Csak én nem értem ezt az egészet istennel kapcsolatban? (többi lent)
próbáld meg megérteni: a példában egy verset nem megfelelő értelmezéssel olvastam. Ugyanezt teszed, amikor egy szentszöveget tudományosan akarsz olvasni. Az eredmény: nem érted meg.
"A biblia egy olyan könyv mint a Harry Potter...."
Ja,ha ilyen szinten állsz, akkor bocs, nem szóltam. Viszontlátásra.
13.
A biblia csak szent eledel amiből lakmározhatnak a vallásosak. Fele mese, másik fele hülyeség.
A modern Biblia-értelmezések általában nem vesznek minden részletet szó szerint, ahogy a teremtés-történetet sem. Például maga a teremtés-történet egy szájról szájra terjedő zsidó mitológiai történet lerögzítése (a Teremtés könyvében ez a történet kétszer egymás után, kissé eltérő módon is le van írva). A Biblia további részeiben nagyon gyakori az átvitt értelmű, képes mesélési mód.
Hogy hiszel-e a Bibliának, vagy nem, az már a te dolgod, abba senki nem szólhat bele.
"A bibliának még csak nem is tudják hogy ki a hivatalos írója..." + a sok nagybetűzés
Szerintem üllj vissza az íróasztal mellé tanulni, mert lerí a műveletlenség rólad.
lehet azt mondani, hogy nem kell szó szerint értelmezni, csak akkor ne mondd azt, hogy hívő vagy. Mert a Bibliában sehol nincs rá utalás, hogy bizonyos részeket a saját kedvedre alakíthatsz. A példabeszédeknél oda van írva, hogy "na gyerekek, ez most példázat". De az Ószövetség nagy részéhez bizony az van írva, hogy ha ezeket szépen nem tartod be és hiszed el, így ahogy le vagoyk írva, akkor szépen elégsz a pokolban.
SZóval de, már az elején bukik az egész. De nem ez az egyetlen probléma, hiszen magának is rengeteg helyen ellentmond a Biblia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!