Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Pszichopata vagyok, vagy...

Pszichopata vagyok, vagy nincs lelkem?

Figyelt kérdés
Egy-kétszer már előfordult, hogy egy-két családtag beadta a kulcsot, köztük olyan is, aki nagyon közel állt hozzám. Nos, mindenkit lesújtott ez a tragédia kivéve engem, egyáltalán nem éreztem gyászt nem is sírtam, még sose sírtam mindig hideg vagyok mindenkivel szemben. Amikor belegondoltam, hogy mennyire nyugodt tudok maradni minden helyzetben és nem érzek semmit ezzel kapcsolatban nagyon megijedtem és azóta sem hagy nyugodni ez a gondolat. Megnéztem egy tucatnyi tragikus filmet drámát, de semmit se éreztem. Aztán elkezdtem gondolkodni, hogy mikor lettem ilyen hideg, és szerintem azzal lehet kapcsolatba, hogy 11-12 évesen beleestem egy árokban a temető mellett, amikor bújócskát játszottunk pár haverommal, aztán mikor magamhoz tértem valami megváltozott bennem, de nem tudnám megmondani, hogy mi. Erről viszont nem beszéltem soha senkinek. Nem tudom miért. Azóta, mintha kihalt volna belőlem az emberség. Mindent olyan könnyen veszek, hogy az már ijesztő, de más furcsaságok is történtek velem. Pár évvel ezelőtt volt egy autóbalesetem és beütöttem a fejem, és pár napig az egyik szemen vakító fényt láttam, aztán egyre jobban kezdett javulni a látásom, de nem teljesen, mert fura fényeket kezdtem látni az emberek körül, és tisztán kivehető árnyékokat. Egy idő után fájni szokott a fejem. Számtalanszor voltam kivizsgáláson, de semmi rendellenességet nem találtak nálam.
2015. dec. 30. 18:36
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

#10 Ezek szerint nem kizárt, hogy pszichopata is vagyok?

#9 Akkor mondjuk úgy, hogy nem tudok ilyesmiről.

Egyébként volt régen olyan is, hogy a suliban jól felhúztak és ültem a padban közben fájni kezdett a fejem, de nagyon mérges voltam, és nem csináltam semmit, csak ültem padban egyre fényesebbnek tűnt minden, aztán eleredt az orrom vére, közben a mellettem ülő társam mondta nekem, hogy a szemgolyóm teljesen bevérzett, jól vagyok? Majd elájultam, aztán a mentőben tértem magamhoz. De még egyszer sem sikerült az orvosoknak nyakon csípni ezt a roham akármicsodát. Van erre valami erre utaló betegség?

2015. dec. 30. 21:17
 12/38 anonim ***** válasza:

Nekem úgy tűnik te nagyon szeretnél antiszociális személyiségzavarban szenvedni. Különlegesnek akarod érezni magad vagy mi?

Pszichológus is, mi is elmondtuk neked, nincs semmi bajod.

2015. dec. 30. 21:26
 13/38 Legoman ***** válasza:

Akkor maradunk ott, hogy sérülés érte az agyad. Látatlanban nehezebb segíteni, mivel nem ismerlek, és egy kérdés, valamint a leírás alapján kell döntenünk.

Próbáld kontrollálni magad, hogy ne fájjon a fejed.

Kezdj el meditálni, és ürítsd ki a fejed minden gondolattól.

Próbálj meg ráhangolódni a lelkedre. Hangolódj rá, és érezd a lelked, hogy az te vagy. Engedd meg az élményeknek, érzéseknek, hogy átjárjanak. Még ha rossz élmények is. Ne csak nézd, hanem érezd is őket.

Nézz meg egy videót, filmet. Érezd át, hogy min megy végig a szereplő, de ne erőlködj, csak érezd.

Ezzel most arra akarok kilyukadni, hogy meg kell próbálnunk regenerálni a sérült területet, vagy a lelkedre rákapcsolódva érezd az érzelmeket.

Még ha regenerálni nem is sikerülne, de talán az agyban létre tudnánk hozni benned egy új érzelemközpontot. Vagyis megtanítjuk az agynak, hogy mi is az érzelem.

Megtanítjuk neki, hogy mi a boldogság, a gyász, a szomorúság, az adakozás, a szerelem, a csalódás, az öröm, a szeretet stb.

2015. dec. 30. 21:41
 14/38 A kérdező kommentje:
Természetesen nem akarnék az lenni, de félek tőle, hogy esetleg az vagyok és ezért nem érzek fájdalmat hosszútávon. Például 5 éve meghalt az unokatesóm mindenki sírt és gyászolt én vettem egy mély levegőt és megnyugodtam, aztán azon kaptam magam, hogy nem viselt meg különösebben a gyász, de még sírni se tudtam. Később visszamentem a temetőbe amikor senki sem volt ott, és amiért nem tudtam a sírni és gyorsan túltettem magamat rajta sírkőbe vertem a fejem. A rokonok közt sokan távoztak már az élők soraiból, de nekem csak annyi volt a válaszom, hogy "ha menni kell, akkor menni kell", vagy azt mondtam, hogy "örüljön, hogy eddig is élt" Normális ember ilyesmiket nem mond.
2015. dec. 30. 21:49
 15/38 Legoman ***** válasza:

Szerintem kezdek rájönni a dolgokra.

Ha hidegen hagy, akkor miért mentél el a temetőbe?

Volt benned mégis érzelem, és van is!

Rosszul esett, amiért nem sírtál érte, nemde? És sajnáltad a dolgot, ezért verted bele a fejed a sírkőbe, vagyis mintha azt mondtad volna:

"Hogy lehetek ennyire érzéketlen, hogy még az unokatesóm halála sem visel meg! Ez nem lehet!"

Majd visszakapcsoltál, és azt mondtad:

"ha menni kell, akkor menni kell"

Van benned érzelem, csak elnyomod őket valamiért.

Próbáltál már tőle bocsánatot kérni?

Tényleg szívből jövő bocsánatot. Vegyél egy szál virágot, és vidd ki a sírra, és kérj tőle bocsánatot. Ha valami olyat mondasz, ami tényleg olyan hogy érzéketlen, akkor csak kérj azért is bocsánatot.

Tudom, hogy nem lesz könnyű, de próbáld meg. Veszteni nem vesztesz vele, és lehet, hogy te is jobban leszel. :)

2015. dec. 30. 21:57
 16/38 A kérdező kommentje:
#13/#15 Sok filmet láttam, amin mások sírnak, vagy elérzékenyülnek, de én egyszer sem érzékenyültem el, inkább fárasztó volt és már csak a végét vártam. Ezt a rohamot nem lehet kiszámítani. Van mikor hónapokig nincsenek tünetek, van mikor hetente egyszer valamikor, és teljesen mindegy, hogy mérges vagyok vagy nyugodt vagyok, de ha eltakarom a szemem megszűnik a fejfájás. Az unokatesómtól bocsánatot kértem, de nem sokat segített rajtam, és gyakran vagyok a temetőben, mert valamiért ott vagyok a legnyugodtabb. 13 éves lehettem amikor volt egy kiskutyám kiszaladt és elcsapta egy kocsi. Odamentem felszedtem és arcrebbenés nélkül a kukába dobtam. Később megkérdezte a anyám hol van a kutya? Én azt mondtam neki, hogy bedobtam a kukába "volt kutya, nincs kutya!" láttam a szemében, hogy mennyire megdermedt, később visszagondoltam és megfagyott bennem a vér. Sok bizarr dolgot látok a jobb szemmel, amit nem kéne, hogy ott legyen, és gondolom nem hallucinálok egyfolytában, vagy igen?
2015. dec. 30. 22:30
 17/38 A kérdező kommentje:
#12 Ha nem lenne semmi bajom nem tennék fel ilyen kérdést. Nagy bajom van, amitől szívesen megszabadulnék. Ezért gondoltam, hogy nincs lelkem vagy lehet, hogy sérült, mert nincs bennem semmi emberi. Egy ember közel sem olyan, mint én vagyok. Sok ember megrémül azoktól, amire én ügyet sem vetek. Hallottam sok fórumon, hogy az érzelmeket a lélek táplálja. Mondjuk a lélek egy felhőtárhely, amire az agy kapcsolódik, de nekem sérült valamelyik agyterületem és nem tud csatlakozni rendesen, vagy lehet, hogy már akkor meghaltam csak a testem élte túl.
2015. dec. 30. 22:54
 18/38 anonim ***** válasza:
Nem vagyok pszichológus, szóval nem tudok kizárni semmit. A pszichés kórképek bonyolultak, és sokfélék, és sok ember szenved tőlük. Nem kizárt, hogy te is szenvedsz valamilyen pszichés betegségtől. Hogy ez pszichózis, vagy valami más, azt csak egy orvos tudná megmondani.
2015. dec. 31. 08:01
 19/38 A kérdező kommentje:
Simán lehet valamilyen pszichés betegségem, viszont pszichológushoz jártam, ő azt mondta, hogy csak zárkózott vagyok más elváltozást nem lát nálam. Ebben viszont nem vagyok biztos, mert félváron veszek mindent és könnyedén. Én egyébként egy kísérleti patkánynak számítok, számtalan kezelésen vizsgálaton vagyok túl, nem mintha tudnák mi van.:D
2015. dec. 31. 08:32
 20/38 Legoman ***** válasza:

Talán még azt tudom javasolni, hogy változtasd meg a stílusod.

Szóval ne úgy viselkedj, mint ahogy a kutyáddal is tetted, hanem ha meghal, akkor normálisan temesd el. Nem kell érzésnek lennie benned, csak tiszteld meg. :)

Azt akarom mondani, hogy válogasd meg a szavaid, hogy mit mondasz. Tudom, hogy hidegen hagy, hogy ki mit gondol rólad, de elfognak tőled távolodni, és elfogsz mindenkit veszteni, aki szeret téged, és segít neked a környezetedben.

A stíluson tudsz változtatni, még ha nehezedre is esik, de próbáld meg. :)

A kimondott szót követi a tett, ha nincs tett, akkor hazugság.

2015. dec. 31. 09:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!