Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Csak én nem értem ezt az...

Csak én nem értem ezt az egészet istennel kapcsolatban? (többi lent)

Figyelt kérdés
Azt mondják hogy isten teremtette meg 7 napon belül a világot...... növény, víz, égbolt, emberek, állatok stb.: DE AKKOR AZT HOGY A FRANCBA MAGYARÁZZÁK MEG, HOGY A NÖVÉNYEK ÉS AZ EMBEREK TEREMTÉSE KÖZÖTT 500 MILLIÓ ÉV KÜLÖNBSÉG VAN? ÉS HA AZT MONDJÁK HOGY ÁDÁM ÉS ÉVA AZ ELSŐ EMBEREK KB 3761 KR.E AKKOR HOGY LEHET HOGY MEZOPOTÁMIÁBA MÁR 8 EZER ÉVES FELJEGYZÉSEK IS VANNAK? Itt már bukik ez az egész....
2015. aug. 9. 13:14
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
*ELSŐ ÉRTELMES EMBEREK (Homo Sapiens)
2015. aug. 9. 13:18
 2/31 anonim válasza:
0%

Lehet hogy Ádám és Éva volt az első Homo Sapiens. XD

Egyépként nem tom, csak azért írok hogy lássam mit írnak a többiek. :)

2015. aug. 9. 13:43
 3/31 A kérdező kommentje:
Azért írtam ezotériába, mert ha vallásba írtam volna ott leszólt volna asok istenhívő......
 4/31 anonim ***** válasza:
0%
Vallásiak gondolom azzal magyarázzák, hogy eltelt valamennyi idő a "paradicsomban". Szerintem is az egész hülyeség, csak azért találták ki, hogy a halál utána ne a semmi legyen, s ne féljenek meghalni az emberek.
 5/31 A kérdező kommentje:
Én azt nem értem, hogy ennyien látják hogy milyen rossz világot élünk.... az iszlámok is ezért háborúznak a vallás miatt, és ennek ellenére is ennyi istenhívő van. (jó, én is vallásos vagyok, de amennyi minden történt életem során, az egész egy viccé vált)
2015. aug. 9. 13:46
 6/31 anonim ***** válasza:

1.Ne ordíts, kedves Alien.

2.Naponta két ilyen kérdés érkezik, egy kicsit elfáradtunk a magyarázatban.

3. A vallástörténészek, teológusok nem idióták, és számolni is tudnak, semmi sem bukik, főleg nem az "egész".

4. Meg kellene kísérelni egy nem tudományos, hanem szent vagy művészi szöveget nem tudományos elemzéssel olvasni. Akkor a válaszok maguktól adódnak ezekre a "na most elkaptunk " nem most lebuktatok hívők" típusú kérdésekre.

Fordítva talán jobban megérthető: egy atomfizikai értekezéshez nem szövegegzegézis (a gör. ekszégeiszthai, 'elbeszél, értelmez' szóból: magyarázat, értelmezés) és műalkotás elemzéssel fordulunk, hanem a tudományos nyelvezetet megpróbáljuk értőn olvasni.

Egy szent szöveggel ezt nem lehet, más.

"A líra logika, de nem tudomány" - mondja József Attila

A könnyebb megértésért vegyünk egy verset:

[link]

"Góg és Magóg fia vagyok én,

Hiába döngetek kaput, falat

S mégis megkérdem tőletek:

Szabad-e sírni a Kárpátok alatt?

Verecke híres útján jöttem én,

Fülembe még ősmagyar dal rivall,

Szabad-e Dévénynél betörnöm

Új időknek új dalaival?

Fülembe forró ólmot öntsetek,"

nana! lebuktál Ady - honnan tudod, kinek a fia vagy, olyan messziről nincsenek bizonyítékaid.

Mit döngetsz? későn jöttél és nincs kapukulcsod? Sírjál persze, mindegy hogy hol. Ha betörsz, elkapnak a rendőrök, Dévénynél is.

Na itt a végső lebukás, forró ólmot? hát ez teljes biológiai imposszibilitás, azonnal meghalnál, nem énekelgetnél

stb.stb., ez egy példa, ha nem megfelelő módszerekkel próbálunk megérteni egy szöveget.

2015. aug. 9. 13:51
 7/31 A kérdező kommentje:
És most megmondanád nekem, hogy ennek mi köze van ehhez a vershez?
2015. aug. 9. 14:00
 8/31 anonim válasza:
78%
Figyelj. A Bibliát, a bibliai történeteket nem NEM NEM SZÓ SZERINT KELL ÉRTELMEZNI! Ezek tanulságos történetek! Katolikus iskolába jártam, az egyetemen bioszos vagyok. A kettő osszefer. A papok meg mindenki tudja hogy ezek kitalalt tanulsagos tortenetek. ne szo szerint ertelmezd! Ertelmezd mondjuk ugy..: Isten megteremtette a világot mondjuk ő csinálta az ősbummot... A többi a termeszet dolga. Semmi nem bukik itt. A biblia egy könyv tele mesékkel... A tanulsag a fontos
2015. aug. 9. 14:09
 9/31 anonim ***** válasza:
Ezért nem szabad vallásosaknak nézni a Discoveryt!
2015. aug. 9. 14:13
 10/31 A kérdező kommentje:
A biblia egy olyan könyv mint a Harry Potter.....
2015. aug. 9. 14:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!