Csak én nem értem ezt az egészet istennel kapcsolatban? (többi lent)
Megmagyarázom
Kedves kérdező mielőtt leminősíted a Bibliát Harry Potter könyvé (ami nagy bunkóság, bocs de ez az) azelőtt tájékozódj.
Ahogy az előzők írták a Bibliát nem kell szó szerint értelmezni.
Nálunk ezt sokkal okosabb emberek értelmezik. (nem egyszerű gyakoris válaszírók akik mindennél okosabbnak hiszik magukat).
Tehát egyszerűen válaszolva:
Ami nekünk sok ezer évet jelent az Istennek hét napot. Ennyire egyszerű.
A lényeg, hogy ne szó szerint és saját tudásoddal értelmezi a Bibliát.
Ha nem világos valami kérj segítséget, lehetőleg egy baráttal aki tudja miről van szó.
A Bibliában sok furcsaság van.
oké, akkor kedves okoskodók:
miért ír az univerzum, a világmindenség, meg minden megteremtője, mindenható, mindentudó ura egy olyan könyvet, amit 10 emberből 9 máshogy tud értelmezni? Ha olyan fontos neki, hogy mindenki őt imádja, akkor mégis miért nem küld egyértelmű üzeneteket? Vagy: miért nem írja oda, hogy nem kell szó szerint értelmezni? Vagy, miért nem használ olyan metaforákat, amikről egyértelmű, hogy metaforák (mint a versekben pl).? Vagy miért léteznek más vallások hasonlóan meggyőző könyvekkel (Tóra, Korán stb.)? De nem ez az egyetlen probléma a Bibilában, hogy hová tűntek az évmilliók, van egy rakás érdekesség még ezen kívül is....
#27-es
Az idézetek amit belinkeltél elolvastam nem mutat semmit!
Miért?
Mivel egy Bibliai szöveg úgy értelmezhető ha elolvassuk a teljes szakaszt szóról szóra (és nem értelmezzük szó szerint, ezek átvitt értelemben vannak).
Pont ezt kéne megérteni ha kiragadunk egy sort (idézet) a Bibliából és egy másikat akkor találunk ellentmondás, ha nem olvassuk végig a teljes részt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!