Miért szerettek ezotériával foglalkozni?
Figyelt kérdés
Miért követitek, mi inspirál? Miért szeretitek? Érdekes, vagy más oka van? Mindennel egyetértetek, amit állít? Ha valamivel nem, akkor miből jöttök rá, és kerestek-e rá bizonyítékot, hogy nem így, úgy van? Kort és nemet is, csak ha lehet! :) Miért olvassátok a szentírást? Szeretitek a történetét?2015. jún. 12. 16:45
1/18 A kérdező kommentje:
//miből hiszitek, hogy nem úgy van (?)
Erre példa?
2015. jún. 12. 16:49
2/18 anonim válasza:
Egyszerű, kényelmes és átfogó választ ad a világ bonyolult jelenségeire. Tudomány viszont nehezen érthető, rengeteg tanulást, gondolkodást, önkritikát igényel.
3/18 A kérdező kommentje:
A világ bonyolult kérdéseire? PL?
2015. jún. 12. 17:13
4/18 anonim válasza:
Tudni kényelmetlen dolog. Minél többet tudsz, annál inkább rájössz, milyen kevés is az valójában. A hit sokkal kényelmesebb. Ha valamit nem értesz, rámondod, hogy mert így van és kész.
5/18 anonim válasza:
Alapvetően tudásvágy. Aki mindennel egyetért a témában, az bődületes ellentmondásokba keveredik. Az ezotéria lényege ennek az elkerülése, egy tágabb, de koherens világkép kialakítása. Abból lehet rájönni, hogy az általad követett elveknek ellent mond, vagy nem összeegyeztethető. Az is fontos, hogy a megcáfolhatatlan természeti törvényekkel ne ellenkezzen, különben logikai buktató. (anyag és energiamegmaradás például). Mindig mindenre kell magyarázatot keresni, mert különben az, amit hiszünk, megmarad hitnek, nem lesz biztos. A kor és a nem csak annyiban fontos, hogy a fiatalabbak befogadóbbak, de nehezebben szűrnek, az idősebb korosztály kevesebb információt képes befogadni, de azt alaposabban megméri a maga mércéjével. A nemek között sincs általánosság. A nők gyakrabban közelítik meg érzelmi oldalról, míg a férfiak inkább a hatalom szempontját részesítik előnyben, de ezek keveredhetnek. A szentírás nem egészen értem hogy került ide, a biblia ezoterikus magyarázatát egy egyszerű olvasó ritkán látja. Viszont érdekes párhuzamba állítani az egyház tanítását, és magát a nyers szöveget.
6/18 Ozmium42 válasza:
7/18 anonim válasza:
Mert érdekel a valóság, a csalókat meg szívesen oktatom ki és járatom le.
8/18 A kérdező kommentje:
Csalókat? Erre példa? Honnan tudod, hogy a valóságot prezentálja az ezotéria? A tudománynál miért hitelesebb/bizonyíthatóbb?
UI: Lucifer, te vagy az tudom :P
2015. jún. 12. 21:13
9/18 anonim válasza:
Én vagyok, csak technikai okok miatt el kellett rejteni a nevemet, mert egyik válaszom csak 1-2 nap múlva látszódhat névvel :P
Egyébként én csak kérdezek, ha valami nem világos.
Ha valaki hőbörög úgy gondolom, hogy bigott, ha tanít, akkor okosabb lettem. Ennyi:)
Ha olyan dologról van szó, ami még nem világos, akkor azzal lehet foglakozni, ha van értelme.
De mindent jogunkban áll megkérdőjelezni, csak nem mindig célszerű (ha tapasztalható igazság).
10/18 A kérdező kommentje:
Szerintem akkor a kutya sem fogja már olvasni, de Te tudod. Én egyébként a noname-t preferálom. Kíváncsi vagyok arra a válaszra eh. :D
2015. jún. 12. 21:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!