Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Csak én nem értem ezt az...

Csak én nem értem ezt az egészet istennel kapcsolatban? (többi lent)

Figyelt kérdés
Azt mondják hogy isten teremtette meg 7 napon belül a világot...... növény, víz, égbolt, emberek, állatok stb.: DE AKKOR AZT HOGY A FRANCBA MAGYARÁZZÁK MEG, HOGY A NÖVÉNYEK ÉS AZ EMBEREK TEREMTÉSE KÖZÖTT 500 MILLIÓ ÉV KÜLÖNBSÉG VAN? ÉS HA AZT MONDJÁK HOGY ÁDÁM ÉS ÉVA AZ ELSŐ EMBEREK KB 3761 KR.E AKKOR HOGY LEHET HOGY MEZOPOTÁMIÁBA MÁR 8 EZER ÉVES FELJEGYZÉSEK IS VANNAK? Itt már bukik ez az egész....
2015. aug. 9. 13:14
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
9-es: soha az életemben nem néztem discovery-t nem tudom miről beszélsz. magamtól jöttem erre rá!
2015. aug. 9. 14:17
 12/31 anonim ***** válasza:
64%

próbáld meg megérteni: a példában egy verset nem megfelelő értelmezéssel olvastam. Ugyanezt teszed, amikor egy szentszöveget tudományosan akarsz olvasni. Az eredmény: nem érted meg.

"A biblia egy olyan könyv mint a Harry Potter...."

Ja,ha ilyen szinten állsz, akkor bocs, nem szóltam. Viszontlátásra.

2015. aug. 9. 14:17
 13/31 A kérdező kommentje:
A bibliának még csak nem is tudják hogy ki a hivatalos írója..........
2015. aug. 9. 14:20
 14/31 anonim ***** válasza:
0%

13.

A biblia csak szent eledel amiből lakmározhatnak a vallásosak. Fele mese, másik fele hülyeség.

2015. aug. 9. 14:21
 15/31 anonim ***** válasza:
Tényleg nem szó szerint kell értelmezni, de sajnos sokan (több millióan) ezt teszik és erre építik fel az életüket.
2015. aug. 9. 14:25
 16/31 anonim ***** válasza:
64%
Hát olvasgassál hivatalos határozatokat, menetrendeket, hatályos törvénycikkelyeket, azoknál tudhatod "ki a hivatalos írója" . Mellőzd a művészeteket és szentiratokat.
2015. aug. 9. 14:25
 17/31 anonim ***** válasza:
A Discovery csak egy példa volt! :) arra céloztam vele, hogy aki vallásos, már már tilos megközelíteni ezeket a dolgokat tudományosan, nem vallásos szemmel. Ha ütközés van, vagy nem vesznek tudomást róla, letagadják, vagy kitalálnak valami mesét.
2015. aug. 9. 14:32
 18/31 anonim ***** válasza:

A modern Biblia-értelmezések általában nem vesznek minden részletet szó szerint, ahogy a teremtés-történetet sem. Például maga a teremtés-történet egy szájról szájra terjedő zsidó mitológiai történet lerögzítése (a Teremtés könyvében ez a történet kétszer egymás után, kissé eltérő módon is le van írva). A Biblia további részeiben nagyon gyakori az átvitt értelmű, képes mesélési mód.

Hogy hiszel-e a Bibliának, vagy nem, az már a te dolgod, abba senki nem szólhat bele.

"A bibliának még csak nem is tudják hogy ki a hivatalos írója..." + a sok nagybetűzés

Szerintem üllj vissza az íróasztal mellé tanulni, mert lerí a műveletlenség rólad.

2015. aug. 9. 14:45
 19/31 A kérdező kommentje:
Amúgy ne tessék félreértést: nem azért írok nagy ebtűvel mert ordibálok, én így szoktam kiemelni a lényeget......
2015. aug. 9. 14:49
 20/31 anonim ***** válasza:

lehet azt mondani, hogy nem kell szó szerint értelmezni, csak akkor ne mondd azt, hogy hívő vagy. Mert a Bibliában sehol nincs rá utalás, hogy bizonyos részeket a saját kedvedre alakíthatsz. A példabeszédeknél oda van írva, hogy "na gyerekek, ez most példázat". De az Ószövetség nagy részéhez bizony az van írva, hogy ha ezeket szépen nem tartod be és hiszed el, így ahogy le vagoyk írva, akkor szépen elégsz a pokolban.

SZóval de, már az elején bukik az egész. De nem ez az egyetlen probléma, hiszen magának is rengeteg helyen ellentmond a Biblia.

2015. aug. 9. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!