Csak én nem értem ezt az egészet istennel kapcsolatban? (többi lent)
Lehet hogy Ádám és Éva volt az első Homo Sapiens. XD
Egyépként nem tom, csak azért írok hogy lássam mit írnak a többiek. :)
1.Ne ordíts, kedves Alien.
2.Naponta két ilyen kérdés érkezik, egy kicsit elfáradtunk a magyarázatban.
3. A vallástörténészek, teológusok nem idióták, és számolni is tudnak, semmi sem bukik, főleg nem az "egész".
4. Meg kellene kísérelni egy nem tudományos, hanem szent vagy művészi szöveget nem tudományos elemzéssel olvasni. Akkor a válaszok maguktól adódnak ezekre a "na most elkaptunk " nem most lebuktatok hívők" típusú kérdésekre.
Fordítva talán jobban megérthető: egy atomfizikai értekezéshez nem szövegegzegézis (a gör. ekszégeiszthai, 'elbeszél, értelmez' szóból: magyarázat, értelmezés) és műalkotás elemzéssel fordulunk, hanem a tudományos nyelvezetet megpróbáljuk értőn olvasni.
Egy szent szöveggel ezt nem lehet, más.
"A líra logika, de nem tudomány" - mondja József Attila
A könnyebb megértésért vegyünk egy verset:
"Góg és Magóg fia vagyok én,
Hiába döngetek kaput, falat
S mégis megkérdem tőletek:
Szabad-e sírni a Kárpátok alatt?
Verecke híres útján jöttem én,
Fülembe még ősmagyar dal rivall,
Szabad-e Dévénynél betörnöm
Új időknek új dalaival?
Fülembe forró ólmot öntsetek,"
nana! lebuktál Ady - honnan tudod, kinek a fia vagy, olyan messziről nincsenek bizonyítékaid.
Mit döngetsz? későn jöttél és nincs kapukulcsod? Sírjál persze, mindegy hogy hol. Ha betörsz, elkapnak a rendőrök, Dévénynél is.
Na itt a végső lebukás, forró ólmot? hát ez teljes biológiai imposszibilitás, azonnal meghalnál, nem énekelgetnél
stb.stb., ez egy példa, ha nem megfelelő módszerekkel próbálunk megérteni egy szöveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!