amit kapunk, és önmagunkért is mondjunk köszönetet. Ez a könyv megváltoztatta az életem. Belenéztem a tükörbe, és azt mondtam:

"Köszönöm, hogy ilyen szép arcom van. Köszönöm a két szép szemem, a szép testem, a szép arcom."

Hálás voltam magamért, és időről időre elfogadtam magam.

Megnőtt az önbizalmam, folyton jó kedvem van (és nem változik a hangulatom), és mikor belenézek a tükörbe, akkor mindig elmosolyodok, és örülök, hogy én, én lehetek. Az emberek se azt a régi bunkó embert látják bennem, sőt mintha az a korszak nem is lett volna. Megjavultak azok a testi hibáim, amik miatt csúnyának éreztem magam.

Nem lesz könnyű, de fel kell állnod, és a tükörbe kell nézned. Ne feledd:

Ha valamire rátámadsz, az értelemszerűen visszatámad!

Ezért nem szabad magadra rosszat mondani, mert akkor csak rosszabb lesz. Csak annyit tegyél, fogadd el magad. A többi jönni fog magától. :)

Ha érdekel a könyv címe, akkor azt is szívesen leírom, mert tényleg nagy segítség volt számomra is. :)

Én nem adhatom meg helyetted a kezdő lökést, mert írhatok ide bármit, ha semmit nem csinálsz, annak érdekében, hogy boldogabb légy. Neked kell felállnod most a székből, és szembesülnöd a hibáiddal, majd elfogadni őket, tudván, hogy ez a részed, és úgy ránézni, hogy milyen jól áll neked, megy a szemszínedhez (nem baj ha nem megy hozzá). Fogd úgy fel, ha mások megkérdezik, hogy mi van a másik szemeddel, akkor csak mondd el az igazat, és tedd hozzá, hogy:

"..., de viszont egész jól megy a szemszínemhez."

Utána mosolyodj el. :) Nem fog senki semmi rosszat gondolni rólad. Hidd el. :)

2015. dec. 31. 22:56
 35/38 A kérdező kommentje:
Éppen ezért nem fogadom el magam, mert csak magammal foglalkozok, és mindent könnyen veszek. Csak egy kis lökés kell, hogy átálljak a sötét oldalra. Egy horrorfilmben illő vagyok, de nem csak azért, mert pirosas a szemem, hanem a hidegségem miatt. Nem fogok a tükör előtt állni és hálát adni, hogy ilyen lettem. Másmilyen pedig nem tudok lenni, mert nem vagyok színész.
2016. jan. 1. 11:57
 36/38 Legoman ***** válasza:
Én sem vagyok színész, és mégis sikerült.
2016. jan. 1. 16:22
 37/38 anonim válasza:
Ezek a rohamok amiket felsoroltál az én szememben vérnyomászavarokra utalhatnak. Bár lehet hogy már tudod ha már ennyi vizsgálaton voltál.
2016. jan. 3. 16:36
 38/38 anonim válasza:
Én is hasonló vagyok mint te,nem ráz meg semmilyen halál (Még apámé se,pedig jóba voltunk) Nem sírok semmin STB Nem értem miért ijedtél meg vannak ilyen emberek is mint mi
2016. jan. 24. 04:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!