Mintha már egyszer megtörtént volna veled.
Össze szokták keverni a jövőbe látó álommal.
Nagyon egyszerű élettani oka van.
Az agyba néha az egyik szemből pár ezredmásodperccel hamarabb érkezik meg a látott kép mint a másik szemből, ez összezavarja a rövidtávú memóriát.
hello.
Eredetileg a dejavu az az érzet, amikor úgy érzed egy jelenetről, hogy mintha már megtörtént volna pont úgy, de konkrét bizonyosságod, vagyis emléked nincsen.
Innentől kezdve viszont a második válaszoló kommentje halványan racionális csak, mivel a jelenetben, amiről úgy hiszed mintha már megtörtént volna, nem csak kép van, hanem hang is, szag is, tapintat is, és még akár íz is. Szóval a "szemből egy picit később jön az infó" elmélet megbukott, hiszen akkor a fülből, orrból, bőrről és nyelvről is késve kéne, és nem lett józanul végiggondolva, ami nem azt jelenti, hogy a második válaszoló buta lenne, bizonyára nem gondolt bele korrektül, amikor találkozott ezzel az "élettani" elmélettel. Elnézést is kérek tőle, nem őt akartam minősíteni, csak azt korrigálni, amit kijelentett.
a választ megkaptad a dejavu érzetre, hogy mi is. úgy sejtem a miértre is tudni akarod, ezért leírom.
Eredetileg, amit a kvantumfizika is alátámaszt, annak ami létezik, van egy ömlesztett(fizikailag, térben és időben nem elválasztott) állapota is, amiből végső soron megjelenik az "anyag", amit az emberi elme megtapasztal. Mivel az emberi elme kapcsolatban van az ömlesztett állapottal(azt most nem írom le miért) ugyanúgy, ezért megeshet, hogy egyfelől megél egy jelenetet szokásos módon, ugye hétköznapilag megtapasztalva, térben és időben, de ez a tapasztalási időtartam közepette megéli azt abból a bizonyos ömlesztett állapotból is, fizikai megjelenéstől függetlenül természetesen, és ezért érzi úgy, mintha már megtörtént volna.
üdv
27/F
LastOne.Left
: ) Köszi a válaszokat! Főképp a 27 éves srác válasza
tetszett a legjobban, nagyon szimpatikus és rokonszenves
vagy, nem a magas lóról mondtad, ahogy előfordul egyes
embereknél, hanem normálisan elmondtad ezeket, külön
köszönet Érte! ;) Nyugi, utolsó válaszoló, tudom, hogy
nem betegség! : D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!