Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Csak én nem értem ezt az...

Csak én nem értem ezt az egészet istennel kapcsolatban? (többi lent)

Figyelt kérdés
Azt mondják hogy isten teremtette meg 7 napon belül a világot...... növény, víz, égbolt, emberek, állatok stb.: DE AKKOR AZT HOGY A FRANCBA MAGYARÁZZÁK MEG, HOGY A NÖVÉNYEK ÉS AZ EMBEREK TEREMTÉSE KÖZÖTT 500 MILLIÓ ÉV KÜLÖNBSÉG VAN? ÉS HA AZT MONDJÁK HOGY ÁDÁM ÉS ÉVA AZ ELSŐ EMBEREK KB 3761 KR.E AKKOR HOGY LEHET HOGY MEZOPOTÁMIÁBA MÁR 8 EZER ÉVES FELJEGYZÉSEK IS VANNAK? Itt már bukik ez az egész....
2015. aug. 9. 13:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
A példa és az átvitt értelem nem összekeverendő. És mellesleg bizony az írott szövegeknek az a szépségük, hogy ahány ember, annyiféle értelmezés.
2015. aug. 9. 15:19
 22/31 anonim válasza:
Ugyanmar hany ezer eve irodott.... Az emberek akkor elhittek szorol szora betartottak mert feltek mert csak ez az egy ut es magyarazat volt. Ma tagabb a latokorunk tudasunk is szelesebb ... Nem vehetjuk szo szerint nem is tudjuk betartani es akkor is vallasosak vagyunk attol meg
2015. aug. 9. 16:01
 23/31 anonim ***** válasza:
Ez a nagy kérdés a Bibliánál, hogy ha minden oldala isteni gondviseléssel íródott, akkor hogyan egyeztethetőek ezzel össze bizonyos tények, tapasztalatok.
2015. aug. 9. 17:20
 24/31 anonim ***** válasza:
lehet hogy a biblia egy kódolt szöveg nem ?
2015. aug. 9. 18:35
 25/31 anonim ***** válasza:

Megmagyarázom

Kedves kérdező mielőtt leminősíted a Bibliát Harry Potter könyvé (ami nagy bunkóság, bocs de ez az) azelőtt tájékozódj.

Ahogy az előzők írták a Bibliát nem kell szó szerint értelmezni.

Nálunk ezt sokkal okosabb emberek értelmezik. (nem egyszerű gyakoris válaszírók akik mindennél okosabbnak hiszik magukat).

Tehát egyszerűen válaszolva:

Ami nekünk sok ezer évet jelent az Istennek hét napot. Ennyire egyszerű.

A lényeg, hogy ne szó szerint és saját tudásoddal értelmezi a Bibliát.

Ha nem világos valami kérj segítséget, lehetőleg egy baráttal aki tudja miről van szó.

A Bibliában sok furcsaság van.

2015. aug. 9. 18:48
 26/31 anonim ***** válasza:
Szerintem meg inkább maradj Harry Potter-nél. Jobb lesz az úgy. :)
2015. aug. 9. 20:47
 27/31 anonim ***** válasza:

oké, akkor kedves okoskodók:

miért ír az univerzum, a világmindenség, meg minden megteremtője, mindenható, mindentudó ura egy olyan könyvet, amit 10 emberből 9 máshogy tud értelmezni? Ha olyan fontos neki, hogy mindenki őt imádja, akkor mégis miért nem küld egyértelmű üzeneteket? Vagy: miért nem írja oda, hogy nem kell szó szerint értelmezni? Vagy, miért nem használ olyan metaforákat, amikről egyértelmű, hogy metaforák (mint a versekben pl).? Vagy miért léteznek más vallások hasonlóan meggyőző könyvekkel (Tóra, Korán stb.)? De nem ez az egyetlen probléma a Bibilában, hogy hová tűntek az évmilliók, van egy rakás érdekesség még ezen kívül is....

[link]

[link]

2015. aug. 10. 17:03
 28/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm 27-es, végre valaki megérti!
2015. aug. 10. 17:12
 29/31 anonim ***** válasza:

#27-es

Az idézetek amit belinkeltél elolvastam nem mutat semmit!

Miért?

Mivel egy Bibliai szöveg úgy értelmezhető ha elolvassuk a teljes szakaszt szóról szóra (és nem értelmezzük szó szerint, ezek átvitt értelemben vannak).

Pont ezt kéne megérteni ha kiragadunk egy sort (idézet) a Bibliából és egy másikat akkor találunk ellentmondás, ha nem olvassuk végig a teljes részt.

2015. aug. 12. 08:40
 30/31 anonim válasza:
NEM ISTEN IRTA A BIBLIAT....nem o irta le ezeket se Jezus.. muveletlenek
2015. aug. 12. 22:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!