Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit értenek azon, hogy "Isten...

Mit értenek azon, hogy "Isten rabszolgája"?

Figyelt kérdés
Nem vagyok semmilyen vallásnak a híve, nekem teljesen más elképzelésem van Istenről (nem egy szakállas idős embert képzelek el, aki fentről néz le ránk), de ezt mégis hogy kell értelmezni?

2015. aug. 3. 15:45
 1/10 anonim ***** válasza:

Isten szolgája, nem? ,,Rabszolgája" ?

Isten szolgája= aki tényleg istent szolgálja, valóban és nem a templomban ül állandóan, majd ha kijön, káromkodik. :DDD

2015. aug. 3. 15:50
 2/10 anonim ***** válasza:
Istent*
2015. aug. 3. 15:50
 3/10 anonim ***** válasza:

Gyakran pszichopata emberek szokták használni a kifejezést, akik szerint az erkölcs relatív és nekik természetesen joguk van mindenhez, bárhogyan.

Más szempontból pedig szolga az, aki követ valakit minden ellenére és nincs beleszólása a saját életébe. (akkor is, ha más az erkölcsi nézete, vágya, gondolkodása stb...)

A fenti kijelentést két esetben hallottam.

Van amikor ateisták mondják olyan fundamentalista keresztényekre, akik lemondanak minden jóról vagy őrültségeket akarnek tenni.

De amin csodálozom, hogy sokan sátán rabszolgái viszont szeretnek lenni (illetve egy náci hordának).

2015. aug. 3. 15:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem. Pontosan, ezért tettem fel kérdést, mivel ez a kijelentés kicsit furcsa. Isten szolgája igen, de rabszolgája?
2015. aug. 3. 15:53
 5/10 anonim ***** válasza:

A tudománynak is lehet valaki a szolgája, úgy hogy az értéke nőjön az egyénnek.

A rabszolga kifejezés gúny. Bár értelmesebb, mint a reptoid őrület.

2015. aug. 3. 15:55
 6/10 A kérdező kommentje:
3# Szóval ezt is sértésnek kell értelmezni,(4#) akkor ez is csak gúny.. mondjuk erre magamtól is rájöhettem volna. Köszi a válaszokat.
2015. aug. 3. 16:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Általában sátánisták szoktak ezzel visszavágni, hogy "te pedig isten rabszolgája vagy". Ez ilyen kínomban nem tudok már mit mondani jellegű.
2015. aug. 3. 17:18
 8/10 anonim ***** válasza:
Ezt az egyik fél szokta mondani a másikra, (ezalatt a sátánistákat értem és a vallásosokat.) Ez olyan, mint amikor a bagoly mondja a verébnak, hogy nagyfejű. Igazából mindketten egy dogmát követnek, és aszerint élnek., így értelemszerüen mindkettő valamilyen szinten rabszolga, önmaga rabszolgája.
2015. aug. 3. 17:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Isten Én vaygok, de te nem vagy a rabszolgám fiam. Te is Isten vagy, bizony mondom néked !
2015. aug. 3. 21:19
 10/10 anonim ***** válasza:
(9-esnek) bemutatom a technika hibáját , a diliházban is van Wifi :(
2015. aug. 4. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!