Mit gondoltok a halál utáni létezésről?
nem feltétlen gondolok itt arra hogy van Isten és hogy megyünk a Mennyországba, stb. megszokott duma hanem arra hogy mit gondoltok az egyes tudományosan bebizonyított tényről a kvantumfizikában, hogy mi lesz a tudatunkkal, a lényünkkel esetleg a lélekkel ha nevezhető így, miután a test meghalt
több helyen olvastam hogy haltak már meg emberek kis ideig, a legtöbb esemény ami történt az emberekkel hasonló és majdnem hogy ugyanaz: békesség érzet, fény az alagút végén, meglátogatta őt a családja stb.
mások látták a szoba sarkában ahogy újraélesztették őket, valaki észre se vette az egészet, valaki látta az alagutat viszont szerinte egy lámpa oltás, sima kimúlás az egész.
nem lehetséges hogy ezekért a beszámolókért és álomszerű érzésekért mind az agy a felelős és igazából egy mély álomba esünk amit meg sem érzünk, észre sem veszünk, mint egy álmatlan alvás lenne az egész?
"Látod magadat felülről, kb. másfél-két méter távolságból. Melyik szerv jeleit kapja az agy ebben az esetben?"
Pontosan nem tudom, de nem is akarok belemenni. annak ellenére, hogy van pár elméletem.
"Nem bizonyíték a halál utáni életre, de arra igen, hogy a tudat (legalábbis az észlelés pillanatában) aligha lehet az agy terméke."
A tudat önmagában nem létezik. Ez nyilván, csak számodra lehet bizonyíték. Egyébként érzékszervek nélkül hogyan látnád és hallanád magad? Látom szeretsz a semmivel példálózni. Találj ki megint valamit, ami irracionális.
Duenna te pedig ne fárassz engem folyton. Élj csak tovább a kis világodban
"Tényleg, most menjünk bele a fizikába, mert te nem érted, és nem is akarod megérteni a fizika törvényeit? Ám legyen."
Hát ez cuki :D
33-as Ozmium42!
Ja, cuki vagy, hogy nem érted! :)
"Pontosan nem tudom, de nem is akarok belemenni. annak ellenére, hogy van pár elméletem."
Kár. Pedig érdekelnek az elméleteid. Komolyan.
"Egyébként érzékszervek nélkül hogyan látnád és hallanád magad? Látom szeretsz a semmivel példálózni. Találj ki megint valamit, ami irracionális."
Ne terelj. Nem én találtam ki ezeket, megfigyelt, dokumentált esetekről van szó. Én sem tudom, hogy a materializmus adta kereteken belül ez hogyan volna lehetséges. Ha pedig nem az, akkor talán az elmélettel van baj.
"a lélek ugyanolyan hullámjelenség mint a fény, hiszen a lélek valóban egy fényjelenség, csak rendkívül magas frekvencián létezik, amit szabad szemmel már nem látsz."
Na ez a banális tévedés! Mert a lélek energia nem csak a fény, hanem minden energia együtt! A fizikális világunk csak azért létezik, mert energiákra szakosodott érzékszerveink vannak! A test a léleknek az a része amit érzékszerveinkkel érzékelni tudunk!
köszönöm a hozzászólásokat, viszont én szkeptikus vagyok és semmilyen fenti hatalmat nem tudok még csak elképzelni sem, nem hogy hinni benne, de hinni sincs okom, mert nem érzékeltem soha életemben a jelenlétét, itt gondolok Istenre.
Azt, hogy ő most létezik-e vagy sem, ne itt vitassuk meg, én a tudományos tényekre vagyok kiváncsi amit perfekt módon leírtatok nekem
De egyébként ezt közöltem a legelején is....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!