Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi van ha nincsen tényleg a...

Mi van ha nincsen tényleg a halál után semmi? Egyszóval lekapcsolják a villanyt :S

Figyelt kérdés
Pedig kell lennie valaminek nem akarom elhinni, hogy nincsen, ti hogy vélekedtek erről?
2015. aug. 26. 00:14
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:
Fiú vagyok :D
2015. aug. 26. 13:31
 22/48 A kérdező kommentje:
Jaaa azt hittem, hogy nekem irtad, hogy kislány xD mindegy még reggel van nálam
2015. aug. 26. 13:33
 23/48 anonim ***** válasza:
60%

Duenna

"Millió ember, akik átélnek halálközeli élményt, arról számolnak be, hogy a lélek öröké él."

A millió ember valószínűleg túlzás. Egyrészt ennyi embernek nem volt halálközeli élménye, másrészt egy részük mást tapasztalt, mint a sablon. Érdekes lenne megvizsgálni, hogy mit tapasztalnak anélkül, ha nem tudják "mit kell tapasztalni", mi az elvárás, vagy esetleg még nem látták magukat, tükörképüket (de ezt valószínűleg nem lehet megvalósítani emberi mivoltunk miatt).

A kijelentés, hogy a lélek örökké él, nem igaz. Egy élményből nem lehet levonni ezt.

"Millió ember, akiket hipnózisban visszavisznek előző életükbe, arról számolnak be, hogy a lélek örökké él."

Megint gondok a számmal. Valamint abból, hogy látnak valamit, ami talán létezett, nem következik, hogy az előző életük lenne az. Állíthatják, hogy még nem látták soha (pl épületet, személyt), de ettől még tévedhetnek, mert esetleg elfelejtették. Azt is tudjuk, hogy az agy sok külső információt megjegyez anélkül, hogy tudatosulna bennünk.

Ismét egy rossz következtetés, ha még létezne is előző élet, abból sem lehet következtetni az örök életű lélekre. Hogy hasonlatot is mondjak (biztos szeretni fogod): az életek talán olyanok, mint a napok az életedben, sok van, sokszor felébredsz, de nem tart örökké.

"Ennyi millió és millió ember nem hallucinálhat, nem hazudhat, nem beszélhet félre."

Ismét a szám. De, hallucinálhatnak, az agy nem jut oxigénhez, mivel megáll a szív. De, az emberek hazudnak, a hírnév miatt, hogy könyvet írjanak róluk, hogy eladják a könyvüket. Ezo tv szerinted mi? A hazugsággal keresnek pénzt, ez a munkájuk. De, félrebeszélhet, lásd hallucináció.

"Inkább te vagy az, aki nem akarja tudomásul venni a vaskos tényeket!"

Messze van a tényektől. Ráadásul még a következtetések sem megalapozottak (lásd örök életű lélek).

Alagút végén lévő fényt sem látnak az emberek sötét szobában, csak akkor, ha kiégeti a szemüket a műtőlámpa vagy a Nap.

Az ausztrál-utazás is lehet hallucináció. Ilyenkor csak egy lebegő szempár a szemlélő, még a lélektestét sem látja. az, hog kívülről átja magát, még nem szükségszerű, hogy kilép a testéből, lehet "mort imminente" optikai csalódás. Egyáltalán hogy jut eszébe bárkinek is az, hogyha kívülről látja a testét, akkor van lelke? Vagy hogy mindez nem szűnik meg a halállal? Utolsó sorban, hogy örökké fog élni? Hiszen még meg sem halt.

2015. aug. 26. 13:40
 24/48 Amarok Tonrar ***** válasza:
Maga a halál csak egy morális probléma. Hogy mi van azon túl (vagy mi nincs), azon sokat lehetne vitázni, csak nem érdemes, mivel egyik oldal sem tud bizonyítékokat felmutatni. De ha van itt valaki, aki a napokban halt meg, de még tud írni, nyugodtan cáfoljon meg, és mesélje el. Ami biztos, hogy a halál pillanatában szembesülünk azzal, amitől esetleg félünk. Ez általában két dolog lehet. Vagy az, hogy ennyi volt és megszűnünk, többé nem tehetünk semmit, elveszítünk minden lehetőséget (ez nagyon kényelmes opció, ahogy az egyik kommentelő írta is), vagy az, hogy most szembe kell néznem a tetteimmel (ebben minden hitrendszer egyetért, a halál után kerülünk valahova érdemeink szerint, reinkarnáció esetén pedig a tetteink megszabják a következő élet minőségét). Pontosan ezért a halált, mint tényt, el kell fogadni, félni tőle vagy vágyni rá értelmetlen. Ami számít, hogy előtte mit csináltál. Megtetted-e mindazt amit akartál, hasznos életet éltél, vagy eltékozoltad. Ez a végén eszedbe fog jutni, de akkor már nincs mit tenni. Szerintem ne aggódj ezen, kérdező, csak figyelj arra, hogy úgy élj, hogy az helyes és hasznos legyen, ne kelljen megbánnod semmit.
2015. aug. 26. 13:52
 25/48 anonim ***** válasza:
23%

"Điablo! Mi van akkor, ha tévedsz?"

Akkor meghívlak két deci kólára. :D

-több a valóság attól, mint amit képesek vagyunk érzékszerveinkkel érzékelni?"

Ezzel szerintem sokan tisztában vagyunk, de árulj már el valamit. Mégis hogyan látsz olyasmit, amit nem tudsz érzékelni az érzékszerveddel?

"Mivel tudod bizonyítani az állításaid?"

Mármint mit kéne bizonyítani? Neked kéne bizonyítani, hogy legyen mihez viszonyítani. Persze ezeket bizonyítékokkal kísérletekkel hiteles adatokkal kéne alátámasztani, máskülönben messziről jött ember vagy.

"Mi az oka, amiért ennyire tagadod a tágabb létformákat?"

Nem tagadok semmit, mivel nincs mit tagadjak. Most is ezzel a léttformával jössz. Tudod mi az a létforma?

[link]

"Be tudod bizonyítani, hogy az anyagi lét után nincs semmi?"

Te be tudod bizonyítani, hogy a anyagi lét után van valami? Várom értelmes válaszaid. :D

Duenna!

"Hallottál már az asztrál-utazásról?"

Hallottam, de nem vettem komolyan.

"Hallottál már arról, amikor a fizikai testből kilép az asztráltest, vagyis a szellem (a lélek)? Márpedig ez bizonyított tény, hogy millió ember, aki mélymeditációt alkalmaz magán, az -gyakorlások sorozata után- asztrálteste kiléphet a fizikai testéből."

Te hallottál már arról, hogy ha bizonyított alátámasztott tényekről lenne szó már rég nem erről beszélnénk? Számomra az az elképesztő, hogy érzekszervek nélkül látnak, hallanak és éreznek azok az emberek, akik képesek az asztrális utazásra + képesek kilépni a saját testükből. :D

"Millió ember, akiket hipnózisban visszavisznek előző életükbe, arról számolnak be, hogy a lélek örökké él."

Ez nem bizonyíték semmire. Akik hinni akarnak valamiben nem fogják maguk alatt vágni a fát azzal, hogy mást állítanak. A hipotézis soha nem fogja alátámasztani az előző életet, mert azok lehetnek kósza gondolatok, tudatalatti fantázia vagy bármi más. De én ebben a hipotézisban is szkeptikus vagyok. És ezekkel a youtube videókkal semmit nem fogsz bizonyítani. Édes vagy, de inkább hallgass egy kis zenét, és ne nézz annyi marhaságot karikás lesz a szemed. :D [link]

2015. aug. 26. 14:56
 26/48 Duenna ***** válasza:
29%
Szkeptikusok! Állandóan azt hozzátok fel, hogy nincs bizonyíték, nincs bizonyíték, vagy egy fő valaki mondott valamit, de az nem bizonyíték! Annyira elvakultak vagytok, hogy nem is vagytok hajlandók tanulmányozni a több százezer bizonyítékot! Ez nem tudás, ez a tudás és az intelligencia szembeköpése, amikor görcsösen ragaszkodtok a saját vakhit elmebajotokhoz!
2015. aug. 26. 16:08
 27/48 Duenna ***** válasza:
7%

20-as, 23-as, 25-ös!

Arra nem vagytok hajlandók, hogy megnézzetek olyan videót, aki szembesült a halállal! Akkor ti miről beszéltek?! Ha én matematikából nem ismerem a deriválást, akkor én görcsösen ragaszkodjak ahhoz, hogy ilyen kifejzés és matematikai egyenlet nincs is?! Mert ti ezt teszitek!

Magyar halálközeli élmények:

Csillogás 1.rész

https://www.youtube.com/watch?v=ZzMVyzoObpg&list=PLaTh6scaeW..

Csillogás 2.rész

https://www.youtube.com/watch?v=UPaaKuSBvnE&list=PLaTh6scaeW..

Halálközeli élmény

https://www.youtube.com/watch?v=NRRdVK0GY3M

halálközeli élmény - kárhozat? / 1. rész

https://www.youtube.com/watch?v=O9iJ5ZVpkTs

halálközeli élmény - kárhozat? / 2. rész

https://www.youtube.com/watch?v=bRZ-SbueXQQ

Sárkányok hozták vissza a halálból Hujber Ferit

https://www.youtube.com/watch?v=szRJAUo6kJo

2015. aug. 26. 16:25
 28/48 anonim ***** válasza:
73%
Van a halál után valami. Nem is kevés...
2015. aug. 26. 16:38
 29/48 anonim ***** válasza:
8%

"görcsösen ragaszkodtok a saját vakhit elmebajotokhoz!"

Ezzel mindent elmondtál magadról.

Ehhez mit szóltok szkeptikusok? Itt vannak a bizonyítékok. LMFAO azonosítatatlan nem repülő sztár: [link]

Lélekvándorlás Coronitával: [link]

Brazil szellem létezése: [link]

Újjászületés bikiniben: [link] Ennyi vagy! Lepontozni pedig én is tudok, várj egy kicsit. :D

2015. aug. 26. 16:43
 30/48 anonim válasza:
Nem tudom,van-e a halál után valami,de ha van,nem lehet rossz,mert még senki nem jött vissza panaszkodni. :)
2015. aug. 26. 16:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!