Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Tulajdonképpen a Hipnózis is...

Tulajdonképpen a Hipnózis is olyan mint a Pszichoterápia?

Figyelt kérdés
Ahogy utána olvastam és leszűrtem, a Hipnózis is olyan mint a Pszichoterápia, hogy az ember fejébe elültet szavakat ? mondjuk itt hipnózisnál a tudattalanba , így mintha természetes lenne és afelé terelne ? Csak annyi különbséggel hogy itt nincs tudatába az ember mikor csinálják ? úgy működik ha én mondjuk összeírok egy listát gondolatokról, érzésekről hogy mit szeretnék, azt elülteti a fejembe ? Az számíthat hogy ki és hogy csinálja ?
2015. okt. 17. 17:18
 1/2 anonim ***** válasza:
Incepciót akarsz? Akkor hívj egy extraktort!
2015. okt. 17. 17:30
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A hipnózis a pszichoterápia egyik eszköze. Alapvetően problémafeltárásra használják, de bizonyos kóros sémákat lehet vele kezelni is. Viszont van pár tévhit, amit érdemes tisztázni:

-A hipnózissal nem lehet olyasmit elérni, ami az páciens alapvető személyiségébe ütközik. Nem lesz öngyilkos, sem sorozatgyilkos, és nem fog hülyét csinálni magából, csak ha ez nem ütközik az akaratával.

-A hatása nem végérvényes. Hiába táplálnak a tudatalattidba valamit, amiről utasítást adnak, hogy csak adott időpontban emlékezhetsz rá, ha a szuggesztió hatása elmúlik, nagy eséllyel az emlék is felmerül. Egyszerűen csak mert nincs ami elnyomja.

-Az ember csak akkor veszíti el a tudatosságát hipnózisban, ha nagyon mélyre vezetik, és a páciens nagyon gyenge akaratilag. Az is fontos, ki a hipnotizőr. Ha nem bízik a páciens a hipnotizőrben, nem, vagy csak felszínesen lehet hipnotizálni.

-A hipnózis orvosi, és pszichológusi praxisban engedélyezett. Manapság nem tanítják fűnek fának, így ha listát írsz, akkor se fogja senki elültetni azokat a fejedben. Ez terápia, nem bűvészshow. Az a XIX. századra volt jellemző.

2015. okt. 17. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!